Au un incalzitor de la Resun, RH9000 de 50W. temperatura e in jur de 26 grade. Filtrarea se face printr-un burete normal, cu aer care zic eu ca e mai mult decat suficient. L-am spalat in seara asta si a iesit apa neagra din el deci isi face treaba. Am o mana de riccia si una de moss in care isi fac de cap bestiile alea mici. Am mai bagat si vreo 15 pui de pomanceea ca sa curete mancarea in exces.As vrea sa le pun ceva nisip pe fund si am pregatite si o nuca de cocos, dar asta cand ii mut - aici nu prea am loc.
Sistemul acela cu seringa e asemanator cu cel pe care il foloseam sa fac curat la puii de xipho. Foloseam furtunasul de plastic care era bagat in buretele de filtrare. Il scoteam din burete iar debitul de apa il reglam prin strangularea furtunului. Este chiar un sistem foarte simplu dar chiar si asa mai trageam cate un pui cand curatam fundul acvariului. Noroc ca erau mici si nu pateau nimic. Mi-e frica insa sa fac asta si la creveti pt ca puii de xipho fugeau cand bagam furtunul in bazin, mormolocii astia de creveti se agata de tot de e nou, chiar si de mana mea. Mi-e sa nu ii stalcesc.
|