[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Imi pare rau pentru dezastrul din acvariul tau.

Totusi as sugera sa descrii problema si sa faci cateva poze ca sa putem ajuta, ca doar pentru asta ai scris pe forum nu pentru a face contrareclama la un produs. Apropo eu folosesc produsul respectiv de mai mult timp si nu am avut astfel de probleme.

Te ai uitat la termenul de garantie?
In ce conditii ai depozitat hrana?
Ce alta hrana mai dai pestilor?
Cata hrana si de cate ori dai pe zi?

Multumesc pentru link!
Marti wrote:am vazut mai demult un articol despre cum isi pozeaza amano (si cei de la ADA) acvariile.

m-ar interesa si pe mine linkul respectiv. mersi anticipat.
Cumpar plante pentru gazon: Java moss, Marsilea, Riccia sau Micranthemum. Ma intereseaza si cantitatile mici. Am luat din magazin Parvula, dar se pare ca nu o duce bine la mine si ca are zilele numarate...

Daca stie cineva prin magazinele din brasov plante mai sus mentionate, rog sa ma anunte.

Bine ai venit Mircea! Frumos acvariul din filmulet, asteptam si alte prezentari.
Salut si bine ai venit pe forum!

Frumos inceput, imi place cea ce am vazut din poze.
Referitor la filtu: nu trebuie sa opresti doar cand le curati. Daca chiar iti place acvaristica, zamzaitul filtrului o sa fie o muzica dulce aducatoare de vise frumoase!
Tin impreuna cu vivipari, blacktetra, si corrydoras, sunt pasnici, ziua nu ies deloc din barlogul lor, care au facut ei singuri sub o buturuga, ies doar cand dau de mancare. Sunt activi mai ales dupa ce sting lumina, le aud cum cauta de mancare prin tot acvariul, m-au si periat de cateva ori.

Mancarea lor preferata este cea in forma de granule (nu e ceva special: se numeste "Granule Premium pentru Pesti" facut de fisch-fit), nici nu ies la alta mancare (fulgi, crispuri), dar imediat cum am bagat asta in apa deja ies din barlog. In rest sunt tare haioase: in barlog din cand in cand dorm pe spate, mai inainte cand aveam filtru intern se lipeau intre geam si filtru, alunecand din 5 in 5 minute.

In rest sunt tare sperieciosi, la fiecare zgomot ciudat fug inapoi in barlog, nu am observat nici un comportament agresiv la ei. Sunt foarte rezistenti. Eu am primit de la un "acvarist" a carui pesti au murit toti din cauza nepriceperii lui, numai aceastea au supravetuit, dupa care au stat vreo 2 saptamani intr-un borcan de 1 litru!! inainte sa ajunga la mine, dar nu au fost afectati deloc de situatie.

Sunt legende despre ei intrucat au viata vesnica! (acum stau sa verific... te anunt peste 1000 de ani, daca e asa.)
Se zice (wikipedia) ca nu se cunosc modalitatile de reproducere la aceasta specie, practic nu se reproduc in captivitate. Nu stiu nimic despre diferentierea lor intre sexe. Ale mele seamana foarte mult, defapt sunt identice: au aceeasi lungime 10-12 cm, aceeasi dungi, aceeasi pofta de mancare.
Se mai zice, - eu nu am obsevat pana acum-, ca scot sunete asemanatoare greieilor, prin frecarea zimtilor aflate in interiorul inotatoarelor, care de altfel sunt ascutite bine si poti sa te accidentezi daca le atingi!

Conlcuzie: sunt niste pesti pasnici, haiosi si nu in ultimul rand frumosi!
poti sa vezi pe ei aici de la minutul 1:20
Am eu 2 bucati din aceasta specie. Ce anume te intereseaza?
Bine ai venit pe forum!

Pe acest forum vei gasi oameni pasnici, care fac acvaristica din pasiune. Cel putin pentru mine acvaristica este o evadare din lumea asta plina de stres si de scandaluri ce nu au locul pe acest forum. Daca te simti la fel sunt convins ca nu o sa ai probleme cu nimeni de pe acest forum.

Asteptam poze cu acvariul tau, si nu te feri sa ne dai detalii despre "mesterelile" tale, ca pana la urma de asta suntem aici ca sa invatam uni de la altii (chiar si prin exemple negative ).

Respect si apa limpede!
aspirator poti fabrica si acasa dintr-o siringa, care atasezi la un furtun ca la pompa de aer.
Ma simt onorat, ca mi s-a adresat Marele Faraon!
Da intr-adevar asa trebuia sa fie, ca de atunci nici urma de umezeala pe filtru, desi am agitat si am scuturat bine.
De atunci nu a curs, si sper sa si ramane asa.
Multumesc pentru sfaturi si incurajari.

Mai era o chestie care putea sa fie cauza: sub rotor este o placa din plastic cu trei picioruse. Ei, pe partea cu 1 picior am impresia ca nu intra 100% in locul lui, cel putin nu intra asa adanc cum intra celalalte 2 picioruse pe partea opusa. O fii asa la toate sau numai la al meu, cert este ca ultima data am fortat un pic sa intre mai mult. Putea sa fie si asta cauza scurgerii.
Mersi ReBella pentru sfaturi, exact asa am facut inainte. Acum sper sa se incetineasca de la sine picaturile ca nu mai am chef sa mai desfac iarasi, poate o sa curga si mai mult. Sunt plecat de acasa de 12 ore si mai stau 5, sper sa nu gasesc un helesteu in camera pana cand ajung acasa...

P.E. Este vorba de filtrul extern JBL Cristal Profi e700
Pana la urma am cumparat JBL Cristal Profi, cu 264 Ron.

Am instalat, si curgea!

Am mai desfacut de vre-o 3 ori am reansamblat toate mediile de filtrare, momentan am ajuns la performanta incat curge doar la o clema, adica se aduna o picatura cam la 20 de minute. Acum ma gandesc ca s-ar putea sa curga din cauza ca cauciucurile inca sunt noi si trebuie sa treaca un timp pana cand se muleaza.

O alta teorie ar fii: am gasit o hartie in cutie care ma anunta ca acest filtru a fost ales aleatoriu pentru verificare, fiind testat sub inalta presiune. Eu stiu ca daca cauciucul a fost odata in apa, dupa care sta pe uscat mult timp, s-ar putea sa dauneze acestuia, cum este si la incalzitoare submersibile, pe care nu se recomanda a fi scoase din acvariu pe timpul verii, tocmai din aceasta cauza.

Pareri? Haideti, linistiti-ma un pic.
cum s-a finalizat problema pana la urma?
Felicitari pentru fundal, in sfarsit cineva explica pe intelesul meu cum se fabrica aceasta! Dioxidul aceea nu este toxic pentru pesti? Daca eu am un acvariu ciclat cum introduc un fundal home made nou, fara sa daunez pestisorilor cu chimicale?
in continuare astept o parere de la Fipilica...
Dragosdiscus wrote:
Grija la ciclare.

Corect, am pus si eu intrebarea cum o sa pun in functiune noul filtru extern, fara sa deciclez acvariul. O sa las o perioada paralel si filtrul intern ca sa nu raman fara bacterii, iar filtrul nou o sa umplii cu apa declorinata. Am inteles ca are volum de 7 litri canistra.
Oricum pana cand ma hotaresc, mai am de lucrat sa fac o masca pentru acvariu, un fel de dulapior as vrea sa fac sub acvariu unde sa tin toate alea, si trebuie sa mut acvariul mai in fata ca sa aiba loc furtunile filtrului, pentru ca acum este cam lipit de peretele unde il tin.
ok, nu Tetratec, atunci ma indrept spre JBL Cristal Profi e700, chiar daca am depasit deja bugetul cu mult, nu sunt destul de bogat ca sa pot sa permit unul mai "ieftin".

Intrebarea ramane valabila: incape in acvariul meu si in general n-o sa agite/filtreze apa in exces?

Fipilica, astept un raspuns si de la tine, dupa cum stiu ai si tu la fel.
Da, a mai zis si Alber ca a auzit undeva, am citit si eu. Ai patit si tu cu acest filtru?

Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Go to: