[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dragos
Forum Index » Profile for dragos » Messages posted by dragos
Message
Un peste care ajunge sa fie atacat de saprolegnia (probabil asta este fungul respectiv) are sistemul imunitar varza.Nu spun ca nu poate fi vindecata....poate chiar destul de usor dar degeaba elimini efectul daca ramine cauza ....
Greu de crezut ca ai deciclat un bazin plantat scotind niste vata de perlon. Cu ce ai inlocuit perlonul scos? Poate materialul filtrant nou ti-a albit apa. Sau poate ai mai facut si altceva ? incearca sa iti amintesti.
Poti sa incerci cu gratar sau poti pune o plasa sau pietre albe pe fundul bazinului. Pentru a le stimula aseaza bazinul linga geam astfel incit sa bata dimineata soarele . In rest vezi sa ai 2-3 masculi la o fata .Puii sunt usor de crescut si rata de eclozare de obicei este mare .
Din ce vad eu acolo ai in bazin discusi .Nu ai mentionat temperatura dar banuiesc ca la discusi tii28-30 gC .Dupa aceasta temperatura nu se prea dau in vint plantele .Deasemenea avind discusi banuiesc ca nu ii lasi sa faca foamea si le dai sa manince cit trebuie deci vei avea si ceva no3 ... poate chiar multisor .Acest no3 trebuie cumva consumat de plante sau......de alge. Cum plantele sunt cam la limita din cauza temperaturii ridicate nu se vor dezvolta extraordinar asa ca no3 va fi consumat de algele care vor prospera. Lumina poate deasemenea sa ajute la dezvoltarea algelor . Pentru a tine discusi in plantat iti recomand sa tii numai discusi macar vreo 2 ani dupa care sa tii numai plante vreo 2 ani apoi poti sa incerci sa faci mariajul dintre plante si discusi . Crede-ma ca pentru un plantat frumos cu discusi iti trebuie de cca 4-5 ori mai multi bani decit pt un plantat obisnuit .Asta daca vrei ca si pestii si plantele sa fie ok . Eu te sfatuiesc sa renunti la discusi deoarece sincer nu sunt in cea mai buna forma iar cu ei in bazin (la 28-30 gC) nu vei reusi sa faci plantele sa creasca pt a consuma ele nutrientii si nu algele decit foarte greu .
Ce inseamna foarte bine?
In primele 4 luni foarte bine inseamna peste 2 cm pe luna. Dupa cresc mai incet.
bobesku wrote:Eh, daca faci rost de unul mai mare........


.As vrea . Da' trebuie sa gasesc si o persoana interesata de anuntul meu de la schimburi

PS: Sper sa nu fie considerata reclama ascunsa propozitia de mai sus deoarece nu e' asa .... este reclama pe fata (sper ca adminii sa fie niste baieti glumeti )
nu va jucati cu hrana expirata.puteti sa omoriti pestii. Daca hrana este expirata poate sa faca si caracatite...nu poti invinovati pe nimeni. Gindaceii respectivi probabil au venit de undeva si au apreciat hrana la fel de mult ca pestii, asa ca au crescut si s-au inmultit acolo.
Betta au o putere de regenerare foarte mare atita timp cit sunt tineri .Nu este normal sa fie afectat de o astfel de problema. La 1,5 ani din pacate sunt deja batrini si puterea lor de vindecare scade foarte mult .Ce virsta are masculul respectiv?
Daca are peste 1,5-2 ani nu are rost sa te mai chinui sa il vindeci deoarece ... inevitabil va muri curind.
Daca este tinar ai putea sa incerci cu un medicament contra infectiilor bacteriene daca zona respectiva este afectata de bacterii sau cu un medicamen contra ciupercilor daca este afectat de fungusi .medicamente bune si contra ciupercilor si contra bacteriilor ar fi tripaflavinul, albastru de metil, sarea (astea sunt citeva medicamente care costa mai putin ca un betta )sau daca vrei sa dai mai mult pe ceva profi poti sa iei omnipur , furanol 2, etc. dar astea costa cit 3-4-5.... masculi de beta
Sa vad pina una alta discusii mutati in noua casa dupa care vad eu ce specii bag in bazin .Sper ca in 2-3 saptamini sa reusesc sa eliberez bazinul de 240 ,sau cine stie.... poate fac rost de unu' mai mare daca reusesc ce mi-am propus).
Labidochromis caeruleus ii voi baga sigur .Ramine sa vad care vor fi celelalte 2 specii. Oricum pina atunci cu ajutorul vostru sper sa ma hotarasc.
Mai ai rabdare si vezi sa nu te apuce mila de femela.Cind vei spune ca mai are putin si moare ,...atunci va depune. . Sunt masculi care aproape nu trebuie sa cafteasca femelele si acestea depun dar sunt si masculi care mu sunt asa de convingatori si trebuie sa bata femelele mult timp.
Vreau sa schimb urmatoarele bazine :

