[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
osa wrote:La instalatia de "bomba cu gelatina" s-ar putea monta o supapa de supra presiune (cred ca asa se zice).
E doar o idee...

va zic din experienta proprie. la bombele cu gelatina nu are rost sa pui robinet. degajarea de gaz este relativ constanta pe toata viata bombei. trebuie folosit doar un ventil (oare asta e termenul?) care sa permita trecerea intr-un singur sens al gazului; adica sa nu permita apei din acvariu sa intre in sticla in caz ca se raceste incaperea si scade presiunea in sticla.
giostana wrote:imi place sa mesteresc cu mana mea decat sa cumpar.
chiar daca ajung sa-l fac mai scump.si daca va mai spun si ce acvariu am....o sa radeti de mine.
la un acvariu de 40 L vreau sa pun filtru canistra. am vazut ceva schite,dar daca ma mai puteti indruma cu niste sfaturi mi-ar prinde bine.
ce medii de filtrare sa bag? burete,cildrii de ceramica,
carbune activ,vata?
ce rol au fiecare din ele?

burete- filtrare mecanica si biologica,
carbune activ-elimina diferite substante chimice. e bun doar dupa ce faci untratament cu medicamente
cilindrii-suport pt bacterii care transforma compusii periculosi in compusi care pot fi asimilati de plante.

problema e cum o sa faci canistra sa nu scape apa! ai gasit ceva?
exact plantele acelea le-am avut la vremea respectiva (mai putin hygrophila). la 0.6W/l merita incercata si alternathera sau amania gracilis. eu am renuntat la ludvigia pt ca trebuia sa o cosesc saptamanal.
ai putea incerca ludvigia. planta din poza era din acvariul meu (0.38W/l).

image
aquamagic wrote:Acvariu a fost facut de o firma nu l-am facut eu si am primit garantie ca nu se intampla nimic cu el.

aci iti recomand precautie! ei iti ofera garantie nu asigurare. adica se va sparge acvariul si ei o sa-ti ofere unul nou. tu , in schimb, o sa ai o paguba substantiala in casa.

goleste-l de apa si pune intaritoare serioase acolo. poti vedea aici factorul de siguranta care la tine e cam 2 fata de un minim recomandat de 3.8

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11092/Calcule%20acvariu.xls
danyel wrote:Daca ph din acvariul meu este intre 7.5 si 8 risc ca sa afectez cu ceva pesti si cu plantele din el ?

eu am avut ph-ul 8 o buna perioada de timp si nu am avut mortalitati la plante si pesti. am reusit sa-l aduc sub 7.5 cu injectie de CO2 si turba bagata in filtru. spune-ne ce pesti ai in acvariu si o sa primesti un raspuns adecvat.

daca ai pesti din bazinul amazon sa stii nu se vor simti prea bine dar daca ai cichilde africane e OK. cat despre plante majoritatea se vor dezvolta normal.
Razvan M wrote:Ce ai castigat mai exact ?

premiul era un tricou dar administratorul forumului a zis ca o sa-mi trimita peste cateva zile o carte "instead".
sunt cool! am castigat un concurs! :-)

http://www.petfish.net/gallery/TOTM-Feb-2006

http://www.petfish.net/forum/index.php/topic,42957.0.html
daca tot am fost pe la Baia-Mare si cu permisiunea lui MA pun niste poze de la sarcofag si alte borcanase ce am gasit pe la el.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ce ziceti de cutia de margarina?!
chitron wrote:eu tot nu am inteles ce mobilier este ala de 1100 de Ron(11.000.000 lei vechi) pentru acvariu. Tare sunt curios ca nu am auzit pina acum de o masa speciala sa coste atit.

nu e un simplu stativ de acvariu. e o mobila de sufragerie in care e incastrat acvariul dar, fiind facuta special pt asta, am considerat suma la cheltuieli facute pt hobby. un procent mare reprezinta ramele de aluminiu+sticla sablata.

http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11885/normal_ansamblu.JPG
poti sa-ti faci un cont aici http://imageshack.us/ si in momentul cand ai facut upload la o poza primesti un tag pe care il copiezi cu copy&paste si-l pui pe forum. e gratuit si merge bine.
akademik_79 wrote:
- marimea bazinului e in functie de spatiu si gusturi, dar justifica accesoriile de mai jos. Eu zic un minim 120-150 de litri=xXx RON
- filtru (nu un Jebao, chiar daca se spune ca merge si-asa)= xXx RON
- neoane (lasa-ma cu TLD-urile, aici vorbim de profi)= xXx RON
- instalatie la picatura (fa o gaurica in perete si trage o teava, ca nu-ti cade blocu')= xXx RON
- instalatie CO2 (hai sa zicem numai reactorul si folosesti drojdia)=xXx RON
- pH metru digital (daca tot bagi CO2)=xXx RON
- teste pentru apa=xXx RON
[/i]

pai hai sa vedem:
-acvariu 450 brut 850RON
-mobila sufragerie pt acvariu 1100Ron
-filtru 550RON
-lumina 180RON
-instalatie CO2 (noua de pe ebay) 130EURO
-PH controler nu am nevoie pt ca e acavriou mare si nu am pesti/plante care necesita un PH fara variatii mai mari de 0.2
-teste apa 100RON

deci cam 3100RON fara plante si pesti. dar pot sa spun ca si rezultatele sunt pe masura.
totusi eu zic ca unele lucruri pot fi facute in regim DIY foarte bine: filtru wet&dry, capac, acvariu, instalatie de iluminare.
lucian.con wrote:Din cate vad eu pe net despre reactoarele de firma , toate "se vad" cam prea mult in acvariu ; probabil ca pentru baltutze mai mari de 150 l sunt de neinlocuit, dar la piticul meu de 75 l , capacelul transparent NU SE VEDE si-si face treaba...

eu am un acvariu mult mai mare dar sa stii ca sunt si reactoare externe care se pot pune la returul filtrelor.
chitron wrote:esti tare daca toti ar gindi la fel ca tine, ar falimenta firmele care se ocupa de asa ceva , noroc cu prosti(imi cer scuze acelora) care cumpara reactoare si alte componente valabile unei instalatii complete.

parerea mea e ca ai dreptate doar partial. eu am un reactor aquamedic si nu prea se compara la eficienta cu metodele DIY de reactoare. de exemplu are posibilitatea de a dizolva doar CO2-ul si de a elimina restul gazelor din reactor in mod automat. spun partial pt ca si eu am doua bombe cu drojdie la acest reactor.
inelele se pun in compartimentul de sus; adica unde este apa cea mai curata.
in sertarele ramase libere poti sa pui turba, burete sau alte inele.
adi_ci23 wrote:
cand apare floarea, fac o poza, si o pun la galerie.

am eu o floare!

image
nu stiu daca vrea cineva doar butelia.
Sandu wrote:De ce o vinzi...parca tocmai o cumparasei ?

s-a descarcat butelia. la acvariul meu si apa din tm trebuie una mai mare. asta nu inseamna ca nu am CO2! merg pe doua bombe cu gelatina . de aceea nu vand reactorul.
vand instalatie CO2 formata din butelie cu supapa de siguranta (330g-parca aquabase e marca), electrovalva JBL si dublu manometru cu reglaj fin. detalii pe pm.

instalatia este in poza de mai jos (mai putin reactorul si bubble-counter-ul care nu se vinde dar se poate confectiona)
image
Dalles wrote:De ce vrei sa lasi lumina maxima aprinsa numai 5 ore?

trebuie luat in calcul si consumul de curent. asa ar veni cam 36RON/luna. acum am lumina de la 10 la 22.

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: