Sau poti sa te duci frumos la Dina, sau la Paul de la Abisinia (Pe N. Iorga, langa Spitalul Mare), cu mailul de la Shubi listat si cu componentele si sa ii rogi sa ti le lege ei.
Cu iluminatul, in cazul tau (putine plante), ar fi bine sa ramani la 0.5 w / litru.
Noaptea, de obicei, pestii dorm. Asa ca este recomandat sa fie intuneric in bazin. Banda de led poti sa o pui dar sa se stinga in asa fel incat sa aiba macar 8 ore de intuneric in acvariu.
Lumina albastra nu face bine plantelor, este doar pentru marine, are temperatura de culoare prea mare.
la ibncalzitor, e recomandat sa ai 1 w / l, dar nu dintr-un singur incalzitor, ci din 2 (ex 2 x 75 w)
Depinde si ce pesti vrei sa pui (unii sunt mai frigurosi (discusi, betta), altii stau si la 20 grade(carasi)).
Ca sa il citez pe Koala, sub acvariu poti pune orice
koala wrote:Orice!
... si asta, inseamna chiar orice: mocheta, polistiren expandat, polistiren extrudat, pres de cauciuc, izopren, cartoane... plm, orice material care "se lasa" si permite "nivelarea" eventualelor probleme de planeitate.
Poti sa bagi si niste bixenoni, nu doar xenoni.
Glumesc, nu o lua in nume de rau.
Toti am inceput la un moment dat acvaristica, unii cu mai multe cunostinte, vezi cativa colegi, altii cu acvariul plin cu apa si cu pestii pousi in aceeasi zi, cum e cazul meu.
Ideea e ca ciorba de peste (aia din acvariu, nu cea din castron) nu e sanatoasa, nici pentru acvariu ca ecosistem, nici pentru pesti (mor nevinovati saracii) si nici pentru acvarist (el sufera pierderile financiare, de timp si acumuleaza stres, in loc ca activitatea asta sa ii reduca stresul).
In 140 de litri poti tine neonii de care ziceai (un banc de 10-15) si poti baga si 2 pui de scalari, care, daca au conditii ok, vor creste mari de tot.
Verifica conditiile pe care trebuie sa le asiguri pestilor pe care vrei sa ii bagi, apoi, daca reusesti sa le indeplinesti, apuca-te fara probleme.
In afara de furtunul ala de spalat masina, nu arata rau, asta venind din partea unui profan.
Parca lumina ar putea fi mai violet, pentru fosforescenta.
Da, doar pe cioate si doar pe ramurile care sunt mai aproape de suprafata, implicit si in curent de apa mai puternic.
Daca o tine asa, ma apuc sa o tund de saptamana viitoare, exact ca pe moss.
Pana nu faci teste de apa nu poti stii daca s-a ciclat cu adevarat, mai ales ca perioada de ciclare tine, de obicei, mai mult de 2 saptamani.
Eu zic sa mai astepti o perioada, sa urmaresti femelele si, daca nu mai crapa vreuna timp de 2 saptamani, poti sa mai ei mascul.
Am zis ca e doar pentru "joaca".
Distanta aia mare intre punti poate sa te ajute sa ramai suspendat pe ceva: bolovan, lemn... De asta am zis ca e mare.