[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ZGOMOT CAPAC AQUASTAR 60  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
razvyan
Junior member

IP:

Am luat un acvariu aquapro 60 de la hornbach in decembrie.. care are capacul de la aquastar 60 (capacul are aproximatix aceasi forma dar este foarte foarte subtire) acum inteleg de ce era la oferta cu 50 mai putin... problema este ca fara capac nu se aud decat bulele de aer (zgomot nederanjabil si insesizabil) iar cu capac zumzaie de nu poti domi noaptea . Mai am un acvariu aquapro 60 cu capac normal si este ok! nu face zgomot.... acvariile sunt identice unul langa altul, pe acelasi suport, cu aceleasi dotari... capacul din plastic mai tare este ok, cel din plastic mai moale este varza, este mult mai bine fara ... - nu imi dati solutia ca stau fara capac noaptea
A mai avut cineva problema asta? Ma gandeam sa pun un strat de silicon pt acvarii pe capac sau sa lipesc ceva banda absorbanta de zgomot... dati-mi si voi ceva solutii! Multumesc!
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

daca reusesti si ne dai cateva detalii si despre hardware pe care il ai in bazin acela ...daca treci si te prezinti corespunzator sa stim cu cine stam de vb ... poate vom reusi sa gasim solutii si la problema ta

detin un astfel de acvariu cu aceleasi caracteristici ca ale tale , dar nu am astfel de probleme

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
razvyan
Junior member

IP:

Salut! Ms de raspuns! Acvariul este acesta: aquapro, capacitate: 63 litri, filtru eheim 2208, incalzitor jager 50w, 5 kg substrat granulatie 3-4 mm si ceva decor special pt acvarii... este pus pe o masa tot eheim. toate sunt cumparate din hornbach. In decembrie a fost un lot de aquapro la oferta de 249 cu capac de aquastar. capacul este mai subtire si vibreaza... dar numai cand este montat peste acvariu... filtrul nu se aude, zumzaie incet dar in limite normale - trebuie sa pui urechea langa geam sa-l auzi, dar cand pun capacul... ar fi invidios si frigiderul . celalalt este identic acelasi hardware, aceasi masa, dar capacul lui original pt aquapro.. adica un capac din plastic tare si mult mai solid.
Aaaa, ar mai fi o o diferenta ca acvariile stau pe o rama de plastic pe care aquastar nu o are... atat! asta este tot! si totusi?
razvyan
Junior member

IP:

ridic capacul - nu se mai aude... pun capacul - zumzaie... am inversat capacele intre ele... la fel zumzaie si pe celalalt acvariu! este clar o incompatibilitate, intre capac si trepidatiile de la filtru/acvariu/rama pe care sta acvariul. daca ai hardware de aquastar... atunci filtru este mai mic si nu are aerare, volumul este mai mic cu 9 litri fiind mai scund cu 5 cm si nu are rama. acestea sunt singurele diferente... nu este o chestie de fitze - noaptea trecuta am scos filtrul din priza ca nu puteam adormi... ( nu sariti pe mine! l-am scos doar 5 ore si inauntru am 2 ciclide care rezista fara probleme, dar nu vreau sa fac asta zilnic din motive bine stiute!) celalalt acvariu a mers normal si nu si-a facut auzita prezenta.... uuuuf . pana sa suspectez capacul am crezut ca este filtrul... l-am spalat/curatat temeinic cu jet de apa calda sa nu stric toata colonia - inclusiv filtrul de carbon si cat am reusit si rotorul, oricum erau destul de curate dar... nu stiam...

ps. mai am un acvariu de 25 litri .. cu filtru eheim pick up 2006 si nu se aude, dar acela nu are capac... tu trebuie sa ai eheim pick up 2010 in aquastar. probabil nu are trepidatiile necesare sa zdranganeasca capacul?

Problema este... unde dorm in seara asta?
LUPmic
Senior member

IP:

Nu mai scoate filtrul din priza peste noapte, risti sa deciclezi acvariul.
Eu banuiesc ca e de la droser zumzetul.
Ti-a zis klauss ceva

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2010 13:21:49

[Email] [Yahoo!]
razvyan
Junior member

IP:

salut! da! nu il mai opresc, atunci am considerat ca 5 ore nu ar conta... insa apoi am vazut ca este sunt foarte importante chiar si minutele... daca era de la drosser, nu ar fi trebuit sa fie liniste cand neonul este stins? Ms de idee!
razvyan
Junior member

IP:

Salut pai m-am prezentat! Sunt Razvan din Bucuresti. 3 acvarii pesti 1: vivipari; 2:cichilide americane; 3: betta.
hardware-ul este cel de mai sus! Multumesc!
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut, am avut si eu o problema asemanatoare, era de la vibratiile facute de filtrul interior, capacul intra in rezonanta. Daca miscam capacul un pic in fata sau spate, disparea rezonanta. Ma gandesc ca daca ai gasi pozitia in care nu mai intra in rezonanta, ai putea sa scapi de zgomot. Sau poti lipi niste pasla in iteriorul capacului, unde face contact cu sticla.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
razvyan
Junior member

IP:

Da am remarcat si eu asta: conteaza pozitia capacului. Pe moment gasesc o pozitie ok dar pe parcurs, tot din vibratii capacul se plimba si incepe sa-si faca iar de cap!
Ieri mi-a venit o idee! la dacia 1300, capota de la masina se aseja pe niste tampoane de cauciuc care la baza aveau o fanta (pt prinderea pe aripi) cred ca apropiata de dimensiunea geamului. O sa caut sa vad daca mai gasesc si imi tunez acvariul . va spun daca functioneaza!
Mai merge cu ceva greutate deasupra: 3-4 carti... nu mai multe ca plasticul este f moale si... nu cred sa le priasca pestilor o biblioteca subacvatica...

Concluzia finala este ca: Capacul nu este compatibil cu acvariul... filtrul si acvariul de la aquastar sunt mai mici si probabil ce din aceasta cauza nu apar probleme la ele. Insa o fi ramas fabrica in pana de capace si au completat la aquapro cu ce au avut pe stoc.... sau poate criza asta... sau poate tara asta... pretul a fost mai mic cu 50 ron dar sincer sa fiu, merita fiecare banut in plus!

Ma gandeam initial sa pun o garnitura de silicon pe marginea capacului unde se aseaza pe geamul de la acvariu, dar o sa incerc mai intai cu tampoanele de la capota. momentan folosesc cartile!

Multumesc pentru sfaturi!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: