[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fost acvarofil la 10 ani revenit in activitate la over 30, cer sfaturi la cunoscatori  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Apropo de apa, nu am lasat 130 de litri la declorificat ca nu am in casa atatea vase. Am pus-o de la robinet si gata. De-aia intreb daca trebuie sa pun acum aquasafe sau easy balance, pana sa pun plantele si pestii... Multumesc de raspuns. Stiu ca e tarziu, rebella

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Greu, mama, greu. Cand aveam acvariu facut la nea Becu (omu cu reclama la pitici de gradina caruia ii murise americanu) si 3 plante, ca doar alea erau pe piata, si vanam la telefon cand se aduceau 2-3 gourami, adica prin anii 84-92, era frate simplu sa faci si sa tii acvariu. Acum cand cumperi ceva ti se mai dau n-spe filtranti, n-spe pompe de pompe si de n-spe tipuri care trebuie montate si puse in anume CO2 si PH si alte concentratii. Prin poliloghia de fata incerc sa imi scuz intrebarile stangace si enervante poate pentru unii care sunt la curent cu noua industrie si carora li se par puerile intrebarile. Decat sa cumpar plante, pesti, acvariu ( peste 10 milioane deja, facute cadou de nevasta-mea cu ocazia implinirii varstei lui Iisus) si sa moara pestii sau sa am apa verde, prefer sa intreb ca un pitic de 10 ani cu un bol de 10 litri si un carasel in el. O noapte buna tuturor si toate cele bune.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iar maine cum am o jumate de ora libera din jungla presei, promit sa trec pe la rubrica despre noi sa povestesc despre mine. O noapte lina tuturor.

[Email] [Yahoo!]
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

AquaSafe: Macht Leitungswasser fischgerecht - Face apa de robinet potrivita pentru pesti
- Neutralisiert sofort gefärliches Chlor und Schwermetalle - Neutralizeaza imediat clorul si metalele grele
- Schützt wirksam Schleimhäute und Kiemen - Protejeaza membranele mucoase si branhiile
- Schafft klares Wasser - Face apa curata ( clara)

EasyBalance: Reduziert die Anzahl der Wasserwechsel - reduce numarul de schimbari de apa
- Hält Aquariumwasser bis zu 6 Monate biologish gesund - Pastreaza apa din acvariu sanatoasa (biologic) pana la 6 luni
- Stabilisiert den wichtigen pH- und KH- Wert, reduziert Phosphat und Nitrat - Stabilizeaza valorile pH-ului si KH-ului, reduce fosfatul si nitratul

Asta face fiecare...cel putin in teorie

Nu ma pronunt cand trebuie puse fiecare - la randul meu sunt prea incepator . Asa cum s-a scris mai sus....daca tii apa cel putin 24 h la declorinat, teoretic nu prea mai are rost sa mai adaugi AquaSafe. Eu adaug de la inceput in apa pusa la declorinat 2 capacele, totusi (just 2 b sure)
EsyBalance, cred eu, trebuie pusa in acvariu doar cand vei avea pesti
Mai bine insa urmezi sfaturile celor mai mari pe aici
Oricum...iti pot clarifica alte nelamuriri privind produsele germane
Alles Gute

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Danke, omega, toate cele bune

[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

ReBella wrote:Le-a incurcat si el, e tarziu ...se mai intampla

My bad, scuze. Mersi Rebella pentru corectie. Am folosit si eu acest produs cand am primit bonus cu acvariul acum 2 ani, scria ceva pe eticheta aia mica in romana cum ca reduce stresul la pesti si favorizeaza cresterea plantelor.
Domnul Cirotariu, parerea mea personala este ca nu trebuie sa folositi toate lichioare cu mirodenii ce se vinde la petshopuri. Cel putin la inceput de drum. Sunt prea scumpe si nu dau randamentul necesar. Mai tarziu cand acvariul d-voastra incepe sa prinda forma o sa fie necesar o investitie in fertilizanti.
Cum o sa vedeti si intr-un articol foarte interesant [click aici pentru a vedea] nu se pomeneste de produsele amintite de dvs. Desigur este decizia dvs. sa cumparati ce si cat va permiteti.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, ai dreptate fishyman, dar stii cum e la inceput, vrei sa iei ”de baza” cam tot ce iti da dondoara/doamna de la magazin. Nici eu nu o sa mai iau deocamdata, apa arata bine, o mai las cateva zile si apoi o populez cu vietati d-alea dragute

P.S. Se presupune ca suntem cunoscuti, cel putin virtual, posibil viitori prieteni, virtuali sau nu, hai sa uitam cuvinte gen ”domnul sau dumneavoastra”, nu am decat 33 de ani fara 2 zile. Mersi si o zi racoroasa si productiva.

[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu sunt cam reticient in privinta produselor gen Aquasafe, Easy balance, etc... In afara de fertilizarea micro si macro atat de necesara plantelor, nu am introdus nimic in bazin. Nici la startare si nici la schimburile de apa. Am doar o regula stricta: tin apa folosita pentru schimb cel putin 48 ore, pentru declorinat. De obicei sta in butoaie cam o saptamana - de la unschimb la altul. Alt tratament nu ii aplic si pana acum nu am avut probleme in acest sens...
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mossul flame se baga putin in substrat, cat sa prinda oleaca de radacini, ca am vazut ca nu are (radacini) ?

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si o intrebare off-topic dar trebuie sa intreb. Tot primesc pe mail toate mesajele si de aici si private, adica primesc atentionare. Am dat sa nu mai primesc, aiurea, vin in continuare. Sunt eu babalau si nu apas ce trebuie ? )

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mossul se prinde pe lemn sau pe o piatra poroasa cum sunt cele din lava vulcanica Nu face radacini insa se agata foarte bine
Cu mesajele ce sa zic...poate ai bifat si nu ai salvat, sau poate nu ai bifat ce trebuia

Until you find someone worth dying for, you never really live.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha, ma gandeam eu ca se prinde, dar nu vroiam sa zic vreo prostie. Cu clamele acelea JBL e ok de prins? Valabil si pentru anubias nana si pentru Microsorum pteropus (referitor la clame) sau direct radacinile in substrat si pa si pusi? Off, deja devin enervant cu intrebarile, am sa incerc sa le raresc sau sa intreb ceva mai cu substrat inteligent...

[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

I: Cum se prinde?
R: Uite asa .

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Lofty, sa traiesti 1000 si unu de ani, ca sa zic asa... Mersi frumos, am inteles. Si sa-ti traiasca acvariul ala frumos. Jos chapeau-ul!

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si Anubiasul si Microsurum se prind cu radacinile de lemn ...le poti prinde tu la inceput cu "ata" de pescuit. NU le pune cu radacinile in substrat pentru ca au mari sanse sa putrezeasca.

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha, deci si ce are radacina la inceput pe lemn si apoi presupun ca se prind ele in substrat si lemnul il voi scoate, ma gandesc ca nu voi sta cu 4-5-6 bucati de lemn mereu prin acvariu pe sub ele...

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu asa Lemnul ramane acolo ...Poti folosi doar o buturuga de care sa prinzi toate plantele si care sa arate f bine in acvariu. Cam asa : http://www.aquabotanic.com/images/pnanawood-2a.jpg
Sunt si buturugi mai lungi, mai inalte, mai ramificate,etc. Dupa toate gusturile
Plantele acelea trebuie sa stea pe lemn/piatra pentru ca ele au radacina pe un rizom care putrezeste daca sta in substrat.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2010 13:59:49

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha, interesant, chiar nu stiam deloc chestia cu lemnul, asa voi face, multumesc mult de lamuriri

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa, ca sa vezi pasiune, cine sta de ziua lui si mestereste la acvariu ca sa faca poze si la puna pe forum (face cirotariu azi 33 de primaveri). Deci am pus plantele, cum m-am priceput io, artistic sau mai putin, majoritatea luate de la doi forumisti carora le multumesc pe calea asta, iar 2 plante cumparate de mine pe ceva banuti mai multi (cele mari). Scuze din nou ca nu dau denumirile stiintifice, dar inca nu le stapanesc perfect. Promit ca le voi invata in zilele ce va sa vina. Oricum, am doua anubias nana prinse cu guta de scorbura intens fiarta si clatita in 5 ape (sarumana rebella de sfaturi), un moss legat cu guta de a doua scorbura, lucru care pare ca ii convine. deocamdata, de minune (lofty &co., idem multumiri pentru sfaturile de legare), pista care pluteste linistita si inca niste plante pe care sincer, pe cuvant, mi-e lene acum sa le caut. Majoritatea stiti cum se numesc, si eu stiu, dar acum nu, maine sigur da, vorba unui cantec la moda. Acvariul este populat cu 4 simpatici sanitari rozalii care, deocamdata, se simt bine si sunt foarte vioi. Atasez si 3 poze, nu toate la un loc, ca sunt prea mari si mi-e lene (scuze pentru redundanta poate enervanta) sa le micsorez. Lenea nu vine decat din faptul ca e ziua mea, mi-o petrec (azi doar) in compania sotiei, fetitei care doarme dusa de vreo 20 de minute si, nu il ultimul rand, al acvariului. In speranta ca deformarea profesionala a presei scrise nu v-a plictisit de moarte, iata pozele... Orice sugestie, parere de bine sau de rau, critica, constructiva sau de orice alt fel, sunt perfect binevenite. Adica, mai pe romaneste, zice-mi frate ce arata bine si ce nu in noul meu colt de rai. Gata. O seara minunata si un uichend asijderea.
[Thumb - DSC02478.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca una...
[Thumb - DSC02480.JPG]

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: