[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ttedy81
Unripe member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor! ieri mi-am cumparat primul acvariu si as avea nevoie de cateva sfaturi/sugestii de la cei care au trecut deja prin asta.
Intentionez sa pun in el Goldfish (intentionez pentru ca deocamdata nu am pestii) cei de la magazin mi-au sugerat sa iau acvariul, sa il populez cu pietrish, plante etc si sa il tin timp de o saptamana cu apa in el. In fiecare zi trebuie sa pun in apa un stablizator, ca sa omoare nu stiu ce bacterii si sa creeze climatul propice. Ce credeti despre asta? nu este cam mult o saptamana sa stau cu acvariul gol? nu mai am rabdareeeeeeeee

Totodata, cand am aranjat acvariul am pus si scoici...iar dupa ce l'am umplut cu apa am citit undeva pe o carticica primita cu acvariul cum ca nu e bine sa tii scoici si corali. este adevarat? oare trebuie sa le scot? Si o ultima intrebare... ce fel de becuri trebuie sa am, astfel incat sa pot creste plate naturare. cati W sa aiba fiecare?

Va multumesc tuturor celor care isi fac timp sa citeasca aceasta postare si sper sa reusiti sa ma scoateti din ceatza

sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

daca ai citi macar 5 minute din indrumarul acestui site ai stii toate aceste. scoicile sunt ''nocive'' pentru un acvariu de apa dulce, pentru a baga pesti dupa o saptamana iti trebuiesc niste substante care sa grabeasca ciclarea acvariului, ce e aia ciclare? gasesti tot la ghidul incepatorului. o saptamana e putin spus,normal ciclarea dureaza si pana la 3-4 saptamani in functie de substantele ajutatoare.
ca sa stim cu ce avem de-a face trebuie sa ne spui dimensiuni,fitre si ceea ce mai ai pe acolo. in functie de acestea iti putem spune ce neoane ai nevoie si in functie de ce plante vrei tu sa pui acolo.

mesaj pentru europa si nu numai
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit!

Nu ai specificat volumul acvariului. Ca sa tii goldfish adica carasi aurii, iti trebuie un acvariu mai maricel. Acvariul intr-adevar trebuie sa fie pregatit pentru pesti, care dureaza chiar mai mult de o saptamana. Stiu ca esti nerabdator, dar ca sa nu ai probleme este bine sa faci ca la carte. Citeste ghidul incepatorului si Ciclul azotului.
Scoicile si coralii nu sunt pentru apa dulce, maresc duritatea apei. Tuburile fluorescente sunt cele mai indicate pentru acvaristica, si iarasi depinde de volumul acvariului si numarul plantelor.
Rasfoieste forumul, foloseste functia "search" si vei gasi materiale care te vor ajuta.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/04/2010 19:15:02

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ttedy81
Unripe member
[Avatar]

IP:

va multumesc pentru raspunsuri, o sa imi fac timp in weekend probabil sa citesc mai atent acest forum, recunosc ca primul lucru cand l'am deschis am sarit sa intreb..nu am avut timp sa il rasfoiesc. ma intrebati cat de mare este acvariul..are aproape 40L mai exact 37.8L Filtrul: 60hz, 4watts. mai mult nu stiu sa va spun, asta scrie pe el.

l'am cumparat impreuna cu acvariul, KIT

multumesc inca odata, diseara ma apuc sa dau scoicile afara

sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

la 40 de litri tu vrei sa tii carasi ?? poate si cu un minim de confort sa tii maxim un caras. mai bine iei alte specii de pesti care nu necesita volum asa mare de apa raportat la dimensiunea lor.

mesaj pentru europa si nu numai
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Cu parere de rau spun, dar acvariul tau nu este potrivit pentru carasi.

Numarul maxim de pesti pe care ii poate gazdui un acvariu de X litri se poate calcula in functie de lungimea pe care o au pestii respectivi la maturitate. Poti sa faci calculele asa:

- pentru pesti pana la 5 cm -> 1,5 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un neon [4 cm] are nevoie de 1,5x4=6 litri)

- pentru pesti de 5 - 9 cm -> 2 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un xipho [6 cm] are nevoie de 2x6=12 litri)

- pentru pesti de 9 - 13 cm -> 3 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un ancistrus [10 cm] are nevoie de 3x10=30 de litri)

- pentru pesti peste 14 cm -> 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un astronotus [35 cm] are nevoie de 4x35=140 de litri )

Intr-un bazin de 40L ar trai fericiti 6 pesti neon cu plante putine si de prim plan: cryptocoryne, anubias de ex., eventual niste melci sau creveti.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ttedy81
Unripe member
[Avatar]

IP:

am pus niste poze, daca te ajuta. cei de la magazin mi l'au recomandat pentru goldfish (vezi si ambalajul lui)
nu intentionez sa tin mai mult de 3, si vreau sa ii iau micuti. cat timp le ia sa ajunga la maturitate?

pozele:
http://mariusd.ines.ro/acvariu/a1.jpg
http://mariusd.ines.ro/acvariu/a2.jpg
http://mariusd.ines.ro/acvariu/a3.jpg
http://mariusd.ines.ro/acvariu/a4.jpg
http://mariusd.ines.ro/acvariu/a5.jpg

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Acvariul este prea mic, iar sistemul de filtrare subdimensionat pentru cerintele cerute chiar si de un singur caras. Pentru a evita pierderi, boli si alte probleme, iti recomand sa regandesti popularea acvariului.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2010 21:35:45

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

alber wrote:Acvariul este prea mic, iar sistemul de filtrare subdimensionat pentru cerintele cerute chiar si de un singur caras. Pentru a evita pierderi, boli si alte probleme, iti recomand sa regandesti popularea acvariului.

Si sa scoti scoicile, cresc duritatea.
[Email] [Yahoo!]
ttedy81
Unripe member
[Avatar]

IP:

va multumesc pentru sfaturi tuturor celor care v'ati facut timp si ati postat. am mai facut cateva schimbari in acvariu, incepand de la scoaterea scoicilor. o sa merg in continuare pe goldfish, sa vedem ce se intampla. nu pun mai mult de 3 pui, iar daca o sa dea semne de boala sau ceva nu le convine ii voi duce inapoi la magazin si iau alt soi de pesti.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ttedy81 wrote:o sa merg in continuare pe goldfish, sa vedem ce se intampla

Si daca iti spun ca sigur vei avea probleme, renunti la idee? Poate peste o luna, doua, sase. Dar cand iti va fi lumea mai draga, pestii vor claca. Am spus vorba asta de "n" ori pana acuma si o repet: cum te-ai simti intr-o camera de 2*2, cu o latrina langa tina si cu inca doi "colegi"? Cred ca deja am creat un stereotip, de care multi colegi au inceput sa se plictiseasca.
Gandeste-te bine la lucrul acesta, apoi cumpara cei trei carasi smilie

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alber wrote:cum te-ai simti intr-o camera de 2*2, cu o latrina langa tina si cu inca doi "colegi"?

Plusez la imaginea camerei precizind ca va deschide geamu' doar odata pe saptamina .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
LUPmic
Senior member

IP:

Porcu wrote:
alber wrote:cum te-ai simti intr-o camera de 2*2, cu o latrina langa tina si cu inca doi "colegi"?

Plusez la imaginea camerei precizind ca va deschide geamu' doar odata pe saptamina .......

Care geam?
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: