Message |
|
Vad ca am intrat in spiritul craciunului, mersi ca sunteti daruitori, este un precedent foarte bun continuati asa. Si se descarca la greu: nu mai gasesti sloturi libere la linkul respectiv.
Mersi Stiucarule!
|
 |
|
Interesanta lectura, mersi pentru postare.
|
 |
|
Plantele artificiale sunt extrem de daunatoare bunului simt, si au efect depresiv asupra pestilor!
|
 |
|
pentru ggsuvi: Bine ai venit pe forum Pune buretele inapoi, altfel n-au unde sa se formeze bacteriile folositoare raspunzatoare pentru apa clara din acvariul tau. Buretele respectiv nu trebuie spalata cu apa de la robinet doar in apa scoasa din acvariu si nici macar stoarse, doar clatesti un pic in apa respectiva.
|
 |
|
|
 |
|
Bine ai venit! Asteptam poze cu acvariul tau si sa povestesti din pateniile tale.
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Pentru tratarea pestilor, ridica temperatura cateva zile undeva la 29 de grade.
|
 |
|
Daca vrei sa cumperi, ca tre sa pleci de acasa mai multe zile, sa stii, ca pestii nu patesc nimic daca nu dai de mancare 7-10 zile.
|
 |
|
eu am de JBL, pana acum nu mi-a dat emotii desi e cu un metru sub acvariu. Mersi Alber, asa am intuit si eu. Tocmai azi am confectionat un bubble counter dintr-o teava de perfuzie! Are o "burta" pe la mijloc, care voi umple cu apa pe jumatate, o sa vad maine daca e functionabil. In plus are si un dispozitiv cu care poti regla sau opri chiar circulatia gazelor. cred ca o sa fie util, o sa risc sa opresc peste noapte. Nu faceti griji, am bomba pe gelatina, deci presiune mica.
|
 |
|
Imi pare rau de pestisorii tai... Nu cred ca era de la hrana, doar daca nu ai dat in exces. Esti sigur ca nu da nimeni de mancare pana cand nu esti tu acasa :-o ? Dar totusi cred ca adevarata cauza al decesului, putea sa fie stresul. Ar trebui sa construiesti in acvariul tau un loc unde sa se poate ascunde sanitarii, ei fiind pesti nocturni, ziua stau mai mult ascunsi, in locuri ferite de lumina si doar noapte ies la "vanat". Ziua nu au activitate cam deloc. Asa ca pentru ei, ziua sa te joci cu ei, este cum te-ar scoate cineva din pat la 3 noaptea. Sanitarii, tocmai din aceasta cauza sunt niste pesti foarte fricosi, si fug la cea mai mica miscare sau zgomot cu care nu sunt obisnuiti. Cred ca rana aceea de pe burta lor este cauzata de o sperietura zdravana, care a fost cauzat de un gest presupun prietenos, dar inteles gresit de corry al tau. Deci neaparat, daca vrei sa tii pesti nocturni trebuie sa faci rost de o buturuga sau sa construiesti un barlog din pietre, macar o coaja de cocos acolo. Toate cele bune.
|
 |
|
Alber, antireturul se pune intre acvariu si numaratorul de bule, sau intre bomba si NB?
|
 |
|
Si ce s-a intamplat cu pestile "moarte"? A pus inapoi in acvariu? L-a aruncat?
|
 |
|
cu toti am avut un inceput si am pus tot feluri de intrebari care pentru cunoscatori par stupide, dar numai asa poti sa inveti. Totusi - cum am mai spus - e bine sa citesti si sa cauti pe forum despre acvaristica de baza inainte sa pui intrebari. vezi ca sub logoul acestui forum gasesti niste Link-uri utile care iti vor fi de mare ajutor. Poti incepe cu asta (click) Despre filtre: Filtrul de acvariu - este cel mai important echipament (dupa acvariu si apa) si reprezinta dispozitivul care curata apa de impuritati si o oxigeneaza. Nici un acvariu nu ar trebui sa fie lipsit de acest dispozitiv deoarece are un rol foarte important in mentinerea unei ape curate si sanatoase pentru pesti. In magazine se gasesc mai multe tipuri de filtre in functie de pozitionarea sau de modul de constructie. Astfel exista 2 mari categorii de filtre pentru acvariu: ---filtre interne (sunt cele mai utilizate de incepatori-se introduc cu totul in acvariu ). Acestea sunt formate dintr-o pompa care trage apa din acvariu printr-un burete, astfel ca impuritatile raman blocate in masa buretelui si nu mai murdaresc apa. Nu sunt cele mai eficiente filtre deoarece buretele este destul de mic si nu poate curata apa foarte bine. Dar au avantajul ca sunt foarte ieftine (pret incepand de la 15 RON) si usor de montat, utilizat. Pe piata romaneasca se gasesc mai multe marci de astfel de filtre pentru acvariu (ex - Resun, Aquael, Fluval) asa ca puteti alege in functie de buget si de necesitati. ---filtre externe - sunt pozitionate in afara acvariului, au suprafata mai mare de filtrare ceea ce le face mai efciente dar au dezanvantajul ca sunt mai scumpe (pret incepand de la 100 RON) acestea sunt indicate la un acvariu cu volum mare, de la 200 de litri in sus dar exista astfel de filtre si pentru un acvariu mai mic. Poma de aer : pompa de aer este un dispozitiv actionat electric (220v) care produce un curent de aer ce este directionat printr-un furtun in acvariu. La capatul furtunului din acvariu se pune o piatra de aer care permite iesirea acestuia sub forma unor bule destul de fine ce au rolul de a oxigena apa. Majoritatea filtrelor interne sunt dotate cu un furtun care introduce aer sub forma de bule fine in acvariu si astfel necesitatea unei pompe de aer scade. In lipsa unui filtru, pompa de aer este singurul lucru care ar tine pestii in viata mai mult timp fara schimbarea zilnica a apei. Daca nu aveti posibilitatea cumpararii unui filtru de acvariu mecanic, se poate face un fitlru biologic cu o pompa de aer si un burete. Acesta este cu atat mai eficient cu cat buretele in care e introdusa piatra de aer este mai mare. Buretele se tine in acvariu si are rolul de "casa" pentru bacteriile din acvariu care transforma substantele daunatoare in substante mai putin daunatoare respectiv nitritii in nitrati.
|
 |
|
Sa stii, ca vivipari in general Guppy si Xifo au obiceiul sa sara din acvarii neacoperite... Cele 5-6 saptamani pana cand sa pui pestisorii par chiar putin din cat trebuie sa inveti despre acvaristica ca macar sa supravetuiasca pestisorii tai. Dar nu te intimida, gasesti toate informatiile necesare pe acest forum. Vei gasi raspuns la toate intrebarile tale folosind "search". bafta.
|
 |
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Daca esti intr-adevar noobi, ai mult de citit pe acest forum ca sa nu se manjeasca apa la tine.
Un acvariu de 450 L, ascunde multe posibilitati. Sa nu te grabesti cu pestii, asculta sfatul acelui profesionist in domeniu, si inainte de toate, citeste pe www.acvariu.ro cam toate articolele care ti se par neinteresante la prima vedere, insa te scapa de multe batai de cap.
Xifo, este din familia viviparilor, prin urmare este compatibil cu orice vivipar, guppy de ex. cum si cu muulte alte specii. Vei gasi raspunsuri detaliate pe acest forum, folosind functia de [search].
Pesti alea uratei se numesc sanitari si contrar de ce zic unii - ca sa vezi - nu mananca jegul celorlalti, ci doar se hranesc de pe fundul acvariului, hrana neconsumata de Xifosii tai, care de altfel trebuie sa fie de cea mai buna calitate si cat mai diversificata posibil.
Si carasii sunt frumosi, dar s-ar putea sa-ti pape pe pestisorii tai favoriti. Da, cred ca este foarte posibil.
Toate cele bune, si asteptam poze cu evolutia acvariului tau.
|
 |
|
Nostalgiile voastre imi aduce aminte de tata cu acvariile lui mari si late, sau poate eu eram prea mic pe atunci, cu termoplonjonul, cu tevile acelea ciudate din sticla, cu filtre de substrat actionate cu bule de aer. Dar mai ales de acel colt de rai, verde si cu vietuitoare vesele, mandria casei...
Da dom'le daca nu faceati voi acvaristica pe atunci, astazi aceasta ar fi istorie pentru noi.
|
 |
|
Felicitarile mele Reefer! Foarte frumos ce ai facut tu acolo. Acum stau sa ma gandesc, exista "nano cub" de 100 L? Sau acest termen se refera la acvarii care aduc diversitatea acvaristica in miniatura? Ca in acest caz, ai reusit sa faci, intr-adevar: avem o laguna intreaga in acel metrupatrat la tine in acvariu.
|
 |
|
|
 |
|
cat ai lumina aprinsa pe zi?
ai aditie de CO2?
|
 |
|
In sapte zile nu moare de foame.
Schimba doar 20% din apa din 3 in 3 zile,
Daca la curatat scoti prea multa apa, dupa ce se limpezeste poti sa pui inapoi din apa extrasa in acvariu, astfel nu deciclezi.
Chiar daca e asa de simpatic incat mananca din palma, incearca sa nu exagerezi cu hrana. Max de 2 ori pe zi si doar cat poate sa prinda inainte sa cada mancarea pe substrat.
|
 |
|