Message |
|
As zice sa duci inapoi pestisorul vanzatorului care ti-a recomandat ca poti sa pui 2 pesti imediat ce ai dus acasa acvariul nou-nout. Teste de apa gasesti mai ieftine din alea 5 in 1 de la JBL.
|
 |
|
Iti mai trebuie un furtun, o valva antiretur, o piatra bolborositoare. Te uti la filmul aceasta. In acest film omul mai pune si un numarator de bule care este optional, poti sa sari peste asta, dar antireturul totusi as recomanda, mai ales daca asezi sticla mai jos de nivelul apei din acvariu. Dar cum am mai zis intai ocupa-te de achizitionarea plantelor. Este vreme faina afara, fa o plimbare pana la magazine si faci un shopping. Bafta.
|
 |
|
Creanga aia sfideaza gravitatia, cum ai reusit sa-l prinzi? Ai pe un suport?
|
 |
|
da, poti sa faci un raft. Deasupra pui un ghiveci cu planta preferarta a sotiei, iar dedesubt le agati HQI-ul
|
 |
|
Pentru inceput ai putea sa te duci la un petshop si vezi cam ce ti-ar placea, sau te uiti aici. Alege pentru inceput doar 3-4. Informeaza-te sau intreaba-ne despre ele. Pentru gazduirea lor o sa mai ai nevoie de un sistem CO2 sau o bomba de CO2 pe care le poti fabrica acasa ieftin. Dupa ce ai plantat plantele si incep sa se acomodeze, poti sa te gandesti la o schema de fertilizare, fie cumpari de la magazin fie le prepari tu dupa anumite scheme
|
 |
|
Este bine sa pui si niste moss / pietre / lemne sa aiba unde sa se ascunda, altfel au bine grija de ei sunt foarte rapizi daca se apropie pericolul.
|
 |
|
Daca tot aveti timp de citit, uite aici o colectie de magazine AquaScapingWord ce puteti citi si online.
Lectura placuta.
[click]
|
 |
|
Pentru ce fel de boala ai folosit verde de malachit? Ciuperci, gris? Ca orice medicament in cantitati mai mari este toxic. Conteaza si durata baii. Nu se trateaza mai mult de 2 ore, nici pe "lunga durata". Este bine sa tratezi pestii individual intr-un separeu.
|
 |
|
Gasesti online, sau cumperi unu din sticla
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
La anul 3 mai ai timp si pentru acvaristica? Inseamna ca intr-adevar esti pasionat. Te informez, cu plantele o sa ai mai multe chitibusuri decat cu pestii, dar merita.
La un moment dat am avut impresia ca esti student la Universitatea Transilvania in anul III la acvaristica
|
 |
|
Acelasi calculator, cu valorile variabile in cm
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Regleaza filtrul in asa fel ca sa aiba apa o circulatie mai buna, mai pune cateva plante de crestere rapida (Egeria densa, Cabomba caroliana) care sa consume fertilizantii din apa, ramanand mai putin pentru alge, schimba apa la 4 zile, fa o baie de clor la anubias: 1 masura clor (pentru albirea rufelor) si 19 masuri apa. Pentru anubias ai lumina destula.
|
 |
|
Am avut si eu problema ca dupa curatarea buretilor din filtru, la primul start dadea mizeria inapoi in acvariu. Asta se rezolva cu o curatare a inelelor ceramice din filtru. Astuparea sorbului este recomandat daca ai vietitoare mici, unde exista pericolul sa soarbe filtrul de ex. creveti, altfel scade mult din debitul filtrului si poate duce si la defectiuni.
|
 |
|
 Foarte frumos acvariul, cred ca pestele clown o sa ma faca sa trec si eu odata la reef.
|
 |
|
Mult succes pentru proiect! Felicitari pentru initiativa si astept cu nerabdare ce va iesi.
Eu din pacate stau cam prost cu engleza, pot sa va ajut cu partea de design.
P.S. Traduc foarte bine din limba maghiara.
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Muzica nu se masoara in viteza, cum nici acvaristul dedicat nu se masoara in litri. Bafta cu noul proiect!
|
 |
|
Te felicit pentru alegerea facuta! Daca bettanul e vioi, inseamna ca e sanatos, daca nu vrea sa nu dai sa manance, poate e constipat.
|
 |
|
Hrana dai putin, cate un pic ce pote sa manance in 3 minute si asta de max 2 ori pe zi. Daca dai mai mult deodata, mancarea se duce la fund unde incepe sa se degereze, devenind nociv pentru peste. Pestii sunt ca cainii, ar manca tot ce dai, dar poate sa stea si fara mancare zile intregi, fara sa afecteze sanatatea. In schimb daca se ingrasa, se inbolnaveste.
De cati litri ai "boracanul", eventual pui niste poze? Tine in caldura, si ai grija sa nu aiba variatii de temperatura.
|
 |
|
Salut Vladu, bine ai venit. E complicata treaba. Sunt niste pasi premergatoare de pregatirea acvariului inainte sa introduci pesti in el, pasi care dureaza 2-3 saptamani bune. Acum tu esti pus in fata faptului implinit, intr-o mana cu pestisorul, in alta mana cu acvariul neciclat. Sfatul meu este sa pui intrebarea: esti interesat de acvaristica? Daca da: cauta un loc pentru bettan pentru o luna, apuca-te de documentat si fa-ti un acvariu de minim 50L, ciclat, plantat asa cum trebuie, dupa care pui pustisorii in el. Daca ti se pare incomod toate acestea, mai bine duci pestisorul la un petshop, si folosesti miniacvariul pentru un aranjament floral. Daca decizi asa ca vrei sa tii pestisorul utie cate ceva de citit: Ghidul Incepatorului Ciclul Azotului Betta Splendens Bafta
|
 |
|
Este o utopie ce zici tu snakefishmike. N-ai cum sa scoti nici macar la aceeasi pret ca si un echipament de firma, pentru ca nu produci in serie. Si unde se mai pune valoarea muncii intelectuale, originalitatea, cercetarea, testarea, personalizarea produsului?
klayus, calculatorul arata foarte profi, cam unde ai ajuns cu cheltuiala?
|
 |
|