Message |
|
Userul Lau s-a ales cu cateva fire de valisneria. Restul se arunca.
Se poate inchide.
|
 |
|
valyy_dvd wrote:Trimiti si in Buzau?
Imi pare rau, dar nu am timp pentru expediere.
|
 |
|
Oferta mai este valabila pana pe 1 mai, dupa care se arunca. Ar fi pacat de ele.
|
 |
|
[pentru Admini]: Am mai postat odata, dar nu a aparut... daca e dublura, va rog sa stergeti. Am auzit de la cineva cum nu ar fii promovate donatiile pe acest forum pentru ca dauneaza vanzarilor. Sper sincer sa nu fie adevarat. Respect. [/pentru Admini]
Am de donat un pachet de plante:
Vallisneria nana
Cabomba caroliniana,
Ludwigia repens
Egeria Densa
Plantele se pot ridica din cartierul Florilor, Brasov, dupa ora 18.
|
 |
|
anatati wrote:cand faceti schimbul de apa, scoateti tot din priza din acvariu...
... si sa nu uitam sa punem sub tensiune, dupa ce am terminat schimbul de apa. A patit unul asa  Odata a uitat sa dea drumul la filtru dupa o curatire a mediilor, asta a fost seara, iar dimineata s-a trezit cu o ceata deasa in acvariu. Alta data a uitat sa cupleze incalzitorul si peste 2 zile a observat ca pestii sunt cam prea agitati.
Asa ca, cat traim invatam, dar mai si uitam din ce am invatat.
|
 |
|
Cu parere de rau spun, dar acvariul tau nu este potrivit pentru carasi.
Numarul maxim de pesti pe care ii poate gazdui un acvariu de X litri se poate calcula in functie de lungimea pe care o au pestii respectivi la maturitate. Poti sa faci calculele asa:
- pentru pesti pana la 5 cm -> 1,5 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un neon [4 cm] are nevoie de 1,5x4=6 litri)
- pentru pesti de 5 - 9 cm -> 2 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un xipho [6 cm] are nevoie de 2x6=12 litri)
- pentru pesti de 9 - 13 cm -> 3 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un ancistrus [10 cm] are nevoie de 3x10=30 de litri)
- pentru pesti peste 14 cm -> 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un astronotus [35 cm] are nevoie de 4x35=140 de litri )
Intr-un bazin de 40L ar trai fericiti 6 pesti neon cu plante putine si de prim plan: cryptocoryne, anubias de ex., eventual niste melci sau creveti.
|
 |
|
Ai putea sa incerc cu o seringa. Povesteste un pic despre acest proiect, am si eu un acvariu maternitate 22x12x30cm aprox 7,5 litri, si vreau sa fac o crescatorie de Red Cherry. Ce incalzitor folosesti si ce filtru? Substrat, plante?
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Nu ai specificat volumul acvariului. Ca sa tii goldfish adica carasi aurii, iti trebuie un acvariu mai maricel. Acvariul intr-adevar trebuie sa fie pregatit pentru pesti, care dureaza chiar mai mult de o saptamana. Stiu ca esti nerabdator, dar ca sa nu ai probleme este bine sa faci ca la carte. Citeste ghidul incepatorului si Ciclul azotului.
Scoicile si coralii nu sunt pentru apa dulce, maresc duritatea apei. Tuburile fluorescente sunt cele mai indicate pentru acvaristica, si iarasi depinde de volumul acvariului si numarul plantelor.
Rasfoieste forumul, foloseste functia "search" si vei gasi materiale care te vor ajuta.
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Am si eu un acvariu la fel (Eheim AquaStar60 (54l) ). Frumoasa colectie de plante ai bagat acolo. O sa ai de donat pentru toata Timisoara! Tetra Plant CO2 Optimat am avut si eu, si pot sa zic ca este egal cu zero. A terminat astfel. Trebuie sa te gandesti sa fabrici macar la o bomba cu reactor, la ce plante ai tu acolo. Neaparat trebuie sa mai bagi acel neon, daca te ajuta cu ceva uite aici cum am pus eu in capac. Valisneria as pune mai in spate, pentru mascarea filtrului.
|
 |
|
Salut si bine ai venit! Imi pare bine ca sunt oameni, care si citesc inainte sa bage pestii in acvariul proaspat umplut cu apa de la robinet. Mult succes in proiectul tau si orice intentionezi sa faci cu acvariul tau, baga un post aici ca sa mai invatam si noi.
As scoate bilutele de sticla din acvariu: nu sunt naturale, sunt prea colorate pentru fauna unui acvariu si oricum se colmateaza repede. Cred ca este o idee buna ca ai asezat acvariul in fata unei oglinzi, asa daca nu pui fundal, o sa se "dubleze" adancimea acvariului.
|
 |
|
Salut si bine ai venit! Asteptam pozele cu acvariul tau si un jurnal cu acvariul de 260L. Bafta!
|
 |
|
HumanFace wrote:RASPUNDE-MI ODATA LA PM!!!
La cine tipi, bre?
|
 |
|
Ce frumos e copacul acela... Am vrut sa ma ocup de un bonsai, dar acum stiu ce am de facut. Mersi de idee Dan!
|
 |
|
Am avut si eu problema asta la inceputuri cand nu stiam de CO2 si mergea pompa de aer toata ziua. Daca ai un filtru interior care misca cat de cat suprafata apei NU ai nevoie de pompa de aer. Daca-ti place tie totusi bulele de aer, muta bolborositorul mai in interiorul acvariului sau pune mai multe conducte/pietre sa reduca presiunea.
|
 |
|
Daca luminezi corespunzator, algele verzi dispar repede. Nu este de ajuns sa curati acvariul de alge, trebuie sa gasesti cauza si sa combati definitiv, altfel vor reaparea. Pune niste poze cu pietrele respective, ca sa dam seama mai bine despre ce este vorba.
|
 |
|
Lumina o lasi aprinsa maxim 10 ore, algele de pe geam le raschetezi cu un magnet ce gasesti la petshop.
Unde bem berea?
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Sper ca ai vrut sa zici sanitari. Daca chiar nu vrei sa renunti definitiv la pesti ca is fain, citeste repede cate ceva despre ciclul azotului, si depre Volumul acvariului si numarul pestilor. In acest acvariu ai putea sa tii un peste Betta, sau nevertebrate.
|
 |
|
incearca sa identifici <aici>
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Plantele pentru inceput de drum trebuie sa fie nepretentioase, care traiesc cu lumina putina si au crestere rapida. Ti-as recomanda Echinodorus, Anubias nana, Valisneria densa, Cabomba caroliana, Cryptocoryne, Egeria densa, Elodea, Java moss. Dar oricat de nepretentioase sa fie aceste plante tot trebuie sa ii oferi conditii cat-de-cat. O lumina de calitate si o bomba Co2 sunt cerintele minime, in lipsa acestora plantele nu au dezvoltare satisfacatoare si o lasa loc algelor.
|
 |
|
Eu folosesc Ferropol normal, adaug la fiecare schimb de apa 20 ml (la 4-5 zile la 50 L).  pretul este undeva la 12-15 lei la 100ml Pe acest fertilizant mai completez cu 30W lumina fluorescenta si bomba cu gelatina cu reactor. Rezultatul este satisfacator.
|
 |
|