[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Message
Jos palaria mestere! Normal ca ne intereseaza. Niste scheme, poze, descrieri? Daca testele merg bine de ce nu si preturi.
marius1990 presupun ca s-a referit la un petshop unde este gata pregatit, tratat smd.
Bine ai venit!

Spor la plantat. Incearca sa scrii fara diacritice, ca apare ciudat. Asteptam pozele...
Ei, asta este colegul Danc. Este dureros, dar fiecare hobby e scump. Si eu sunt mare fan DIY, am si facut multe de mana mea si tot perfectionez si tot nu iese cum trebuie. Dar eu consider totusi ca este mai incitant sa faci cu mana ta: se mai strica, mai repari, mai perfectionezi - decat sa cumperi scump si dupa aia te oftici ca vecinul are unu si mai scump si mai dotat si stie si aia in plus.
Este normal ca un profesionist sa nu poate lucra fara aparatura profesionista, dar pentru amatori exista multe alte metode mai landemana pentru a experimenta.
Scuze pentru offtopicul cam lung.
Ar trebui sa lasi si filtrul vechi inca un timp pana cand se formeaza coloniile de bacterii si in filtrul extern asltfel risti o deciclare, ...daca era ciclat...
Mediile niciodata nu le speli odata, le spal odata numai una, adica le clatesti in apa scoasa din acvariu. La urmatoarea curatire curati pe umatorul smd.
Acel "boltare" sunt niste inele din ceramica care dirijeaza apa, ajutand la formarea bacteriilor.
Ar fii indicat sa folosesti o solutie "filter start" care se scurge pe mediile filtrante.
Aceea murdarie de pe geam sunt bacteriile sau algele care este normal sa se formeze in fiecare saptamana. Poti sa iei un magnet cu care poti curata usor geamurile.
Burta devine aproape patratoasa, cu o pata neagra sub burta, are miscari mai lente si deseori inoata brusc in sus si in jos langa geamul acvariului.
Da, si eu cred ca isi schimba sexul, am avut si eu un xifo femela care dupa ce a crescut mai mare decat masculul a inceput sa fie mai agresiv, si-a lasat coada specifica masculilor. Solutia cred ca ar fii sa mai pui cateva femele de xifo, dar rivalitatea intre masculi nu va diparea, deci e mai bine sa o donezi.
Bine ai venit, si spor la plantat! Pune niste poze cu acvariul tau daca ai achizitionat deja, si da-ne niste deatalii: cand ai demarat, ce pestisori ai sau intentionezi sa pui, smd.

orio wrote:@Beos, vrea sa-si faca
Orio, un sfat: cunoaste-te pe tine însuti, iubeste-ti si ajuta-ti aproapele, respectându-i opiniile si demnitatea.
ai doar apa de la fantana pe acolo?
Ce s-a intmplat cu corry? Te intreb ca mi s-a intamplat si mie odata aceeasi lucru cu un corrydoras paleatus, din pacate cu un final nefericit.
In loc sa mutilezi scalarul, ai putea sa te gandesti la un acvariu mai mare pentru el. Eventual poti sa mai pui langa el, doi rechini fara coada si inotatoare.
danc wrote:La fiecare schimb de apa parca se schimba solutia cu alta noua, nu ?

Nu trebuie schimbat la fiecare schimb de apa. Doar dupa 2-3 luni sau mai mult, cand incepe sa pierda din concentratia culorii.
sau poti opta pentru un Test Ph/Co2 permanent, care e mai ieftin, dar mai putin precis.
E o idee buna pe plan local, dar in acest caz este indicat sa nu faci virtual, ci sa va intalniti undeva la o bere de exemplu sau sa va intalniti la fiecare acasa pe rand asa primeste si o evaluare fiecare acvariu pe loc. In acest fel poate gaseste raspuns la toate, nu cred ca o comunitate mai mica pe internet gaseste mai multe raspunsuri decat pe acvariu.ro.
O alta metoda este sa folosesti un inel din plastic care pluteste pe suprafata apei, pui mancarea in acest inel, asa nu se imrastie mancarea.
Se raspindeste repede virusul "acviilor curate", sub numele lui de cod NO3-PO4. Sa speram ca vom beneficia si noi de cunostintele tale in chimie.
Rahaturile sunt perfect proportionale cu mancarea care o dai pestilor. Daca ai corydoras paleatus, fie ei cat de mici, sa stii ca si ei au obiceiul sa sare din acvariu.
Bafta
Salut si bine ai venit!

Frumos evolueaza acvariul tau. Vad ca te-ai documentat serios inainte sa te apuci de "meserie". Felicitari si asteptam la evolutii spectaculoase.
Black molly ai donat ca sa stai fara capac? Arata mult mai bine asa.
si PO4 de unde ai luat?
Oare gasesc la un laborator de farmacie solutii pentru EI?
Dupa cunostintele mele, shimburile de apa se face - in primul rand - pentru eliminarea nitratilor (=azotului). Daca ai citit cu atentie ciclul azotului, ai observat ca ultima colonie de bacterii care se formeaza in "ciclul azotului" sunt bacteriile nitrificatoare. Deci este ultimul ciclu. Teoretic nu este necesar schimbul de apa. Asta daca faci ca la carte, deci nu pui pesti in acvariu...
Totusi schimburile de apa sunt recomandate pana la aparitia acestor coloni, pentru a elimina surplusul de amoniac si nitriti care ar putea fi nocivi pestilor. Colegul nostu Alber probabil s-a gandit la asta, cand ti-a recomandat schimburi zilnice. Fara teste de apa nu poti determina valorile apei, totusi eu cred ca daca ai grija sa fie aerata bine acvariul, nu dai mancare in exces, pui cateva plante in acvariu, pui un "filter start" sau storci un burete de filtru dintr-un acvariu deja ciclat nu trebuie chiar in fiecare zi sa schimbi apa pe acolo.
Concluzie: nu strica daca shimbi 10L pe zi, dar nici nu e necesar.

mno, cred ca te-am incurcat si mai rau... dar tu povesteste frumos ce si cum faci, si daca vedem ca ceva nu e bine te tragem de urechi. Deci stai linistit.
Schimbul de apa nu trebuie sa faci zilnic, ajunge la 2-3 zile. Lasa sa se formeze bacteriile si pestii o sa stea mai linistiti. Red Chery este un nevrertebrat compatibil cu orice peste, poti tine linistit cu neonii.
 
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com