[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishyman
Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Nu inchide, poate data viitoare o sa fiu si eu pe faza.
Poti descarca de aici
Bine ai venit!
Frumos proiectul si ingenios filtrul tou DIY.
mihai_ghe wrote:La Bacau se gasesc balasturi Vito 2x18 w care costa in jur de 23-25 lei,am folosit si sant bune.Atasez si o poza ca sa vezi despre ce e vorba.

Acest balast merge si pentru 2x15W, sau providra18 trebuie sa caute special pentru 15W?
ekosekthor wrote:Eu ma gandeamc ca filtru intern vine si cu o pompa de apa. Astfel as fi putut "cumva" sa conectez acea pompa de apa sa traga apa din acvariu intr-un recipient (unde sa fie pus filtrul intern cu buretii) apoi sa o trimita in acvariu.

A, tu vrei sa faci un filtru "old school". Asta trebuie sa le asezi astfel ca sa fie nivelul apei pe aceeasi inaltime celui din acvariu, deci trebuie sa pui cumva langa acvariu. Nu cred ca estetic arata bine. Un filtru extern pentru un acvariu de 60L are capacitatea de a filtra apa undeva la 300L/h. Un aspect care merita pus la socoteala, plus ca pe langa filtrarea mecanica are si filtrare biologica, niste sertare speciale unde cresc bacteriile benefice acvariului tau. Si daca amplasezi corespunzator, din pozitia privitorului o sa se vada doar furtunul de sorb, adica una bucata teava.
Nu pot sa inchipui cum vrei sa faci filtru extern dint-unul intern. Daca reusesti ceva sa ne zici si noua. Daca reusesti sa faci rost de tevi de sticla pentru filtrul exterior nici ca s-ar observa in acvariu. Furtunul de perfuzie cu opritor si mai ales daca are si orificiul pentru picurare va fi perfect pentru un bubble-counter. Din epubeta de plastic poate faci un difuzor sau reactor de CO2. Acvaristica nu este hobbyul cel mai scump, pacat ca cam 70% trebuie sa platesti la inceput. Fiecare dintre noi a fost incepator cand s-a apucat de primul proiect, nu este asa de complicat cat pare. Atata timp cat intrebi, vei fii indrumat oricat de stupid par intrebarile tale tie sau unora de pe acest forum.
Cum inaintezi cu proiectul? Sper ca nu te-am descurajat.
poate te ajuta asta
Este de 15 W, ar trebui inca una + o bomba de CO2 daca vrei sa ai plante frumoase. Daca o scoti electronica din capac, mai incape chiar 2 neoane.
Este ok acvariul acela, merita un arcu recurve.
ekosekthor wrote:In rest, nu am pretentii la pesti care vor apa calda, jacuzzi, lumina numa dupa anumite ore, de o anumita temperatura de culoare etc.

Pestii au necesitatile lor, care ori le oferi, ori renunti la ei. Pentru ei apa adaptata, lumina si temperatura este vitala.

P.S. filmuletul tau mi-a adus aminte de poporul Na'vi...
ekosekthor wrote:Si pe langa asta, sa vad cum ma descurc cu acvariul asta mic cateva zile, ca poate imi mor pestii si ambitia mea se sparge ca un balon

Totul tine sa ai incredere in sine. Iti recomand schimburi mici de apa, aprox. 2 litri cu apa declorinata la 5 zile.
Frumos si ambitios proiect ai pus la cale. Te felicit pentru asta.

Ca sa fie cat mai practic sfatul meu, prezint in continuare cum as face eu. As lua acel acvariu de 45 de litri sau chiar mai mare unu de 60, 120L. N-o sa-ti pare rau, o sa fie mai usor de intretinut si mai aspectuos. As lua un substrat fertilizant si pietris de care iti place mai mult. A se citi acest articol pentru mai multe detalii.
As cumpara un filtru extern
As modifica capacul sa intre 2 tuburi de neoane.
As cumpara niste plante ca Vallisneria Gigantea, Eleocharis parvula si Cryptocoryne Parva un mopan frumos si niste pietre din roca vulcanica, pe care le gasesti la orice petshop.
Intre timp las acvariul la ciclat. Dupa perioada de ciclare as mai lua vre-o 20 de peste neon
Daca esti dispus sa le faci toate astea, desi pare complicat, o sa fie o placere sa le vezi cum prinde forma acvariul si o sa devine o adevarata pasiune. Atentie creeaza dependenta!
Bafta in proiectul tau!
Salut si bine ai venit pe forum!
Acvariul tau este prea mic ca sa tii carasi in el. Sigur ai vazut boluri din desene animate cu un caras auriu in el, in unele tari este interzis prin lege asa ceva. Doneaza repede sau mergi cu ei la un petshop, scapa de ei pana cand nu e prea tarziu.
Nu ma pricep la carasi aurii, dar stiu ca au nevoie de spatiu. Mult spatiu. Dar probabil ai citit si asta. Nu ai zis nimic de dimensiunile acvariului in care le tii. Oricum daca stateau in galeata cateva zile era un stres enorm pentru ei, incat sa se inbolnaveasca.
Apa trebuie pregatit pentru pesti.
citeste asta, apa neciclata poate fi fatala pestilor, chiar din primele minute.
Acvariul a fost ciclat?
alber wrote:Nu vei primi pe forumu' asta niciodata indicatii cum sa transformi o butelie de mai stiu io ce, intr-una de CO2.

Pacat. Fara oameni care au curajul sa incerce si altfel decat sa se duca la magazin si sa-si cumpere cel mai bine cotat produs de la cea mai laudata firma, forumu' devine plictisitor. Este usor sa mergi pe un drum deja batut, dar de ce crezi ca a explodat butelia chiar la maritul Faraon? Un hobby devine palpitant datorita descoperirii noilor cunostinte, care evident, nu este lipsit de anumite pericole de care suntem constienti.
Imi place cum a iesit, arata mult mai bine fata de cum a fost inainte. Acuma parca e mai spatios. Cu un covor o sa arata si mai bine si poate faci si cateva trepte din substrat.
adrian t wrote:un intarziat:mai e valabila oferta?

Cand mai cresc o sa mai fie. Trece si tu la locatie, ca asa e frumos.
Dupa ce pui substrat, plante, mopane, sitemele tehnice ramane aprox 120 L util.

Forum Index » Profile for fishyman » Messages posted by fishyman
Go to: