Message |
|
bogdanel wrote:. A incercat cineva asa ceva? O sa pot folosi butelia asta?
Mentionez ca am reductor pentru ea.
nu te risca! fiecare gaz care se imbuteliaza se baga la o anumita presiune si are un grad mai mic sau mai mare de coroziunie asupra materialelor din care sunt facute buteliile.
buteliile de gaz sunt mult mai usoare raportate la cele de Co2.
|
 |
|
am eu creveti (metisi de red) si ancistrusi si nu sunt probleme.
|
 |
|
xerxe wrote:Ce inseamna polistiren extraudat??

polistirenul expandat "face" bilute cand este rupt pe cand cel extrudat nu.
e recomandat sa-l folosesti pe cel expandat pt este mai usor de sculptat, mai ieftin, si il poti gasi la grosimi mai mari (chiar si 15cm).
lapte de ciment = ciment amestecat cu apa.
|
 |
|
siliconu` wrote:A, si inca ceva.Trebuie sa pun ceva condensator intre faza si nul  ?daca da de care trebuie si cum sa-l pun?
merge si fara condensator. niciodata nu am inteles care este rolul lui acolo.
|
 |
|
bilti wrote:
siliconu` wrote:Nu conteaza? :o . :o :o
cele 4 fire care se conecteaza la neon poti sa le pui cum vrei.
revin pt ca nu am fost explicit.
pe balast ai o schema unde poti vedea cele doua perechi de fire. fiecare pereche se leaga la un capat al neonului, nu conteaza la care capat sau care pin. trebuie sa le legi in pereche asa cum sunt trecute pe desen.
|
 |
|
siliconu` wrote:Nu conteaza? :o . :o :o
cele 4 fire care se conecteaza la neon poti sa le pui cum vrei.
|
 |
|
shyck wrote:Salut si bine v-am regasit!
Ce Characidae pot lua sa am putina miscare mai mare in acvariu?
astept recomandarile voastre, sau nu neaparat Characidae!
incearca Hemigrammus bleheri. si eu am fost dezamagit sa vad ca neonii nu sunt asa cum am citit pe net. in schimb, pesti pe care ti i-am recomandat, inoata intr-una si sunt cu adevarat de card.
|
 |
|
mihai20005 wrote:
1. e posibil ca sa aiba loc in eveniment neplacut cu lemnul adica sa ia foc sau mai stiu eu ce sa faca.
2. cu apa mai bine zis cu stropi care vin de la piatra de aer cum pot rezolva astfel incat sa nu am surprize neplacute sa faca intr-o zi poc!
Dedesubtul becurilor, adica pe suprafata capacului m-am gandit sa lipesc niste folie de aluminiu care sa reflecte mai bine lumina, dar imi este teama ca s-ar supraincalzi lemnul si ar lua foc! Voi ce ma sfatuiti?
1. becurile economice nu se pot incinge astfel incat sa aprinda lemnul. singura recomandare e sa faci legaturile electrice cum scrie la carte.
2. un bec normal (aprins) va pocni daca este stropit cu apa dar unul economic nu. problema e ca umezeala le afecteaza in timp.
referitor la stropii de apa incearca sa muti piatra intr-un colt, mai departe de becuri, iar folia o poti folosi fara probleme.
|
 |
|
1. nu e ca la scalari; daca moare unul se poate forma o pereche foarte usor introducand un nou ramirez de sex opus in acvariu.
cel mai bine e sa cumperi o pereche cat mai tanara deoarece, avand in vedere bazinul tau, se vor fugari toata ziua.
2. nu astepta. neoni+ramirezi e o combinatie perfecta.
nu au treaba unii cu altii atata timp cat au dimensiunile date de tine. singura problema e daca o sa ai pui de ramirezi. in acest caz o sa-i haleasca neonii pe toti, unul cate unul.
3. femela are pe burta o pata rosie care e mai pronuntata in timpul reproducerii. daca sunt foarte mici o sa fie cam dificil de recunoscut intr-un petshop sau o piata (sunt decolorati intr-un mediu stresat).
|
 |
|
eu am folosit turba nutrisol. un strat de 1cm peste care am pus nisip fin. am fost foarte multumit de rezultate.
|
 |
|
in urma curateniei de primavara si a achizitiilor noi am refacut setupul acvariului. am scos marsilea deoarece a ruginit toata (pana la urma e o planta de mlastina) dar sper ca sa o inlocuiasca lillaeopsisul, tenelusul si cryptocorinele pitice. deasemenea am renuntat la plantelele mari care imi dadeau prea mult de lucru si am pus o buturuga in plus in partea stanga.
vedere de ansamblu
in mijloc-stanga am un echinodorus barthi care v-a da un plus de culoare rosie cand o sa se mai dezvolte. oare nu exista o planta rosie de dimensiuni mici si care sa nu trebuiasca tunsa permanent?
mijloc
cryptocorine amicorum
lillaeopsis
neritina
octocinclus cu burta plina
crevete corcit!
astept ideei noi de la voi.
|
 |
|
ady_cojocar wrote:Are cineva apistogramma cacatuoides?
Ma intereseaza daca se intretin usor.
Multumesc
am eu un mascul si vreo 6 femele. sunt foarte usor de intretinut si fac pui de care au foarte mare grija (spre deosebire de ramirezi). daca temperatura e mai mare de 27 de grade majoritatea puilor vor fi masculi. sa stii ca si femelele sunt teritoriale.
in rest nu am ce sa adaug. bafta!
|
 |
|
Sugar_Baby wrote:
Acvariul meu are intaritoare pe lung deci este cam imposibil sa culisez sticla pe sticla.
Alexu'
pai am zis ca se da jos de pe suportul de sticla la final.
Sugar_Baby wrote:
Intrebarea este: nu se ridica fundalul avand in vedere ca spuma e cam usoara? vreo alta varianta de a atasa fundalul de geamul din spate in asa fel incat sa poata fi scos la nevoie exista?
Alexu'
dupa ce s-a "curatat" se da jos de pe suportii de sticla si se prinde de geamul de sticla cu ajutorul ventuzelor iar intaritoarele, care sunt pe lungul acvariului, il vor tine bine. pentru ca e cu ventiuze poti sa-l scoti afara cand vrei.
|
 |
|
mcsjohn wrote:
Ce pesti sa pun in el?
ca idee mie mi-a placut acvariul asta! l-am vazut pe net acum cateva luni dar in varianta de 30 de litri.
eu zic sa te gandesti prima data ce plante poti pune acolo avand in vedere ca ai doar un bec de 10W. ai putea incerca anubia, cryptocoryne wendti (astea mi-au mers la un neon de 8W) si javamoss iar ca pesti o pereche de ramirezi si vreo 2 ancistrusi (sau creveti). daca pui si un mopan bine ales (mai lung ca sa poti da o gaura in el si sa maschezi teava filtrului) ar arata interesant.
intrebare: are si sistemul de leduri care simuleaza ciclurile rasarit-apus?
|
 |
|
nu cred ca o sa gasesti pentru ca sunt foarte greu de inmultit in acvariu si putini au asa ceva la noi in tara.
pestii care se gasesc prin magazine (in vest) sunt adusi direct de la mama lor din Amazon.
eu plec in Germania si sper sa-mi aduc de acolo cateva bucati.
|
 |
|
poate nu are nici o legatura cu tratamentul. elodea are perioade cand "se topeste" fara nici un motiv. foarte multi au patit treaba asta.
|
 |
|
ancistrusii te vor ajuta la curatarea algelor de pe sticla si frunzele mari mai ales daca sunt mici. sa acorzi o atentie deosebita fertilizantului avand in vedere faptul ca bazinul tau este foarte mic si greu de echilibrat (poti pune cate o lingurita la cateva zile in loc sa pui toata cantitatea recomandata deodata). o alta masura ar fi utilizarea unor neoane de calitate si schimbul regulat de apa.
|
 |
|
pai ce ar fi de spus? e cel mai frumos acvariu de africani pe care l-am vazut. mi-ar placea si mie asa ceva! spune-ne ceva detalii legate si de suport si de filtrul ala daca nu e secret. acum cand privesc in spate imi pare rau ca nu mi-am facut acvariul mai mare. africanii astia imi plac la nebunie si ma bate gandul sa fac inca un bazin.
|
 |
|
teddy2k wrote:Daca in sticla se produce mai mult co2 decat iese prin robinet, cu timpul apare acolo o presiune foarte mari si exista pericolul sa explodeze si sa se imprastie continutul sticlei pe ste tot: acvariu, pereti, tavan, geamuri etc
da de unde stii tu asta? chiar daca, prin absurd, ar fi posibil asa ceva (drojdie minune sau alte conditii) tu nu o sa reusesti sa lipesti furtunul de dop asa puternic incat sa nu cedeze inaintea sticlei.
|
 |
|
florin0_2001 wrote:Si daca nu pui robinet... cum reglezi numarul de bule pe secunda?
eu am pus robinet doar pentru a putea atasa un furtun de aer si e deschis "la maxim"; cat iese atat bag in acvariu. cantitatea de gaz degajata e influentata de cat de tare e gelatina (eu pun cantitate dubla fata de cat e recomandat), suprafata de contact cu apa precum si temperatura mediului ambiant. ca atare faci probe si alegi sticla potrivita pt acvariul tau. eu foloseam doua sticle de 2.5 litri la un acvariu de aproximativ 420 net.
|
 |
|