Message |
|
Dragi colegi,m-am gandit m-ai bine si as vrea sa pun totusi urmatoarele specii de pesti,10 neoni 1 pereche de colisa lalia(as dori daca se poate niste pareri si niste caracteristici in legatura cu aceasta specie) + 6 cory....inca este destul de ciorbita dar io zic ca este ok...cu ajutorul schimburilor de apa.
PS:Ma gandeam in viitorul apropiat sa imi cumpar si eu un filtru extern dar nush daca se merita financiar unul la cei 54 l ai mei.Ma gandeam la un JBL E700,Tetra Ex 400 unul din acestea
|
 |
|
Oricum pana la urma o sa merg tot pe bomba.In schimb as dori sa imi spui si mie HumanFace ce parere ai despre pestii care ii vreau in acvariu(stiu ca sunt multi  dar fac tot posibilul ,curat acvariu cu dinti daca se poate)
|
 |
|
Nu te-ai exprimat cum trebuie ,sau nu inteleg eu,L l H (Lungime,latime,inaltime)
Inainte as dori sa treci daca se poate pe le rubrica Despre noi si sa iti treci Locatia in My profile.
|
 |
|
In legatura cu difuzorul pentru bomba,Unul cumparat nu homemade ar fi esential nu ?
|
 |
|
Multumesc mult pentru raspuns.
Dar totusi decat sa nu fie nici Easy Carbo nici CO2... e totusi ok pentru plante Easy Carbo nu ?
Si acea bomba nush cat de folositoare este,eu foloseam ca difuzor(daca pot sa i spun asa) un filtru de tigare,Ieseau din el mii de bule extrem de mici dar totusi nush daca ajuta,se duceau in sus la suprafata apei si se facea ca o mica spuma.Chiar nu pot sa imi dau seama daca s-a dizolvat in acvariu.
|
 |
|
Salut si bine ai venit printre noi.Incearca cu asta http://imageshack.us/
|
 |
|
Buna seara tuturor.Nu am m-ai intrat de foarte mult timp pe forum deoarece pasiunea mea a fost putin slabita din cauza examenului pentru permis auto.What ever
Acum am de gand sa ma apuc din nou,in aceste 5 luni am tinut acvariul doar cu o planta Vallisneria,acum s-au format 6 plante.Am de gand sa fac restructurari in el.Am inceput prin ami procura niste petre necalcaroase si formand grote si tot felu de modele cu ele.In legatura cu plantele as dori un acvariu plin de Vallisneria deci urmeaza sa imi procur inca vreo 3 4 plante(deoarece la lumina mea 15 w... nu pot creste si altceva).Lumina este inca 15 w,In urmatoarele zile vreau sa modific odata capacul acela,am 2 variante (1 mai ieftina sa mai adaug 1 sau 2 tuburi de 15 w) sau sa pun 2 T5 de 24 w(care ar costa mult mai mult ,incluzand drosser socluri tuburi..).
Oricum imi place foarte mult vallisneria si chiar daca fac lumina nush daca am sa pun alte plante (poate doar niste moss si o plantuta de anubias).
Alta problema ar fi pestii.Eu vreau ceva foarte greu.Exista vreo modalitate sa pun 20 neoni 6 corydoras si 2 scalari(doar daca exista de talie mai mica,si sper sa existe).Este destul de ciorba dar as dori sa risc .Prefer asa si sa fac schimburi de apa mai dese.(3 ori pe saptamana cate 20 %),io zic ca nu ar pati nimic.
Mi s-a parut ceva foarte neobisnuit ,de cand am pus pietrele si am facut ascunzatori pentru pesti pe acolo,Neonii mei 9 la numar sunt cei mai fericiti inainte umblau doar in banc intr-un colt speriati acum mai nou sunt cei mai fericiti stau prin grote pe acolo se joaca bla bla(le-am oferit un pic de peisaj din natura)
Urmeaza sa mai cumpar autocolant negru,momentan am pus pe spate folie de aluminiu.
Acum am urmatoarele intrebari:
1.As dori sa stiu daca este o diferenta foarte mare intre Easy carbo de la Easy Life,si o bomba cu drojdie,As prefera evident Easy Carbo.
2.Daca am sa pun 2 sau 3 neoane t8 15 w,ar fi bine daca as pune (La 2, 1 osram Fluoara si 1 osram 865) si (La 3,2 osram Fluora si 1 osram 865).Apropo Tubul Osram fluora da o lumina galbena sau mov?
3.cum pot sa deosebesc scalarii (femela -mascul)
|
 |
|
As dori sa fie cineva din bucuresti,as dori mai multe daca se poate.Nu conteaza ce fel de Vallisneria este.
|
 |
|
1.Ai putea sa incepi cu vivipari(guppy,xipho,molly,platy),dar trebuie sa ai grija ca se inmultesc exagerat
2.Ai putea sa-ti cumperi un kit http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete/Juwel_RIO_180,atat ca ti-ar trebui un filtru extern la el,ca de exemplu http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/JBL_CristalProfi_e1500 sau http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/Filtru_extern_EHEIM_Professionel_I_2224
Si lumina adaugata in capac deoarece acvariile kit vin cu o lumina foarte slaba si nu vrei putea creste decat plante easy
3.Daca nu il lovesti nu cred ca are cum sa se sparga
4.Forum este un manual perfect,incearca sa citesti toate topicurile de incepatori de la Coltul Incepatorului (Ciclul Azotului,Ghidul Incepatorului)
5.Asta nu stiu sa iti spun,dar io unu nu cred,doar in perioada de Cliclare va mirosi putin mai urat pana se duce amoniacul in rest nu are de ce sa emita noxe puternice doar umiditatea sa cresca in camera respectiva
|
 |
|
Fertilizez cu ferropol si ferropol 24,aquabasis substrat si as dori sa imi cumpar si easy carbo de la easy life + bomba co2 2 bule pe sec,ce fertilizant ar trebui sa mai pun(am observat ca la easy life sunt tot felul de fertilizanti pe langa easy carbo)
|
 |
|
Scuze de off topic dar cat crezi ca va fi totalul in bani?
|
 |
|
Caut JBL oricum ms mult
|
 |
|
|
 |
|
Bine ai venit printre noi,sa ai ape limpezi si niste poze sa pui daca se poate  ,in rest toate bune.
|
 |
|
Testele incearca sa cumperi cate 1 in fiecare luna,la inceput NH3/NH4,NO2 si dupa restu KH,GH,PH,NO3
|
 |
|
Bine ai venit si sa ai pesti sanatosi si apa limpede,niste poze te rog 
|
 |
|
Nu imi pare rau costa prea mult,si eu vreau sa il pun la o bomba de co2 
|
 |
|
Guppy se pot ridica din zona Big Berceni numarul meu este mai sus
|
 |
|
Incearca unul extern,este mult mai eficient,un jbl e900 ar fi perfect si ca pretz..
|
 |
|
Io stau in berceni,punct de reper Big Berceni,0762635695(as dori sa primesc un mesaj inainte de a vb la telefon,e posibil sa fiu ocupat in unele momente).Daca puteti sa luati cati m-ai multi,nush ce sa ma fac cu atatia,mai am 2 cocoane gata sa iasa puii.
|
 |
|