[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
@chitron. te rog fii mai explicit. nu am inteles ce vrei sa zici sau la cine faci referire. daca faci referire la mine sa stii ca am o cultura foarte bogata si cei 7 ani de acasa asa cum se poate vedea din majoritatea posturilor mele.
@sfarsitorul. te rog sa-mi spui ce meserie ai. dupa ce zici nu te pricepi la butelii. o butelie care nu este folosita corespunzator poate sa-ti zboare creierii pe pereti.
sunt aici unii oameni care pot sustine cea ce zic eu.

@gg. poate nu m-am exprimat eu bine. intentia mea nu a fost sa-ti denigrez marfa (nu am fabrica de butelii deci nu sunt "concurenta") am vrut doar sa fiu bine informat si nu trebuie sa privesti acest fapt ca pe un atac. apreciez munca voastra si stiu ca nu v-ati imbogatit de pe urma ei fiind mai mult pasiune. pasiune pe care o impartasesc si eu.
aici majoritatea oamenilor fac propaganda (Sandu e unul dintre ei si pe bune dreptate) produselor de calitate. acelasi lucru il vreau si eu.
eu stiam ca sunt anumite standarde referitoare la culorile buteliilor functie de gaz si destinatie. daca producatorul le face in alte culori inseamna ca nu respecta standardele. si asa aia care incarca buteliile sunt cam ciudati. daca apari cu o butelie rosie la ei te pot refuza politicos.
oricum multam de raspuns! a fost foarte orientativ.
g.g wrote:Va aduc eu butelii de CO2, 4 l, ......, culoare rosie, ..........
Eu le folosesc fara probleme chiar la acvarii mari, se pot umple la orice centru de CO2.

sunt butelii pt "acvariu" sau pentru extinctor? am vazut ca buteliile de CO2 sunt gri. la lucru am la un dulap cu materiale (unde e nevoie de o protectie contra incendiilor) o butelie gri si vreo 4 rosii. o sa verific maine cu ce sunt umplute. nu de alta dar m-as baga si eu la una.
frumos decorul! cand o sa pui si neoanele in el o sa arate si mai bine. banuiesc ca vrei ciclide africane in acvariu.
referitor la toxicitate eu l-am tinut intr-un butoi 2 saptamani cu schimburi zilnice de apa si nu am avut probleme.
din partea mea un vot si felicitarile de rigoare! astept sa apara si alti romani pe acolo.
sper ca in curand sa am si eu o butelie de CO2. am observat ca algele apar mai mult in centrul acvariului (pe plante, pe substrat si pe background). cand o sa primesc butelia o sa mai pun un powerhead sa agite apa mai tare pt ca am un acvariu mai lung. poate si lumina sa afecteze mai tare partea de mijloc? eu am 4 neoane de 120 cm si, ca urmare, in mijloc sunt 4 pe o portiune de aproximativ 60 cm.
siliconu` wrote:E ...morse? :paperbag:

nu e morse. probabil e "desen tehnic". banuiesc ca dimensiunile sunt 100Lx36hx44l
habar nu am cum sa scap de algele astea. cred ca sunt Black Brush (Beard) Algae! am incercat sa le indepartez manual dar e o munca de chinez. ma gandesc ca poate are cineva o solutie.

date acvariu: NO2=0, NO3=0, GH=10, KH=17 (nici eu nu stiu de ce) iar PH=8 cu schimburi saptamanale de apa cam 15% la un acvariu de 450 brut. am flitrare Fluval 404 in care am pus si turba acum 2 saptamani, lumina 12h/zi (2x40W SunGlo si 2x36W Philips Aquarelle), substrat format din pietris si nisip.

populatie: 5 scalari mici, 15 rodostomusi, 3 cory, 3 ancistrusi maturi , 5 SAE mici, creveti, 7 melci neritina, 2 ramirezi si 3 apistogramma. in afara de neritina nu rezista nici un melc pe acolo. pomacea mor cam dupa 2-3 saptamani de la introducere iar cei rosii au disparut complet.

plante: anubias, criptocoryne si echinodorus. anubiasii au ajuns o umbra din ce au fost.

image
image
image
image
bp wrote:Intreb si eu... cine credeti ca are CRI-ul maxim, de 100?

cred ca numai Soarele.
cam asa ceva am patit eu prima data. intrau pestii intre spuma si sticla si se blocau acolo. cred ca nu ai ancorat decorul suficient de bine. in plus l-ai facut pe data de 14 si in 18 l-ai pus in acvariu. sa stii ca spuma lucreaza mai mult de 4 zile pana se usuca complet.
roby wrote:am inteles,atunci ce sa fac ce peste curatator sa pun?

avand in vedere locatia ta incearca sa cumperi niste octocinclusi (minimum 5 bucati), ancistrusi si SAE . pesti astia mancatori de alge au preferinte diferite si de aceea e bine sa ai cel putin doua specii diferite. poti incerca si melci neritina si creveti amano shrimp.

acvariul sa-l umpli si sa schimbi apa zilnic timp de vreo 2 saptamani dupa care pui un peste de proba sa vezi daca parametrii apei sunt buni.

succes!
cum adica sa strice plantele?

e destul de dificil sa maschezi teava de la filtru in spuma poliuretanica. eu am pus returul peste intaritura de la acvariu si capatul l-am camuflat dupa un echinodorus.
ozi wrote:
inca 10, nu-s prea multi ?!?

nu sunt multi. ideea e ca se cam raresc ei dupa un timp tinand cont ca sunt culesi direct din rau. e bine sa nu-i cumperi imediat ce i-au bagat la pet-shop. asteapta vreo cateva zile si alege-i pe cei care au burtile mai pline.
deoarece sunt pesti carora le place sa stea in grup cumpara inca 10 bucati. otocinclusii sunt pesti mici si daca zici ca nu ai altceva in acvariu e OK. sa stii ca e "normal" sa moara la inceput cativa.
eu am cumparat 8 bucati. unul a murit la transport si acum habar nu am cati mai traiesc. la un moment dat am vazut 3 deodata dar sunt zile in care nu vad nici unul.
apropos! la ce pret i-ai gasit?
am si eu "oo" de neritina.
image

deja e plin geamul si nu stiu in cat timp eclozeaza.

@sandu: tie ti-au eclozat? daca nu atunci o sa le dau jos ca arata cam urat. nu stiu ce i-a apucat de au depus preponderent pe geamul din fata.
sa stiti ca nu se poate aplica principiul vaselor comunicante in cazul tubului de IN sau OUT. principiul vaselor comunicante inseamna "comunicarea" bidirectionala creata doar de diferentele de nivel pe cand, noi, avem doar un sens pe fiecare tub. chiar daca avem si tur+retur in timp nivelurile din bazine nu vor fi aceleasi.

daca sunt la acelasi nivel poti folosi un tub intre cele doua acvarii asa cum zicea si lukaboy.
Sfarsitorul wrote:

Alte probleme care ar putea aparea?

una si buna. sa iasa apa afara dintr-un acvariu. din cel din stanga :-)
grig wrote:incearca sa vorbesti cu compania aeriana ....care sunt reglemantarile lor...
bagajului de mana va fi scanat oricum...deci se va stii ca transporti ceva animalute...

din graba am uitat ceva! pe nimeni nu intereseaza ca tu scoti pesti. eu chiar i-am spus vamesului sa nu-mi rastoarne geanta de mana (la scanare) pt ca am pesti acolo.
costi4ever wrote:Salut

Am si eu o intrebare, poate cineva s-a mai intalnit cu situatia asta.

am adus eu recent cativa pesti si melci cu avionul in pungi dar nu m-au controlat la vama. eu iti recomand sa-i pastrezi in pungi pana la aeroport si, inainte de check-in, ii transferi in niste sticle colorate de suc pline pe jumatate si puse pe orizontala. asa nu o sa se prinda ca tu ai pesti.

ps: important este sa nu-i hranesti inainte cu 2 zile de transport si la transferul din pungi in sticle sa nu schimbi apa.
hai ca ma bag si eu un pic (poate off topic). treaba asta cu plantele in filtrul wet&dry se foloseste la acvariile marine in state. de fapt se pun niste alge si nu e nevoie de skimmer.
daca sunteti curiosi puteti gasi pe google dupa cuvintele "miracle mud".

http://www.acquaportal.it/Articoli/Tecnica/miracle_mud/default.asp

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: