[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Message
Imi pare sincer rau pentru pestisori tai.

Guppy, chiar daca sunt recomandate pentru incepatori, datorita multiplelor incrucisari de gene, sunt foarte sensibii. Sistemul lor imunitar fiind destul de slab, sunt foarte sensibili la orice schimbare. Am si eu probleme cu guppy in sensul ca se curbeaza coloana lor, spatele lor devenind curbate, si se manifesta o oarecare apatie desi au pofta de mancare.

Din observatiile mele prin schimburi regulate de apa, cel putin odata pe saptamana, dar recomandat la 4 zile cam 20%, se poate evita problema aceasta.
1. Continui la fel, este normal sa ai in prima saptamana apa tulbure.
2. nu cred ca afecteaza ciclarea, dar nici nu-ti recomand pana la terminarea ciclarii. Cheltuiala inutila.
3. nu, poti chiar mai putin 25-20% la 4-5 zile
4. dupa 2-3 saptamani
da,a e foarte posibil. Am cam aceeasi configuratie de pesti ca tine si intr-un an un singur puiut a supravetuit...
Evident continuu, fiind sub presiune. Daca pui si numarator de bule, ar trebui sa iasa 2-3 bule pe secunda. Daca ies bule doar daca agiti, inseamna ca nu ai presiune = s-a consumat bomba sau ai scurgeri la butelie.

Daca iese CO2-ul prin piatra o sa vezi mai multe bule mici asemanator ca la pompa de aer, totusi recomandat ar fi un difuzor CO2 in loc de piatra.
Bomba, chiar si cu metoda cu gelatina se consuma in 2 saptamani. Dupa asta nu produce CO2, prin urmare nu are presiune bidonul si nu mai ies bule din furtun... Trebuie sa prepari din nou amestecul minune la fiecare 3 saptamani, si e bine sa nu lasi sa se consume de tot ca sa eviti fluctuatia de PH.

Daca nu ai valva antiretur, o solutie simpla ar fi sa asezi bidonul mai sus decat nivelul apei din acvariu.
pc.ciprian wrote:fishyman no offence dar cam ce aspiri tu cu seringa aia? la un pico/nano acvariu da , dar la ceva mai mare ... pe langa faptu ca nu are presiunea necesara de a iti ridica mizeria si sa o traga. Cel putin asta e parearea mea.

@and_alx eu am folosit o sticla de 250ml de ..frutyfresh parca , la care i-am taiat fundu si in capac i-am adaptat un furtun. Bine ...ca nu prea o folosesc este altceva. In cel mai rau caz poti merge sa iti cumperi un aspirator substrat de genul asta si ai rezolvat-o.


Am incercat si eu mai multe tipuri de aspitarori de substrat, am si de la magazin aspiratorul linkuit de tine, insa nu mi se pare destul de eficient, in sensul ca imi scoate si plantele din substrat, nu pot sa aspir intre plante, si mi-a scos jumatate din apa din acvariu pana cand nici un sfert nu am curatat din ce am propus.

Am incercat diferite modele DIY si asa cum ai zis tu cu un pet de 0,5 litri taiat, si alte recipiente in forma de clopot legat la furtun, insa intotdeauna trebuia sa revin la vechea mea siringa, care face o treaba excelenta: scoate exact 20-25% pana cand termin aspiratul la tot substratul meu.

Adevarat este ca am un acvariu doar de 54 L, poate cand o sa am unul mai mare o sa schimb si aspiratorul, dar pana atunci...


Pentru and_alx
Valisneria (in principal cam toate plantele) are nevoie de un timp de acomodare, cateva saptamani bune, pana cand se reconfigureaza pentru noile conditii din apa, timp in care pierd vechile frunze.

Daca o planta are frunze maronii, sau galbui nu trebuie sa scoti tot tulpina, le rupi pur si simplu frunzele afectate.

Nu mai trebuie sa lasi mancare in exces, in moment ce ai pus pesti in acvariu. Descompunerea lor poate fi toxic pentru acestea!
Le dai foarte putin, cat mananca in 2-3 minute, max. de 2 ori pe zi. Daca vezi ca sta pe substrat mai bine aspiri. La fel faci cu frunzele cazute.



pulitzer wrote:no.... si totusi pentru ce este? nu ph-ul monitorizeaza? nu stiu sa fie asa ceva pentru Co2. valoarea Co2 din acvariu se calculeaza.
sau oare sunt "blonda" ?


Valoarea PH-ului poate fi influentat direct prin CO2. Cu cat bagi mai mult CO2 valoarea PH scade si invers. Prin urmare un instrument de monitorizare a PH-ului este totodata si un indicator de consistenta CO2 ului din apa.
In cazul asta mai bine cumperi un alt acvariu. Eu personal cred, ca nu poate sa fie mai greu decat lipirea unor cabluri de comanda pentru blitzuri externe, sau inlocuirea unor becuri de studio. Sa stii ca in Romania se mai face din astea, nu doar se cumpara.
SIncer, si eu sunt antitalent la tehnica, insa ce nu face omul pentru acvariul lui.
Nu mi-a iesit nici mie exact cum am gandit, multe batai de cap recalculari au fost, daca te ai intrebat ce sunt cu sarmele alea negre sub neoane, ei sunt acolo de siguranta, incat nu erau destul de rigizi suportii pentru neoane si mi-a fost frica sa nu se scapa in apa!

Daca nu gasesti placa de aluminiu poti folosi orice alt material, de ex. plexiglas, dupa care le acoperi frumos cu o folie argintie, cum am pus eu pe usita din capac.

Succese.
Cred ca am aceasi capac ca al tau, cel putin asa arata.
Eu am facut modificarile astfel: Am scos toata electronica din capac si asa mi-a ramas loc pentru 2 sau chiar 3 neoane. in capac intra doar firele pentru neoane 8 la numar de la cele 2 neoane. restul electronicii am pus sub acvariu in dulap.
Gaurile infiletate din interiorul capacului poti folosi pentru a pune un alt suport, eu am pus dintr-o placa de aluminiu reflectorizant, pe care am montat suportii de neoane, iar cablurile am trecut in spatiul intre placaj si capac. Acest suport totodata are si rolul unui reflector de lumina.
In acest capac cred ca ar incape si 3 neoane, eu am considerat ca 2 sunt suficiente...

Inca o recomandare: pentru a se putea detasa capacul cu totul, cele 6 fire de la neoane, la iesirea din capac am imbinat cu un conector cunoscut de la masini (cu 12 pinuri).
aspirator poti fabrica si acasa dintr-o siringa, care atasezi la un furtun ca la pompa de aer.
Acum ca ai cumparat sau ai primit PlantaMin de la Tetra, foloseste, eu nu am avut rezultate extraordinare cu acest produs. Totusi urmatorul sa fie Ferropol de la JBL. Totusi poti sa mai astepti cu fertilizarea cateva saptamani bune, pana cand se acomodeaza plantele.

Ce sanitari ai decis sa cumperi?

Bine ai venit. Sa vedem ce acvariu ai: dotari, poze, scheme si din alea.
Dragi colegi, lasati in pace pe omu' Are problemele lui de socializare si voi mai provocati. El asta asteapta de la voi. Pana la urma, de ce sa urmarim un topic cu atat interes cand nu are omul nimic de zis. Deja intru a sasea oara pe acest topic si nu vad nimic interesant.
Sa fie invatatura de minte, uitati-va la userul care a deschis topicul, inainte sa consumati timpul vostru pretios.

Hai pace si apa ca lacrima!
I PM
Nu trebuia sa deschizi topic nou, cine vrea sa te ajuta le face, indiferent in cate locuri strigi dupa ei. Poate inca nu au ajuns sa vada.
Dar stiu cat de disperat e omul cand mor animalutele... Ai pus deja in carantina pestisorii? Adauga vre-o lingurita de sare fara iod.
Daca dai click pe poza cu boala respectiva, iti da si cu ce si cum sa tratezi (evident doar medicamente de la JBL ) JBL Ektol fluid, JBL Oodinol de ex.
Cu medicamente alternative, sper sa te ajuta veterinarii veterani de pe forum.

Sanatate si apa curata!
Felicitari pentru proiectul tau, esti pe drumul cel bun!

Sfatul meu este sa pui acvariul cat mai repede pe un suport, mai tarziu cand o sa ai pestii va fii prea complicat.
Iti recomand si eu Corydoras Paleatus sunt mici, draguti, plin de energie si nu in ultimul rand rezistenti
Stripped Catfish sunt destui de mari 15 cm, si nu vezi la lumina zilei aproape deloc, doar cand mananca, deci nu sunt spectaculosi mai ales pentru un copil.
Daca ai drum in Brasov te pot ajuta cu niste Cabomba, Ludwigia, Criptocoryne si Valisneria.
Nu uita cand pui pietrisul sa fie mai inalt in spate si mai putin spre fata, altfel contopeste mult spatiul apa.

Succese maxime in continuare.
Bine ai venit pe acest forum.

Daca vrei un acvariu de vis cauti in cel mai bun loc! (pe www.acvariu.ro) Citeste, intreaba si vei avea!
Apa din punga de la petshop nu se toarna in acvariu! puteai sa aduci boli prin apa respectiva. Daca nu ai turnat in acvariu, nu ia in considerare acest post.

Ce poti face?

in prima faza separa pestisorii care par bolnavi: pune in carantina. Poti face carantina din orce recipient de 1-2 litrii.
Pestilor bolnavi nu le da mancare, si lasa int-un colt mai intunecat!
Scimba jumatate din apa zilnic.
Uita-te pe situl recomandat de Alber, si identifica boala din poze! In caz ca nu ai vazutlinkul, apasa aici: http://www.jbl.de/?lang=en Intri la meniul Online Hospital, apoi alegi optiunea Diagnosis through pictures, apoi Identifiable on the body, skin and fins sau alte optiuni.
Dupa aceea fugi inapoi la petshop si iei medicamentul potrivit.
Acum iei aparatul de foto, faci poze si urci aici sa vedem si noi despre ce este vorba.
Astept alte indicatii de la oameni competenti de pe acest forum.

Iti doresc rabdare si sanatate pentru pesti!
 
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com