[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor de incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cosmoratiu
Unripe member

IP:

In primul rand va salut cu tot respectul si ma scuzati daca pun intrebari stupide.Am citit pe forumuri dar...,am un acvariu de 1an,se pare cam sprapopulat de 60l,intentionez in viitor sa iau unul de cel putin 120l,dar as vrea sa rezolv pana atunci problema.In acvariu am 1scalar,1caras cu voal,10 neoni,5sanitari,dotat cu filtruRESUN1100L,etc.,am 4 plante cerate anubius,cu toate ca schimb apa saptamanal si e foarte limpede,mi-au aparut pe frunza un fel de alga neagra pe care nu am putut so scot nici cand am curatat frunzele cu periuta de dinti,de curand am montat doua neoane mici de 8W PT A ILUMINA MAI BINE ACVARIUL,am facut bine,ii hranesc cu frunzulite colorate cumparate din piata ,mam ferit sa le dau hrana vie.Credeti ca lumina este suficienta acum,neonul orig.are cred 15W,as mai putea achizitina niste plante rezistente care sa nu fie ciugulite de caras si scalar,daca da datimi cateva sugestii,as vrea sa iau niste gaxon e fff frumos,pe fundul acvariului,pitrs fin verde iar plantele sunt in colivia de plastic cu burete au dat si cateva frunzulite noi.In speranta ca nu v-am plictisit cu povestea mea ,va rog AJUTOR.

Cu respect si multumiri
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit!

Regleaza filtrul in asa fel ca sa aiba apa o circulatie mai buna, mai pune cateva plante de crestere rapida (Egeria densa, Cabomba caroliana) care sa consume fertilizantii din apa, ramanand mai putin pentru alge, schimba apa la 4 zile, fa o baie de clor la anubias: 1 masura clor (pentru albirea rufelor) si 19 masuri apa. Pentru anubias ai lumina destula.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cosmoratiu
Unripe member

IP:

Am gasit unarticol f.bun despre alge se pare ca problema mea este alga-perie sau. Aceasta alga rosie din genul Audouinella (alte denumiri: Acrochaetium, Rhodochorton, Chantransia).Am gasit cateva denumiri de specii de pesti cum ar fi OTOCINICLUS,FLYNG FOX,CROSSOCHEILUS SIAMENSIS,SIAMENSE ALGAE ESTER,pe care nu le-am gasit denumirea populara,deci nu stiu de unde ii pot procura,va rog ajutati-ma

cu multumiri
cosmoratiu
Unripe member

IP:

Va multumesc mult ptr.raspuns si va rog sa ma ajutati si cu speciile de pesti care mananca alga-perie,i-am gasit in articol numai dupa denumirea stiintifica,iar in gl. in piata cei care vnd pesti nu m-au lamurit deloc.
CU MULTUMIRI

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: