[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Si eu dorm in camera cu acvariul, unii doctori chiar recomanda sa lasi intr-un recipient apa pentru mentinerea umiditatii aerului.
betta93cosmin wrote:Ce inseamna cazemata ?
<raspuns>
Exact. Si vei gasi mai multe exemple pe acest forum in acest sens.
Sindromul "S", cum zici tu este o boala genetica la Guppy, din pacate incurabila si pana la urma vor muri. Eu cel putin asa am obserbat la efectivul meu de guppy. Dar se poate preveni aparitia lor prin schimburi dese de apa si conditii optime in acvariu.
Ma mir ca intr-un acvariu de 70L au pus doar un tub se 15W. Daca vrei plante mai pretentioase, instaleaza inca unu sau chiar doua neoane.
n-o sa incapa in capacul tau. Lungimea tubului este proportionala cu puterea in wati.
S-a rezolvat, se poate inchide.
Buna Bianca, bine ai venit pe forum! O sa ne intelegem de minune. Pune si noua niste poze, sa vedem si noi acesti pesti mirifici. Sa speram ca nu se mai repeta istoria cu acvariul tau suprapopulat.
Rog pe cine are in casa un difuzor (flipper) ca aceasta sa posteze o poza cat mai mare si din mai multe pozitii, ca vreau sa construiesc una si nu prea inteleg cum vin lamelele din interior.

Mersi anticipat.
image
Ultima strigare: 20 lei perechea. (10 lei bucata). Doritorii sunt rugati sa rezerve aici pe forum, sau sa sune la nr. 0724 76 00 10, azi 30 Iulie 2010 pana la ora 18.
Pretul scade la 30 RON, perechea (15+15).
Frumos acvariul, imi place cum ai pus plasa. Bafta in continuare!
De vanzare 2 bucati Raphael Catfish, sanatosi, aproximativ 8-9 cm, fara defecte. Mananca cam orice hrana: fulgi, artemie, larve rosii, granule, pastile. Nu stiu exact varsta lor, eu le am de 1 an. Sunt foarte pasnici, sunt tinute intr-un acvariu de 50L, cu vivipari, Black Tetra, Neoni, melci si Red Cherry.
Motivul vanzarii: Incerc sa plantezi plante de covor (HC si parvula), iar acesti pesti o scot in fiecare zi cate una. M-am saturat sa tot replantez.

Pret de vanzare 40 lei perechea.
Pestii se pot ridica din cartierul Florilor, Brasov.

Poze si filmulet cu obiectele vanzarii:
image
image
, de la sec. 1:24
Este normal, si este foarte bine daca se intampla asa: se dizolva mai bine.
MERSIII Val!

Esti promt si corect ca intotdeauna!
Ca constructie seamana cu Egeria Densa dar are frunzele muult mai subtiri, mai scurte si mai dese. Culoare verde deschis, aproape alb la varfuri, diametru foarte mic.
imageimage
Evident nu stia nimeni sa-mi zica la petshop.
Seamana putin la prima vedere cu acestea:
Hydrotriche Hottoniiflora
Myriophyllum propinquum
Singura poza care am gasit pe net si seamana cu al meu este Hydrotriche Hottoniiflora dar la alte imagini rezultate nu seamana cu aceasta.

Am cautat pe plantfinder, aquaticplantcentral, tropica si alte surse, dar nu am gasit raspuns. Deja ma gandesc ca o fi planta emersa
daca este necesar fac poze si din alte unghiuri.
Mersi anticipat.
ReBella wrote:Le-a incurcat si el, e tarziu ...se mai intampla

My bad, scuze. Mersi Rebella pentru corectie. Am folosit si eu acest produs cand am primit bonus cu acvariul acum 2 ani, scria ceva pe eticheta aia mica in romana cum ca reduce stresul la pesti si favorizeaza cresterea plantelor.
Domnul Cirotariu, parerea mea personala este ca nu trebuie sa folositi toate lichioare cu mirodenii ce se vinde la petshopuri. Cel putin la inceput de drum. Sunt prea scumpe si nu dau randamentul necesar. Mai tarziu cand acvariul d-voastra incepe sa prinda forma o sa fie necesar o investitie in fertilizanti.
Cum o sa vedeti si intr-un articol foarte interesant [click aici pentru a vedea] nu se pomeneste de produsele amintite de dvs. Desigur este decizia dvs. sa cumparati ce si cat va permiteti.
Aqua Safe se foloseste pentru a scoate clorul din apa. Daca tu ai lasat apa la declorinat cel putin 24 de ore, nu mai ai nevoie de acest lichior. Easy Balance este un fertilizant pentru plante de calitate indoielnica (~0), care in faza ciclarii nu isi are rostul. Fertilizarea poti incepe dupa ce s-au acomodat plantele.
Mult succes cu proiectul tau!

Tare aceea "mica sirena" din acvariul mic, pune si tu o frunza la partile intime ca mai citesc pe aici si sub :18: . NOT.
Sper sa se decojeasca acel autocolant de invidie fata de plantele tale naturale si sanatoase care vor aparea curand.
Am vazut niste chineji care au dresat pestisorii sa mearga in formatie, in cerc... ce sa mai: un circ intreg. Aceasta "inteligenta" este bazata pe instinct si ma gandesc cu groaza cum au reusit sa faca toate aceste acrobatii. Dar no, sunt chinezi. Experiente cum au facut cu papagali care recunosc forme si culori, sau chiar fac socoteli matematice, sau maimute care folosesc unelte pentru acapararea hranei nu am vazut pana acum la pesti.

Insa am observat ca au o memorie buna, recunosc de exemplu miniciogul din experimentele lor neplacute, sau chiar daca nu aud, diferentiaza vibratia capacului cand ridic (stiu ca urmeaza sa primeasca hrana). In schimb nu se sperie de mana mea cand plantez langa ei, pentru ca nu au trairi negative cu aceasta.

Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Go to: