[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti

image
o sa dau tot fundalul (si motul alb) cu nisip prins cu silicon. fanta de retur am lasat-o cu un cm mai jos dar apa e doar la 0,5 sub buza acvariului (asta e fizica!) . asta e perfect pt mine dar tot o sa pun un pieptene.
vreau sa incerc o filtrare chimica dusa mai la extrem. adica o sa folosesc seachem purigen, jbl phosex si sticla sinterizata. o sa pun ceva poze dupa ce imi vine si capacul. legat de partea de lumina o sa bag un led de 10 watt la 12000K. o sa-l subalimentez pe la 3 watt si, astfel, o sa ajunga pe la 8000K. cel putin asa sper eu.
e sticla diamant de saint gobain de 4mm. in spate o sa pun silicon si o sa presar nisip uscat. un fel de background care o sa imite un mal de pamant.
legat de vietuitoare ma gandesc la 2 dario dario sau vreo 3-4 microrasbora.
si ca sa aibe porcu un impuls ii arat eu ce am inceput. e unul mic facut din sticla ultraclara si care are display-ul 2,6 litri. sistemul de filtrare esta facut in spate in
genul AIO (all in one). dimensiunile externe (includ filtrarea si grosimea sticlei) sunt 21x18x12.

image

image

ca posesor de marin si de apa dulce iti recomand sa nu te arunci la aceasta schimbare. la marin e prea mult de bibilit si solutiile la boli sau daunatori sunt mult mai scumpe si mai complexe decat la cel de apa dulce. pestii marini sunt interesanti dar tot acvariul cu discusi e mai vizionat si apreciat de catre copii si musafiri. in plus cel de apa dulce (450litri) imi ocupa 20 de minute la doua saptamani la schimbul de apa. la cel marin ai de lucru ca la un copil.

stiu ca vine plictisul dupa o vreme si e tentatia mare sa treci pe altceva dar eu nu l-as transforma in marin. o sa ai mult de lucru cu el si o sa trebuiasca sa treci sub avatar: "batran si de doua ori mai obosit". eu unul l-as face un biotop cu altumi cu apa neagra si niste raze de lumina date de becuri cu led.
vand sistem complet format din:

1. acvariu hailea fa400 (60 litri);
2. sump cu refugiu (silentios);
3. pompa recirculare eheim1002;
4. pompa valuri hydor koralia 1;
5. sistem iluminare schimbat format din leduri de 10w (4 albe si 2 actinice);
6. skimer sera ps130;
7. piatra vie (vreo 10-12kg).
8.stand culoare wenge

Fauna este formata din zoasi, ciupercute, 2 clowni, o anemona, rodactis, xenia, melci, crevete boxing, hermit crabi blue-leg samd.

Se ridica personal. Pret 900 lei.

sistemul se poate vedea aici:
http://www.youtube.com/watch?v=ssfylZ0ysQY
pai si eu vroiam sa-i scriu dar am vazut la timp cand a postat.
cred ca a reusit benu din 2009 sa gaseasca ceva solutie.
s-au dat.
donez o tona. doritorii le ridica pesonal. se adauga marsilea si tenellus
mirosul o sa dispara daca lasi acvariul in pace, adica nu mai speli nimic si asta include si filtrul. furtunul pt aer de la filtru poti sa-l desfintezi, nu ai nevoie de el.
ultimul sfat e sa nu opresti filtrele niciodata. daca faci asta moare tot ce e inauntru si iarasi pute.
sunt mai multe magazine in tm. acvarii si pesti gasesti la mall sau in zoocenter langa politie. mai e si magazinul lui sarbu in iosefini pe vacarescu.
si de unde o sa cumperi sticla? zic asta deoarece in tm nu cred ca o sa gasesti.
eu ziceam de ramirezi. acestia au nevoie de conditii foarte bune pentru a supravietui. daca pesti stau acolo nu inseamna ca au conditii bune. pietrisul ala nu e colorat de la mama natura iar acvariul tau nu e stabil in sensul ca nu ai un ciclu al azotului functional. in plus ai pesti care au cerinte diferite xifo&plati si ramirezi&neoni si va fi greu sa le oferi conditii mai ales celor din urma.

cel mai bine ar fi sa folosesti un pietris natural si niste plante easy cum ar fi anubias, criptocorine.
ramirezii nu sunt pesti pentru incepatori. dupa cum se prezinta situatia nu o sa traiasca prea mult acolo. incearca sa pui pietris si plante naturale iar dupa ce o sa ai un acvariu stabil sa te gandesti la alti pesti.
daca functiona cu peste 8-10 mm peste buza overflowului inseamna ca nu e dimensionat bine. eu am un debit de vreo 800l/h si am 1-2 mm peste buza la o gaura de 3 cm.
niste poze nu ar fi stricat.
google dupa "solatube".

eu am folosit unul si nu a putrezit. daca e veritabil inseamna ca e batran si o sa tina fara probleme. astia au nevoie de ani buni ca sa ajunga " bonsai".

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: