[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Curatenie la creveti  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Caramela
Junior member

IP:

Stiu ca o sa para stupida problema dar chiar am nevoie de ajutor. Am un acvariu mic de aprox 10l in care traiesc si se inmultesc precum paduchii red cherry mei. Nu stiu cum sa fac curat in acvariu. Pe jos nu am nisip asa cum ar fi trebuit pt ca am spus ca o sa ii tin temporar in acvariul asta. In curand se vor muta intr-o casa mai noua si mai mare. Intre timp pe fund au inceput sa se tot adune reziduuri pe care nu stiu cum sa le scot. Am vazut ca au aparut si cateva generatii noi de creveti care abia se pot vedea cu ochiul liber. Apar mai ales cand le dau mancare.Am o mana de plante care stau pe fundul acvariului si in care se ascund majoritatea. Ma tem ca daca bag pompa cu care curat acvariul mai mare o sa ii jumulesc si pe aia mici care stau pe fund. Pana acum nu am facut decat sa schimb periodic o parte din apa si vad ca a functionat, apa a fost cristal in tot acest timp. De ieri vad ca apa s-a cam ingalbenit si stiind ca sunt f sensibili la concentratiile de nitrati vreau sa le fac un pic de curat. problema e ca nu stiu cu pt ca sunt foarte sensibili si fragili. Sunt si cateva femele cu oua si am inteles ca acestea daca se simt amenintate pot sa piarda ouael. Nu vreau sa ii stresez. Voi cum le faceti curat ?
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Ai putea sa incerc cu o seringa. Povesteste un pic despre acest proiect, am si eu un acvariu maternitate 22x12x30cm aprox 7,5 litri, si vreau sa fac o crescatorie de Red Cherry. Ce incalzitor folosesti si ce filtru? Substrat, plante?

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Caramela
Junior member

IP:

Au un incalzitor de la Resun, RH9000 de 50W. temperatura e in jur de 26 grade. Filtrarea se face printr-un burete normal, cu aer care zic eu ca e mai mult decat suficient. L-am spalat in seara asta si a iesit apa neagra din el deci isi face treaba. Am o mana de riccia si una de moss in care isi fac de cap bestiile alea mici. Am mai bagat si vreo 15 pui de pomanceea ca sa curete mancarea in exces.As vrea sa le pun ceva nisip pe fund si am pregatite si o nuca de cocos, dar asta cand ii mut - aici nu prea am loc.
Sistemul acela cu seringa e asemanator cu cel pe care il foloseam sa fac curat la puii de xipho. Foloseam furtunasul de plastic care era bagat in buretele de filtrare. Il scoteam din burete iar debitul de apa il reglam prin strangularea furtunului. Este chiar un sistem foarte simplu dar chiar si asa mai trageam cate un pui cand curatam fundul acvariului. Noroc ca erau mici si nu pateau nimic. Mi-e frica insa sa fac asta si la creveti pt ca puii de xipho fugeau cand bagam furtunul in bazin, mormolocii astia de creveti se agata de tot de e nou, chiar si de mana mea. Mi-e sa nu ii stalcesc.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: