[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
S-a topit elodea.  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

AM facut tratament cu baktopur in acvariu si dupa o saptamana am schimbat 20% din apa si am facut inca un tratament cu baktopur direct.
Problema este ca de cand am inceput tratamentele elodea a inceput sa se ingalbeneasca. Alte plante nu au probleme. Azi-dimineata elodea era topita toata (s-a ingalbenit si s-a inmuiat).
Oare baktopur afecteaza unele plante?
[Email]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

poate nu are nici o legatura cu tratamentul. elodea are perioade cand "se topeste" fara nici un motiv. foarte multi au patit treaba asta.

Acvariul meu
[Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:AM facut tratament cu baktopur in acvariu si dupa o saptamana am schimbat 20% din apa si am facut inca un tratament cu baktopur direct.
Problema este ca de cand am inceput tratamentele elodea a inceput sa se ingalbeneasca. Alte plante nu au probleme. Azi-dimineata elodea era topita toata (s-a ingalbenit si s-a inmuiat).
Oare baktopur afecteaza unele plante?

Ai crescut cumva temperatura in acvariu ?
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Am doaua acvarii bine plantate: unul cu ceratopteris, echinodorus rose si echinodorus ozelot si celalalt cu anubias, valisneria, cryptocoryne si ceratopteris. In ambele acvarii temperatura este constanta la 25 de grade si in ambele acvarii tufele de elodea s-au topit dupa tratament.
M-am gandit ca din cauza baktopurului bacteriile denitrificatoare au murit si nitratul nu a mai fost suficient.
[Email]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Am repetat tratamentul cu baktopur si pot sustine sus si tare ca baktopurul distruge elodea!
Asa ca aveti grija cu planta asta cand faceti tratament cu baktopur.
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: