[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce filtru imi recomandati?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Dotari
Hardware: acvariu MP Aquastar de la Eheim 54L | lumina 1 tub, T8 15 W | filtru intern Eheim 2007 | incalzitor 50W Jager | sistem CO2 Tetra Depot (dar e ineficient, deci nu-l folosesc) | sistem CO2 DIY cu gelatina | disp. masurare CO2 permanent JBL | pompa aer | Substrat TetraPound | fertilizanti | pietrisi 2-3mm
Plante: Valisneria, Annubias nana, Cabomba caroliniana, Cryptocorine, Ludwigia
Pesti: 2 Xipho, 4 Guppy, 2 Corydoras Paleatus, 2 Striped Raphael Catfish, 2 Black Tetra, 6 Neoni, melci

Acvariul functioneaza de aproximativ 1 an, fara probleme majore, dar vreau sa inlocuiesc actualul filtru [Eheim 2007 - avea acvariul din dotare. nici poza nu am gasit pe Google, ca sa va arat cum arata], cu unul mai eficient in sensul sa curete mai bine excrementele de la pesti, frunzele care cad, s.m.d.
Dupa multe gugaluiri, am ajuns la concluzia ca mi s-ar potrivi cel mai bine tot un filtru intern (in criza asta nu pot sa permit un filtru extern...)

ma gandeam la urmatoarele:

1. Aquaball de la Tetra. - imi place ca poti sa reglezi intensitatea motorului, are si aerare, si o suprafata imensa de absorbire. Imi trebuiesc 3 sau 4 module? (incap 4 oare?)
2. UNI+UV 750 Aquael - interesant dioda de UV, nu stiu cat de eficient este.
3. TURBO 1100 Aquael - arata cam naspa dar pare eficient
4. JBL CristalProfi sunt cam scumpe, sunt eficiente?

Care este parerea voastra, despre aceste produse, care mi s-ar potrivi cel mai bine?
Sau poate stiti altele mult mai bune la aceeasi pret (am un buget alocat de 100-200 lei}

Mersi anticipat pentru raspuns.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/08/2009 23:37:14

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Mai bine incerci sa sifonezi substratul la schimbul de apa.
Aaaaaaa si Aquaball-ul e tot de la Eheim, nu de la Tetra.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2009 08:33:51

[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Mersi adriancalotescu pentru corectie, rog pe admini, daca se poate, sa corecteze. Sifonarea substratului le fac la fiecare schimb de apa, mi s-a parut atat de evident incat nu am mai scris acolo. Dupa cum am spus nu sunt mari probleme, doar ca mi s-a pus pata sa iau un alt filtru mai eficient.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Daca tii neaparat sa iei alt filtru, mai bine cumperi unul extern:
http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/429-filtre-de-apa/4981-filtru-extern-aquael-minikani-80.htmlsau
http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/429-filtre-de-apa/4730-filtru-extern-tetratec-ex-400.html un pic mai scump
[Email] [Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

deci al doilea filtru recomandat de adrian http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-ec...ru-extern-tetratec-ex-400.html este suuuuper !!!! la prima bursa mi-l cumpar ...eu credeam ca filtrele externe sunt cumva in legatura cu tevile de apa de la baie... era un mister pentru mine.. pana la urma nu este asa, nu ? sau exista si ciudatenii dinacelea ?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/08/2009 10:55:17

jolie
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Dap,cel mai bun este filtrul extern,dar exista si filtre de apa pt tevile de baie,o chestie de interes pt instalatori si mai putin pt acvaristi
[Email]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Imi place filtrul extern Tetratec, asta este strangem de curea.
Ma gandesc acum ca as lua mai bine un Tetratec EX 600, care este recomandat pentru volume de 60-120L, la un moment dat voi trece si eu la un acvariu mai mare.

Va intreb totusi, acest filtru nu e prea mare ca volum de filtrare, sau incape in acvariul meu de dim. 60x30x30cm, capacitate 40-45L net?

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

NU lua tetratec decat daca iti asumi riscul sa-ti curga cand pleci in concediu , cand esti la munca sau mai stiu eu pe unde.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Da, a mai zis si Alber ca a auzit undeva, am citit si eu. Ai patit si tu cu acest filtru?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/08/2009 13:41:01

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

aoleo... eu chiar imi facusem vise cu filtrul asta, chiar il pusesem in plan pentru octombrie.... acum pe care sa ma axez ??

jolie
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

ok, nu Tetratec, atunci ma indrept spre JBL Cristal Profi e700, chiar daca am depasit deja bugetul cu mult, nu sunt destul de bogat ca sa pot sa permit unul mai "ieftin".

Intrebarea ramane valabila: incape in acvariul meu si in general n-o sa agite/filtreze apa in exces?

Fipilica, astept un raspuns si de la tine, dupa cum stiu ai si tu la fel.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/08/2009 22:19:13

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

adica JBL Cristal Profi e700 ar fi acesta http://www.youtube.com/watch?v=kF5X38G2boI ..este cam la fel ca tetratec doar ca mai bun (din cate se spune).

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2009 01:14:49

jolie
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

JBL sunt filtre bune.Am si eu unul si-s multumita.E si silentios.Debitul se poate micsora daca vrei.Ia-l ca nu vei regreta,mai ales daca mai tarziu vei lua un acvariu mai marisor.

LUPmic
Senior member

IP:

Daca te incadrezi la JBL "go for it" , eu ti-am recomandat in banii de care ai zis
Si intr-adevar am auzit si eu ca Tetratec-urile cam fac figuri.
[Email] [Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un Tetra tec ex 700 de aproape 2 ani si n-am avut probleme cu scurgerile. Dar cu axul rotor da, ca l-am rupt de 2 ori la curatarea filtrului, pana m-am prins de smecherii. Cunosc insa acvaristi care au probleme cu etanseitatea, dar nu ceva la modul sa-ti goleasca acvariul.
Daca vrei un up-grade al filtrarii, nu inlocui filtrul intern, ci adauga unul extern, pe care sa-l dedici filtrarii biologice. Pentru mai multa eficienta, inlocuieste mediile originale cu siporax si pune la intrare un burete mai grosier, astfel ca interventiile sa fie cat mai rare si implicit viata canistrei mai lunga.
Grija la ciclare.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Dragosdiscus wrote:
Grija la ciclare.

Corect, am pus si eu intrebarea cum o sa pun in functiune noul filtru extern, fara sa deciclez acvariul. O sa las o perioada paralel si filtrul intern ca sa nu raman fara bacterii, iar filtrul nou o sa umplii cu apa declorinata. Am inteles ca are volum de 7 litri canistra.
Oricum pana cand ma hotaresc, mai am de lucrat sa fac o masca pentru acvariu, un fel de dulapior as vrea sa fac sub acvariu unde sa tin toate alea, si trebuie sa mut acvariul mai in fata ca sa aiba loc furtunile filtrului, pentru ca acum este cam lipit de peretele unde il tin.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

in continuare astept o parere de la Fipilica...

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Pana la urma am cumparat JBL Cristal Profi, cu 264 Ron.

Am instalat, si curgea!

Am mai desfacut de vre-o 3 ori am reansamblat toate mediile de filtrare, momentan am ajuns la performanta incat curge doar la o clema, adica se aduna o picatura cam la 20 de minute. Acum ma gandesc ca s-ar putea sa curga din cauza ca cauciucurile inca sunt noi si trebuie sa treaca un timp pana cand se muleaza.

O alta teorie ar fii: am gasit o hartie in cutie care ma anunta ca acest filtru a fost ales aleatoriu pentru verificare, fiind testat sub inalta presiune. Eu stiu ca daca cauciucul a fost odata in apa, dupa care sta pe uscat mult timp, s-ar putea sa dauneze acestuia, cum este si la incalzitoare submersibile, pe care nu se recomanda a fi scoase din acvariu pe timpul verii, tocmai din aceasta cauza.

Pareri? Haideti, linistiti-ma un pic.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aceeasi hartie a avut-o si filtrul meu si NU a curs niciodata.Trebuie sa ai grija cum pui si cum inchizi capacul.Sertarele cu mediile filtrante trebuie sa intre perfect unele in altele,au locasul lor.Asigura-te ca inelele de ceramica stau cum trebuie si nu fac ca sertarul de deasupra lor sa stea mai sus decat trebuie.De asemenea manerele la sertare trebuie sa intre complet in sertar inainte de a pune urmatorul sertar deasupra.Cand inchizi capacul uita-te cu atentie daca e pozitionat bine si daca intra cat trebuie in cutia filtrului.Daca nu ... reamenajezi sertarele si mediile pana merge Iar clemele alea trebuie sa se inchida perfect si nu trebuiesc fortate foarte tare ca sa faca asta.Toate se leaga intre ele... Dupa ce se inchide perfect capacul nu ramane absolut deloc spatiu intre capac si cutia filtrului.Bafta , sper sa reusesti.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2009 19:40:22

fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Mersi ReBella pentru sfaturi, exact asa am facut inainte. Acum sper sa se incetineasca de la sine picaturile ca nu mai am chef sa mai desfac iarasi, poate o sa curga si mai mult. Sunt plecat de acasa de 12 ore si mai stau 5, sper sa nu gasesc un helesteu in camera pana cand ajung acasa...

P.E. Este vorba de filtrul extern JBL Cristal Profi e700

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: