[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Message
Este greu de a aproxima nasterea dupa o poza. Spune mai multe detalii: in acel acvariu de 50L ce pesti mai tii, ai plante unde sa se poate ascunde puii, temperatura si in general descrie tot ce stii despre acvariu.
De unde cumpar EasyCarbo sau Flourish Excel, in Brasov? Stiti vre-un magazin, sau forumist care sa aiba aceste produse?
Salut si bine ai venit. Bafta la noul acvariu.
Din pacate trebuie sa te dezamagesc: pentru parvula trebuie mult mai multa lumina, iar volumul tau este de 54L brut, din care mai ocupa si substratul si echipamentele cativa litri. Foarte bine faci ca nu te grabesti cu pestii, probabil ai citit si respecti ciclul azotului. Nu ne suparam daca atasezi si o poza mai mare cu acvariul tau.
Nu este un concept foarte nou, mai mult o aplicare a unui legi din fizica. Aerul din bazinul superior este aspirat cu un compresor. Este aceeasi prinicipiu cand intr-o paie tragi apa si o ti inchisa partea superioara: din cauza vidului apa nu iese in partea inferioara.
alber wrote:Si sfatul final. Las-o incolo d ebricolare si pune mana pe o butelie cinstita. Cu reductor si electrovalva. Iar daca vine si un Ph controler, cu atat mai bine

alber wrote:Habar n-am. Nu ma pricep la fizica deloc. Dar de ce sa te chimui cu volume atat de mari, cand solutia este mult mai simpla si la indemana?


Solutia asta ideala nu au toti la indemana. Interesanta idea cu balonul. Daca am inteles bine, balonul vrei sa tii in apa. Daca da, cand se umfla nu mareste nivelul apei incat sa iasa din bazin? Da mai multe detalii la proiectul tau.
Felicitari djphazer, o descriere buna a ciclarii, ramane sa pui si durata fazelor ciclarii. Asteptam si alte descrieri de specialitate, pe intelesul tuturor.
Deci, cum stam cu pozele acelea?
Bine ai venit Emilke pe forum! Dupa efectivul tau as zice ca esti un profesionist al acvaristicii, asteptam detalii ca sa ne demonstrezi asta.
Durata iluminarii acvariului nu compenseaza cantitatea de lumina. Ramane un "must" sa schimbi neoanele, daca vrei plante mai deosebite. Daca lasi lumina mai mult aprinsa risti sa apara algele verzi. Nu este nici un stres pentru pesti. In rest s-a discutat pe celalalt topic.
In urma tunsorii am scos cateva fire de
  • Hygrophila
  • Mayaca fluviatilis
  • Egeria Densa
  • Ludwigia repens
  • Mayaca fluviatilis
  • si inevitabil cativa pui de melci (cred 30%).

    Plantele sunt in stare foarte buna, fara alge, unele lungi si cativa varfuri, nu sunt multe dar se pot inmulti.
    Se pot ridica din cartierul Florilor, dupa ora 18.

    Salut si bine ai venit! Era si timpul sa treci la ceva mai mare pentru efectivul tau. Stau cam inghesuiti la 30L, totusi nu te grabi sa-i muti in noul bazin, fa ciclarea pana la capat si nu pune toate deodata ci pe rand. Incepe cu sanitari si cu catfish.
    Dolly, ai udat florile cu apa din acvariu? Asa e posibil sa fie un muschi de acolo...
    Stim totii care este idealul in acvaristica, dar acest subiect este (cel putin pentru mine) foarte interesant, mai poveste-ne Antoniot despre experimentele cu mushi.
    Nu sunt sterili deloc, eu am avut de la acel mascul transformat mai multe generatii de puiuti.
    Vad ca te ai orientat spre acvarii nano. Trebuie sa stii, cu cat este mai mic un acvariu cu atat mai greu este intretinerea. Ecosistemul este mai fragil, greu poti sa ascunzi sistemele tehnice smd. Daca intr-adevar vrei sa te apuci de un acvariu plantat, trebuie sa ai aditie de CO2 si lumina multa, loc pt substrat fertil, ceea ce nu poti sa realizezi la un acvariu de 30L. Parerea mea. Cum trece timpul o sa doresti un acvariu si mai mare si mai inalt, multe dintre plante cresc mai inalte de 30 cm deci ai nevoie si de inaltime dar cu o asa inaltime o sa ai nevoie de neoane mai lungi si mai puternice.
    Recomandarea mea ar fii un acvariu de minim 54L pe care sigur gasesti sub 400 lei, in pretul aceasta intra si un substrat fertil si poate si inca un neon Philips sau Osram.
    S-ar putea sa-si schimba sexul cel agresiv. Vezi daca nu se dezvolta/lungeste coada. Este specific la pestele Xipho schimbarea sexului asa se adapteaza ei la conditiile din acvariul tau, unde nu exista mascul una dintre ele se transforma ca sa poate sa faca puieti.
    Frumos capac ai bricolat domnule, ar incapea si un terariu in aceea mansarda. Sa nu uiti sa pui niste reflectoare si strange cablurile.
    sumi wrote:Acvariul s-a dat, buturuga s-a dat.....
    Au mai ramas anubiasii, cum am mai zis destul de afectati de alge si pietrisul, vreo 25-30 kg granulatie 3-5 mm

    Vreau sa precizez faptul ca la Anubias scapi foarte usor de alge, daca dai intr-o baie 1 parte clor (inalbitor obisnuit) si 20 parti apa.
    Eu nu am asemenea "inventii" pe sorbul filtrului, insa le curat max. la 2 luni cate un sertar, si la 4 luni tevile. Consider investitia in filtrul extern, cea mai buna decizie pentru un acvariu mai elaborat.
    Bine ai venit Antonia, spor la studiat si pune orice intrebare ca vei primi raspuns cu siguranta aici.
    Eu opresc filtrul de fiecare data cand dau mancare, am pesti de suprafata dar si sanitari, asa se distribuie uniform mancarea: ce nu mananca pesti de suprafata mananca cei de la mijloc, si restul sanitarii/melcii. Daca nu inchid filtrul, toata mancarea se duce jos instantaneu si pestii prea se ingramadesc jos sa se imparte. Da, mi s-a intamplat si mie sa uit inchis filtrul, odata chiar dupa o curatire a filtrului: rezultatul o deciclare partiala. Dar totusi ma gandesc ca daca nu asi inchide filtrul, prea multa mancare s-ar duce direct la fund.
     
    Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
    Go to:   
    Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com