[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
sa astepti cu rabdare. Grija mare cu apa oxigenata.
Poti sa fii un pic (sau mai mult, daca nu sunt secrete de stat) mai explicit? Temperatura de culoare? Acum m-ai facut si mai curios.

catalin cirstea wrote:nu,colegu ce dumnezeu
Am zis ca sunt analfabet la electronica, scuze daca te am scos din pepeni.
A_lien wrote:recomand sa scoti toata apa din acvariu

No offence, dar totusi care ar fii logica acestei recomandari? Acvariul lui zyku83 este in faza de ciclare, de ce sa arunce bunatatea de apa in formare? Am inteles eu ceva gresit?
Pana vin raspunsurile mai elaborate, zic si eu ca apa de la fantana NU este potrivita pentru acvaristica. In afara ca are alcalinitate ridicata gasesti si metale care nu sunt adecvate acvaristicii.
De cat timp ai demarat ciclarea?
da, e scump din cauza tehnologiei noua, banuiesc... eu sper ca peste catva ani sa fie un standard pentru capacele de acvariu.
Electronistii forumului n-au nimic de adaugat referitor la un proiect ce se poate realiza acasa?

Catalin Cirstea@ sunt foarte curios cum functioneaza la tine cu cele 6 prize programabile. Ai diferite voltaje la fiecare priza? Banuiesc ca ai folosit becuri normale.
snakefishmike wrote:exista si la noi ... drosere dimmabile
Ai vazut intr-un magazin, sau poti sa pui un link? mersi.
Nu am documentatia necesara, dar eu personal nu as umbla la mediile filtrante. Fiecare producator s-a gandit un pic si a facut cateva teste inainte sa puna produsul pe piata. Orice modificare poti face doar pe riscul tau.
Salut si bine ai venit!

Cam toate pestile sunt carnivore. Din pacate eu nu stiu ce specie de peste este. Poate te ajuta acest site.
Ar fi frumos sa descrii un pic acvariul tau, cu toate caracteristicile, ca sa nu vorbim in vant.. Eu deja am o banuiala, dar nu zic pana cand nu vii cu detalii
Iti recomand shimburi de apa la 3-4 zile 40%, dupa o luna ar trebui sa dispara. Daca nu, poti trece la metode mai radicale.
Nu ai zis daca ai o pompa/vibrator pe acasa. Ar fii de mare ajutor la ciclare. Daca nu ai acasa cumpara repede una si baga in acvariu sa aereze bine apa pentru ca ajuta in ciclul azotului. Filtrul aseaza in asa fel incat spraybarul sa tulbure cat mai mult suprafata apei, tot pentru aerare si o circulatie mai buna a apei. Daca ajungi la un petshop ar fi bine sa cumperi si o solutie care ajuta la demararea coloniei de bacterii in mediile filtrante. de ex. Cred ca este suficienta 10 litri sa schimbi, si nu trebuie chiar in fiecare zi.
Ai grija cu mancarea, sa nu dai prea mult, sa nu ramane multa mancare nemancata pe substrat.
Daca se freaca cu burta de substrat, nu este un semn bun. Tine sub observatie sa nu fie vre-o infectie bacteriana. Pestele neon si asa e destul de sensibil, iar intr-o apa neciclata, sistemul lor imunitar este foarte slabit. Sa fii pregatit pentru asta.
Cu toti stim, pentru pestisorii din acvariu, aprinderea si stingerea luminii brusc, reprezinta un stress. De aceea de mult ma gandesc la un dispozitiv electronic care prin procese digitale-electronice sa poate simula rasaritul si apusul soarelui. Pe net am gasit multe discutii referitor la aceasta tema dar nu am gasit nici-o descriere concreta. Utilitatea nu contesta nimeni, ganditi-va: ce frumos ar fii sa privesti un apus de soare in acvariul tau!
Unii, chiar au reusit sa faca DIY desi nu pare deloc bricoleala.
Germanii chiar au scos pe piata un astfel de dispozitiv, foarte ingenios de altfel cu mai multe programe, care pui in loc de starter si totul s-a rezolvat: aparatul se numeste Aqua - Memolux si arata asa:
image
o descriere gasiti aici. ...sau aici pentru cine stie germana. In magazinele din romania inca nu am vazut acest produs.

Am mai auzit diverse metode DIY, cu lampa de la ikea, cu temporizator cu condensatori care se incarca si se descarca...
Eu din pacate sunt analfabet la electronica, dar am observat ca multi coforumisti sunt priceputi in domeniu. Poate cineva chiar fabrica sau vine o idee cum am putea face acasa asa ceva.

In principiu, cerintele ar fi:
  • un dispozitiv care sa controleze lumina/voltajul de la 0-100% si invers
  • acest "rasarit" si "apus" sa tine cam 30 de minute
  • sursa de lumina dinamica sa fie din aceleasi corpuri de iluminat care folosim pentru plante
  • sau nu: se poate confectiona din leduri sau becuri incandescente care suporta mai bine variatiile de tensiune

• ideal ar fii ca acest dispozitiv sa controleze si temperatura apei, evident aceasta perioada fiind mai lunga de 30 min.
  • si daca e sa complicam, am putea sa legam si sistemul de dozare a CO2ului sau a solutiilor de fertilizare

• Astept idei, pareri, sugestii.
    Gy

Normal apa ar trebui sa stea cel putin 24 de ore. Insa daca pui intr-un recipient cu gura mare de ex. intr-un lighean, treci de vre-o 5-6 ori intr-un lighean in altul, apoi pui o pompa de aer cu o piatra si lasi sa aereze, eu zic ca poti folosi apa astfel pregatita deja in seara asta, pentru schimburi partiale de apa. Daca nu ai vibrator, faci operatiunea cu ligheanu' de mai multe ori.
    Apa e normal sa fie tulbura, pentru ca nu este ciclat, prin urmare nu functioneaza filtrarea biologica.
    Eu asa scoate carbunele activ in perioada de ciclare.
    Pestele neon prefera temperaturi de 20-24 grade.
    Un search pe google nu strica, ca sa aflii mai multe depre pestisorii tai.
    Nu este normal. Ai pus mopanul in acvariu? Daca da este de la el. Dar in acest caz este normal. Provine de la substanta numit tanin ce contin lemnele, unii chiar recomanda pentru corectia de PH. Taninul din lemne pot fii indepartate prin fierbere.
    Salut, am avut si eu o problema asemanatoare, era de la vibratiile facute de filtrul interior, capacul intra in rezonanta. Daca miscam capacul un pic in fata sau spate, disparea rezonanta. Ma gandesc ca daca ai gasi pozitia in care nu mai intra in rezonanta, ai putea sa scapi de zgomot. Sau poti lipi niste pasla in iteriorul capacului, unde face contact cu sticla.
    Multa bafta! Cel putin in simulare arata beton!
    Salut si bine ai venit!

Nu te grabii cu pestii, altfel o sa ai pierderi masive. Pestii nu mananaca ca nu-i plac mancarea ta, ci ca nu se simt bine. Citeste ciclul azotului , este esential. Apa plata si de izvor NU sunt potrivite pentru acvaristica. Daca nu ai apa statuta, poti sa prepari apa de la robinet cu diferite solutii care scot clorul din apa cum ar fii Tetra Aqua Safe. Dar poti grabii declorizarea apei cu o piatra bolborositoare, sau sa treci de mai multe ori apa dintr-un recipient in altul ca sa se aereasca si sa se evapore clorul din apa.
    Ca sa arate acvariul tau, plantat, ca in prima poza care ai prezentat-o, sunt necesare multe echipamente si nu vad unde ai putea sa ascunzi... (Filtru extern, Instalatie CO2, pompa aer). La ce volum ai tu acolo ar trebui si o lumina buna.
    La prima poza cred ca sunt plante artificiale.
    Multumiri lui clonitza pentru generozitate! Red cherrys au ajuns cu bine la mine, si s-au pus deja la lucru.
    Salut si bine ai venit.

Eu as desface din nou, as curata rotorul si as ansambla cu mare atentie. Urmeaza aceeasi pasi ca la instalarea unui filtru nou, vezi in manual. Asigura-te ca clemele sunt in pozitia Open inainte sa pui sub tensiune.

Bafta
    ce temperatura ai in acvariu?

Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
    Go to: