ocean wrote:Sarmanul capitan din "20 000 de leghe sub mari"acum e celebru datorita unui pestisor insignifant fata de maretele vanatori subacvatice si grozavul Nautilus, lumea l-a uitat pe Jules Verne si mai stie doar de desenul animat
koala wrote:Nemooooo!
Asta-i societatea din ziua de azi... cine mai stie, astazi, cine-a fost Zaraza?
Daca-l intrebi pe Shubi, o sa-ti povesteasca de coniacu' ala de Murfatlar, cu-acelasi nume ...
Cat de frumoasa sau de faimoasa o fi fost Zaraza, tot nu se compara cu Miorita.
Eu vorbesc de aia majora de la Vincon, e nemaipomenita, elixir curat, nu iti mai vine sa bagi altceva in gura dupa ce ai baut de frica sa nu strici gustul, cam ca la trabuc...
Tinand cont ca 15 litri are acvariul brut, dupa substrat, cioate, pietre, de ce vrei sa bagi si cory acolo, o sa il chinui, tinand cont ca e destul de mare (6-7 cm).
Crevetii vor curata si ce e pe jos...
Sfat:
NU baga cory in 15 litri, lasa-l doar de creveti...
Prins de febra DIY in iluminat, ce zic eu in momentul in care mi-a bubuit ceva in balastul electronic al unei lampi T5 865 de 8 W de la acvariu pe care dadusem fabuloasa suma de 20 lei:
"Ce poa' sa aibe, dom'le? Ce, aia de-au facut-o e mai dejtepti ca mine?" Desfac lampa, dezlipesc cateva lipituri care imi impiedicau accesul si vad un condensator afumat si o rezistenta innegrita.
Ma duc frumos, imi iau ciocan de lipit, fludor, meclem din ala de miroase a tamaie si ma apuc de desfacut piesele cu pricina. Le bag la pungulita, ma prezint cu ele la Paul de mai sus si ii zic mandru nevoie mare ca vreau si eu 2 "din astea", fara sa stiu ce sunt.
Imi da omul dupa ce citeste pe ele, le iau si hai la lipit placa.
Le lipesc acolo, ma frig la degete, dar mandru, nevoie mare, bag in priza si conectez firele de la intrerupator pe direct (asta nu ma lasa in pace sa desfac lampa).
Mare mi-a fost dezamagirea sa vad ca acum se aprinde foarte putin, cam la 5 % din intensitate si pulseaza la intervale de 3 secunde.
Nu mi-a venit sa cred ca nu merge. Am refacut lipiturile, am verificat pozitia in care le pusesem, plus al plus, minus la minus...
Plm, nu merge.
Asa ca am zis ca daca e ceva electric, ma bag, la electronica, intai trebuie sa stii ce face fiecare componenta apoi te apuci sa umblii, in consecinta ajungem la ideea de mai sus cu frizerul si pantofoarul .