[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Am gasit lampa, asta este... cu tot cu temperaturi de culoare.
Pacat ca am marine blue si nu tropical, cred ca m-ar fi ajutat mai mult cu plantele.

http://www.aquarium-parts.co.uk/aqua-one-pl-11w-lighting-tubes/aqua-one-pl11-sunlight-marine-blue-mix-lighting-tube.html
NO2 = 0
NO3 = 10
GH = >21
KH = 10
pH = 7.6
Cl2 = 0

Fara CO2, nu am pretentii sa cresc cine stie ce plante, nici dpdv al cantitatii (doar cateva plante pentru fundal) nici dpdv al dificultatii cresterii lor.

Iluminatul este cel din capac, un bec neon cu 2 brate, unul se aprinde alb, unul se aprinde albastru. PL 11W

LE: Ma gandeam ca peste 1 saptamana sa bag si 2-3 creveti sa bage in ei de pe jos tinand cont ca nu am spatiu pentru ancistrus.
La 2 zile duoa introducerea noilorplante, am vazut ca Rotala rotundifolia si-a schimbat culoarea spre maron inchis la unele dintre frunze.
Elodea densa nu mai zic, sunt fire care o duc bine, sunt fire care nu. Mai mult, sunt fire care par putrezite la mijloc, iar spre varf, aceleasi fire nu au nimic.

Sunt alge, este vorba despre altceva?

In afara de GH, nu am alte valori iesite din grafic...
Update:

Inca 3 tipuri de plante luate de la Razvan de la Brick (ms pentru sfat, foarte de treaba...): Moss, Rotala RR si inca o planta rosie.
Schimbarea aranjamentului.
Adaugat 2 melci Pomaceea (tot de la Razvan)

In weekendul urmator voi dona femela de Betta. Sper sa nasca si purceaua pana atunci, acum au unde sa se ascunda puii.

Avand in vedere inaltimea mica a bazinului, 25 cm, atat Rotala cat si Elodea stau la suprafata. Le pot tunde? Sau mai bine mai astept cateva saptamani sa fiu sigur ca s-au fixat in substrat?
Eu am in asta mic al meu 1 mascul betta, 1 femela betta, si 1 pereche guppy. Sunt cei mai buni prieteni...

Acum cum e si norocul, poate dai de unul mai nebun si ataca si ceilalti pesti.

Dar intre 2 masculi de betta sa fii sigura ca se vor intampla chestii...
Primele teste de apa:

Cl = 0

pH = 7.6 - 8.0

KH = 15

GH = >21

NO2 = 0

NO3 = 25

Nu sunt teste la picatura, dar ma bucura ca nu am amoniac. In schimb, nu am calcar in apa, am apa in calcar, cum ma avertizati mai devreme...
Sper ca guppy sa nu se planga prea tare...
Am egeria, probabil voi avea si niste vilisneria. In ceea ce priveste pestii, in afara de guppy si 1 mascul de betta, nu cred ca voi avea pentru o perioada.
Pentru prima data, vroiam sa iau o maternitate de plastic... Puii probabil ii voi dona...
De prost gust? Era intentionata ca o gluma treaba cu fertilizarea micro...
Este o solutie temporara, doar nu merg la vreun concurs cu acvariul... Lemnul are deja aproape 6 zile de cand e in apa, sper ca in cateva zile sa nu mai fie nevoie de contragreutati.
Ma gandesc sa iau si eu un set de teste. Ciclarea e gata cand x si y arata valori .... si, respectiv ....?

Unde x inseamna ... si y inseamna... ?

Multumesc.
Salut.

Am scris un topic inainte, acum ma gandesc ca este cazul sa ma si prezint.

Ma numesc Ionut, sunt din Constanta si sunt la prima experienta cu apa de la robinet intr-o incinta de sticla care sa aiba si ceva viu in ea. Pot spune ca sunt chiar la prima experienta legata de un animal de companie, cam tarziu ce-i drept (28 ani), dar ma bucur ca pot sa-i fac o bucurie baiatului meu (2,5 ani), care atunci cand vine la bazin nu se mai opreste din spus "pistisorii".

Va multumesc de pe acum pentru sfaturile si indrumarile pe care mi le veti da.
Cam asa arata acum acvariul, am vorbit cu un coleg de pe forum si urmeaza sa introduc cativa guppy...

Puteti observa ca am adaugat si fertilizare micro pentru plante: Fier, Zinc, Cadmiu, Crom, Vanadiu si ce altceva mai pun oamenii aunci cand fac o cheie fixa... Nu am gasit alta metoda sa tin lemnul pe fundul bazinului.

Seara buna.
Foto foarte, foarte reusite.
colantul negru poate fi lipit si pe exterior, sau se vede mai bine daca e lipit pe interior?
La fel ca tine, si eu ma regasesc in situatia de a face ciclarea cu pestii in acvariu. Cei sensibili probabil nu vor supravietui, la mine cel putin nu au scapat (tetra, ancistrus si 1 guppy).
Am in continuare 2 betta si 2 guppy care se lupta cu conditiile vitrege, asa ca ai sanse sa scapi cu ei in viata.
Schimbul de apa insa este vital, eu scot 15% pe zi.
Am pus bacterii lichide, 1 ml la 25 l de apa. Dupa asta, nu am mai avut probleme, nu au mai murit din pesti.
Efectuat toata operatiunea...

Apa s-a tulburat, asteptam limpezirea. Mentionez ca am folosit apa initiala din acvariu...

Pus 2 cm de aquabasis, peste intre 1 si 4 cm de pietris.

Plantat, rearanjat acareturile prin bazin (filtru, incalzitor, termometru, biofoam)... Busteanul pluteste in continuare... , credeam ca l-am pacalit, dar nu am avut dreptate. S-o aseza el cand s-a aseza, nu plec nicaieri.

Am bagat si pestii la loc si am dat filtrul pe debit maxim, poate strange mai repede impuritatile.
multumrsc de sugestii, sper sa termin aranjarea in seara asta, apoi o sa schimb si filtrul intern. Am de selectat (cernut) pietrisul vechi pe care l-am avut in bazin, ca s-a amestecat cel de 4-6 mm cu cel de 2-3, am de pus aquabasis-ul, de replantat...

O sa imi ia ceva timp dar sper sa arate ok si sa nu se decicleze foarte tare...

Luat deja Aquabasis, in seara asta fac schimbul si replantarea, astept sa adoarma copilul, sa pot face totul in liniste...

De asemenea, exista in spatiul din biofoam o cavitate, as putea sa pun in ea suport pentru bacterii? Ceva cilindrii, ceva? Sau ramane gol?
Stiam ca se va decicla partial, la cate bacterii ar fi putut sa se stranga in filtrul intern si in biofoam...

Pe langa asta, gasisem asa ceva si ma gandeam sa pun, daca tot schimb substratul, am vazut ca e actionat tot de pompa de aer, parca ar schimba trece apa mai des si prin bacteriile din substrat. Doar ca cel de la PetShop mi-a zis ca este pentru bazide de +100L.

Prin filtru mai serios te referi la hang-on sau extern, banuiesc, ceea ce la mine este aproape imposibil, tinand cont ca bazinul este cu capac de fabrica, fara loc pentru filtru extern?
cu tot cu pompa de aer?

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: