[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminare pentru acvarii imense  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Va salut,
Am nevoie de sfaturi pentru un proiect virtual.
Pe scurt: imi pregatesc lucrarea de diploma la Masterul "Dezvoltare Durabila", UAUIM Bucuresti. Tema este un acvariu vizitabil destinat speciilor de pesti iubitori de apa dulce. In proiect sunt 7 bazine cu capacitatea cuprinsa intre 97 si 200 tone. (Lucrez cu echipa in tone ca sa nu ne speriem de numarul litrilor :p) Ideea este ca aceste bazine sa fie intretinute cat mai ecologic si economic, cladirea respectiva sa fie independenta energetic etc, nu insist cu detalii. Filtrarea si incalzirea deocamdata nu imi ridica probleme, m-am documentat cu privire la consumul powerhead-urilor "nesimtite" iar incalzirea se va face cu sistem geo-termal. Faza este ca bazinele vor avea o coloana de apa de 3,3m. Cum si cu ce imi recomandati sa le iluminez? Vreau sa am si multe plante in bazine. Becuri economice mai mari sau neoane? In cazul asta pot sa aplic regula de 0.5W/L? Va intreb lucrurile astea pentru ca trebuie sa calculez un necesar de energie pentru iluminare.
Va multumesc.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

era un topic pe site cu o noua metoda de iluminare a acvariilor.Si cei de la aqua medic o sosese la vanzare.

Era un tub care capta lumina de afara si o proiecta in interior.~Folosit pentru iluminarea halelor sau a ceselor, acvariilor pe timpul zilei si pt noapte erau niste neoane montate in acele tuburi care reflectau foarte puternic.
Cred ca acel sistem ar fii indicat.
Din pacate nu mai stiu fix unde este acel topic pe forum.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

solar tubes cred ca se numesc

Dennerle addiction..
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

google dupa "solatube".

Acvariul meu
[Yahoo!]
mandrku
Junior member
[Avatar]

IP:

SolaTubes

1 Descriere&HOW TO;

2. Punerea in practica

Simt ca vei absorbii niste fonduri europene sa creezi Atlanta Aquarium in Romania
Mult succes!!
[Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspunsuri. Dupa terminarea proiectului, voi posta niste poze.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: