Message |
|
O veste buna: avem apa pe marte!
Nu era necesar topic nou (nici categoria nu trebuia schimbata), era interesant topicul initial - de unde ai plecat si unde ai ajuns.
Bafta cu proiectul tau, te urmarim cu interes!
|
 |
|
Mersi Cristi de sfat asa o sa fac, doar sa vad unde gasesc glicerina... (gasesc oare intre lucrurile ale femeii?). Mai mult oricum nu stric si daca nu are efect oricum ajunge la tomberon. Alber: dupa cum ai vazut am postat la Atelier DIY, prin urmare vreu sa fac ceva cu manuta mea asumand responsabilitatea. Cu bani o sa cumpar alte trebuiri mai utile.
|
 |
|
Stie cineva vre-o metoda de reconditionare a ventuzelor din cauciuc uzate? Nu se mai prinde de geam ventuzele de la incalzitor si nici de la testerul premanent de CO2, nici dupa o curatare temeinica. Hai ca la prima mai gasesti ventuze de schimb, dar la ultima trebuie sa cumperi tot pachetul desi mai am solutie pentru un an intreg. Ar fi pacat sa le arunc. Dimineata le lipesc iar seara gasesc plutind pe suprafata apei.
Se poate face ceva in privinta asta? (uleiuri, chimicale, spirt, baie de sare, lasat la uscat - asta nu merge, am incercat -, soc termic, pus la rece, pus la cald, pus in tomberon, etc...)
|
 |
|
Salut si bine ai venit. Nu vreau sa te dezamagesc, dar chiar o sa ai nevoie de acestea daca vrei sa fi acvarist.
In rest cu ce te lauzi?
|
 |
|
Desfaci frumos pe bucatele si le cureti cu o perie de dinti, dar pentru asta folosesti doar apa scoasa din acvariu si incearca sa tii elementele filtrante cat mai putin la uscat.
|
 |
|
Pentru aflarea raspunsului poti sa folosesti cu incredere butonul "search". Uite ce rezultate iti da: [click aici]
|
 |
|
Bine ai venit!
Proiectul tau cu ciclide sau discusi si 500 L nu prea e pentru incepatori.
Iti recomand lectura placuta, si nu te apuca de nimic pana cand nu ai citit macar un sfert din acest forum.
|
 |
|
Adu apa de la un vecin, care o are potabila sau aduna apa de ploaie.
|
 |
|
Decat apa plata, mai bine folosesti apa de la robinet, dar lasa cateva zile la limpezit.
|
 |
|
Dragi mei, imi pare nespus de bine sa vad ca se poate discuta/modera atat de amabil. Sincer.
muerte1781, daca iti ramane Instalatia Co2 si produsele EasyLife in urma vanzarii acvariului, as fi interesat de ele separat.
|
 |
|
Salut si bine ai venit. Foarte frumos ce ai tu acolo si sunt convins ca va iesi si cel mare. Succese in continuare si asteptam poze/descrieri cu noul proiect.
Se observa ca te pregatesti pentru cel mare, ca ai numai plante mari.
Sa-ti creasca Ottourile!
|
 |
|
9 ore de lumina sunt ultrasuficiente pentru acvariul tau. Daca adaugi fertilizanti trebuie sa adaugi si Co2 si lumina mai puternica (lumina lasat mai mult nu compenseaza calitatea luminii). Cu adaugarea fertilizantilor fara celalalte 2 nu faci altceva decat favorizarea cresterii algelor. In combaterea acestora primul factor ar fi constanta. Sa nu faci modificari bruste a calitatii apelor: daca folosesti Co2 foloseste constant, lumina max. 9 ore in 2 reprize de ex: 8-12, 18-23. schimbari regulate de apa cu cantitati mici si dese. Toate acestea pentru ca plantele trebuie sa se obisnuiasca cu un anumit ritm de viata, cea ce nu se poate spune despre alge care ca orice parazit traieste prin orice conditii. Cu cat mai bine o sa mearga plantelor cu atat mai prost vor merge algelor pentru ca plantele pot sa asorbe elementele nutritive din apa in defavoarea algelor.
Algazitul nu face altceva decat inchide culoarea apei pentru a filtra lumina, dar o sa sufere si plantele din cauza asta (este un black out mai usor)
|
 |
|
Szia Szabi!
Bine ai venit pe forum,
iti doresc sa recapeti entuziasmul din copilarie, asa am facut si eu si nu imi pare rau. Intr-adevar s-au schimbat multe in acvaristica ai de ales intre mai multe stiluri de acvaristica, depinde cat timp si bani vrei sa investesti in asta. Totusi ti le-asi recomanda un acvariu de minim 50 L daca tot investesti in el, plus ca cu cat mai mare cu atat este mai usor de intretinut. Plantele alege in functie de ce lumina ai, iar pestii in functie de volumul efectiv a apei.
Nu uita ca fiecare acvariu are un timp de ciclare, deci nu te grabii cu achizitionarea pestilor. Cel mai bine ar fii sa te documentezi exact ce acvariu vrei sa faci, (layout, pesti, plante) si in functie de asta sa construiesti incet si strategic acvariul.
Noi suntem tot timpul pe aici si te sustinem cu sfaturi daca ai nelamuriri.
|
 |
|
Filtrul se spala doar in apa scoasa din acvariu, altfel omori bacteriile care ajuta la mentinerea echilibrului chimic.
Ai iluminare naturala - de la geam - la acvariu? Acvariul nu trebuie tinut in lumina directa a soarelui, nici macar cateva ore. Iti recomand neon sau macar un bec economic.
Nu stiu ce nisip ai pus acolo, dar nu pare dedicat acvaristicii. S-ar putea sa contine urme de tanin care sa coloreze apa. Iti recomand sa pui pietris special pt. uz acvaristic.
Daca tot nu folosesti ditamai incalzitorul, scoate din acvariu ca sa mai faci loc pentru apa.
Acvariul tau este suprapopulat, (cu regret zic, dar, nu pentru mult timp) foloseste o aerisire puternica ori de la filtru - daca are -, ori de la o pompa de aer cu piatra bolborositoare.
Melcii nu au nici o vina asupra calitatii apei.
Plantele tale par jumulite pentru ca nu au conditiile necesare. Iti recomand sa achizitionezi doar plantele care rezista la lumina putina si fara fertilizanti. O lista cu mai multe plante care sunt recomandate pentru tine le gasesti aici
|
 |
|
La multi Ani! Si mai vino pe la noi... iti cam ducem lipsa.
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Cam suprapopulat acvariul tau.
|
 |
|
|
 |
|
Se foloseste si ca dezinfectant, antiparazit in acvarii. [ sursa]
|
 |
|
Urmareste sectiunea donatii, e weekend si multi scot din acvarii multe plante pretioase, care ai putea sa plantezi la tine.
|
 |
|
Buna dimineata si tie! Sa-ti traiasca familia de Guppy.
|
 |
|