[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Message
costurile au fost urmatoarele:

sticla 80 lei (sticla ultraclara, cea normala ar fi vreo 20 de lei)
capac 40 lei
nisip si piatra uscata 0 lei (a fost oricum o cantitate foarte mica).
pompa 18 lei
silicon 9 lei
leduri si drivere 80 lei
sticla sinterizata (filtrare biologica) 45 lei

Total ~275 lei

la unul de 50-60 probabil ai ajunge probabil la vreo 400 de lei.
eu am un clown si ceva corali int-un acvariu minimal care are doar o pompa si filtrare bilogica:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20293.page
trebuie sa ai in vedere ca o sticla ultraclara e mult mai buna calitativ decat ce gasesti la noi (comparativ cu cea ordinara). la inaltimea asta daca pui doua intarituri la buza o sa mearga fara probleme.
pai are mai mult de doua saptamani. e de pe la sfarsitul lui martie parca. in plus l-am ajutat cu niste sticla sinterizata populata cu bacterii si o mana de nisip viu.
in general nu completez apa evaporata. saptamanal schimb vreo 2 litri de apa. acvariul e ¨DIY by me¨ l-am gandit sa nu piarda apa si sa nu se incalzeasca de la iluminat.
este coralina si e un semn ca acvariul e pe drumul cel bun. la filmarea urmatoare o dau jos cu o lama.
filmare noua. milka si-a revenit complet si are un brat nou. am trecut pe sare aquavitro.

image


clownul nu o sa creasca prea mult in acvariul acesta ci va ramane mult mai mic comparativ cu un frate crescut intr-un volum mai mare. in momentul in care imi voi finaliza noul proiect va fi mutat. acum legat de corali intr-un acvariu nou sa stii ca sticla sinterizata (mediul de fixare pt bacterii) a fost colonizat la momentul startului. in plus am pus o cantitate pe care producatorul o recomanda la acvarii de vreo 150 de litri. ideea e ca vreau sa vad ca se poate.
nu stiu cat e mult si cat e putin. asa am fost sfatuit si momentan merg de pe la ora 18 pana la 21-22. ma gandesc ca un interval de patru ore nu o sa ucida coralii pe termen scurt. milka se dezvolta frumos si algele dau incetisor inapoi. o sa ridic gradual numarul orelor in urmatoarea luna.

ideea e ca am schimbat sarea si am de gand sa inlocuiesc antifosfatul de la jbl cu cel de la seachem. dar asa..... incetisor cum stim ca se procedeaza la marine.
am niste alge pe niste colonii din vechiul setup si de aceea am redus programul de lumina.
multam si de aprecieri, vreau sa-l fac o mica bijuterie si sa arat ca se poate si un pico frumos fara mari cheltuieli.
noutati: acvariul merge foarte bine si sunt multumit de rata de crestere de la milka. am redus momentan si programul astfel: aprind lampa de la ora 18 pana la 22 si am trecut pe sare aquavitro.





ps: rog un moderator sa modifice din 2.5G in 2G (asta a iesit la ultimele masuratori).

multam de aprecieri domnilor! si ca sa raspund punctual intrebarilor:

@viulian: nu am pus live rock pentru ca nu-i vad sensul. pentru bacterii am folosit o mana de nisip viu si putina sticla sinterizata gata colonizata. radiatorul cred ca are vreo 35 de grade.
@koala: stiu ca esti fan de lampi din astea vii dar, cu doi copii in casa, ar trebui sa-l fac din fonta si prins de podea.
@ionut: sunt 4 leduri de 10 watt dar subalimentate. aproximativ 4x2.5w
@kirucd:sursa e tratata cu un lac special care o protejeaza contra umezelii.
cel pe care l-ai vazut prima data e un plantat dar nu l-am pornit inca. acvariul mare va fi tot din sticla ultraclara si va avea dimensiunile 100x70x50. pico-ul va fi mutat la birou sau va trece la vanzari.

ps: e si un filmulet mai vechi nu apare?
deoarece am vandut vechiul sistem m-am hotarat sa fac un pico acvariu pana voi reusi sa dau drumul la acvariul mare. dimensiunile sunt 25x23x16, sistemul de filtrare fiind inclus in spate si are alocat 5 cm din cei 23.

partea de filtrare este asigurata de sticla sinterizata si un ghem de chaeto iar acvariul nu are piatra vie fiind in schimb pornit cu putin nisip viu si cateva bucatele de sticla gata colonizate de bacterii.fauna este formata dintr-un clown, un sexy shrimp, zoasi,kenia, gsp milka si inca vreo doua tipuri la care le-am uitat numele.




image image image image image image image image image image image image image image

acvariul e frumos dar un singur lucru nu-mi place. si anume nu ai instalat ca la carte incalzitorul de substrat. nu o sa se produca acei curenti care aduc efecte benefice subtratului.
vodka sau zahar in acvariu. dar trebuie skimmer neaparat. cel mai bine e de dat pe google. eu am folosit metoda cu zahar si am reusit sa tin algele sub control.
ceva e putred acolo. asa de multe alge n-am vazut la nici un reef! ma gandesc la vodka. poate ar merge.
folosesc eu o lupa de genul asta la sump. isi merita banii
saratura mai tarziu, dupa ce-i fac lansarea la apa.
a venit si capacul:

image
am uns sticla cu silicon si am pus pietricele mic iar la final nisip.

image
 
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com