1. Rio 240 maro + mobilier juwel maro (arata la fel ca cel din poza urmatoare: http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=6&mat=3300&cup=70700 ) - 1 buc
Este dotat cu aparatura standard : Filtru , incalzitor ....
Are lipit pe spate urmatorul tip de decor 3d : http://www.juwel-aquarium.de/en/motivrckwnde_felsen57.htm


2. Rio 180 MARO + mobilier juwel maro ( arata la fel ca cel din poza urmatoare http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm ) - 1 buc
Este dotat cu aparatura standard

3. Bazin home made Lxlxh=80x35x40 (112 litri) - 1 buc
Are urmatoarele dotari :
-capac juwel negru cu 2 neoane juwel
-Incalzitor jager 75 w
-Filtru resun BF200 umplut cu bureti si siporax
-termometru

4. Bazin home made Lxlxh=60x30x40 (72 litri) - 1 buc
Are urmatoarele dotari:
-Capac Waterhome Negru cu un neon
-Incalzitor juwel 50 w
-termometru aplicat pe geam

Toate bazinele arata bine ,nu au zgirieturi si nu sunt ciobite (exceptie cel de 72 litri care are citeva zgirieturi)

Dau aceste patru bazine pentru un RIO 400 ori VISION 450 (sau o parte din ele pe un RIO 300) de culoare maro cu mobilier de culoare maro .Nu exclud nici posibilitatea de a le schimba pt un bazin de la alta firma de minim 350-400 litri de culoare maro. Pentru VISION 450 mai pot adauga la pachetul respectiv si discusi .

Cu respect,
Dragos


Multumesc pentru raspuns.
Bazinul respectiv vreau sa il fac Biotop.In primul rind vreau sa imi placa mie si daca se poate as vrea sa nu bag mai mult de 15-20 de pesti in el.
Pietre am destul de multe si nu cred ca mi-ar fi prea greu sa creez 7-8 grote sau chiar mai multe .Deasemenea bazinul are un fundal 3D (rock de la juwel) care se potriveste bine cu ce vreau eu sa fac .Oricum ar trebui sa fie mbune deoarece asta imi permite bazinul. Ma apucasem de citit de vre-o saptamina despre ciclidele din malawi dar inca nu sunt sigur ce specii sa bag .
Ma gindeam sa bag urmatoarele 3 specii:
Labidochromis caeruleus
Labidochromis mbamba sau altceva albastru
si poate Metriaclima estherae (red)
Credeti ca este ok acesta combinatie ?

Nu ridica temperatura.Aceasta favorizeaza dezvoltarea bacteriilor .Daca nu apar ciuperci sau infectii la rana respectiva pestele se va vindeca singur.Daca apare ceva poti sa ii faci tratament pentru boala respectiva. Acum ar ajuta daca ai pune un dezinfectant gen albastru de metil sau tripaflavin sau omnipur sau.... ceva care sa mai rareasca din bacterii sau din fungusii de genul saprolegnia . Vezi insa ca multe dintre medicamentele respective coloreaza apa si unele dintre ele iti omoara crevetii daca ii ai.
Salut,

In ultimii ani nu am mai avut in bazine decit discusi. Acum tohmai mi-am facut curatenie in apartament si a rasarit si un rastel in unde vor fi puse saptamina viitoare mai multe bazine (intre 100 si 500 litri) speciale pentru discusi....au schimb automat de apa, filtre externe de mare capacitate, etc.. Astfel imi vor ramane peste citeva saptamini niste bazine dintre cele vechi neocupate(un RIO 240, un RIO 180 plus citeva de 70-120 litri) si in unele din ele vreau sa pun alte specii ....alceva decit discusi .Ideea este ca impotriva tuturor sfaturilor pe care mi le-au dat diversi prieteni (discusari si ei ) care spun ca ma voi plictisi repede de alte specii, inclusiv de ciclide africane vreau ca bazinul de 240 litri sa il populez cu ciclide din lacul malawi. Cum nu am avut asfel de ciclide decit acum vreo 15 ani (nu ma intrebati ce specii ca habar nu am ) pot sa spun ca nu stiu inca absolut nimic practic despre ele.....doar ce am mai citit.
Intrebarea mea ar fi ce specii imi recomandati sa bag in bazinul respectiv (RIO 240) ?
M-ar interesa in principal niste specii de culoare galbena, albastru briliant si rosie sau portocalie. Ma gindesc la vreo 3 familii de 5-7 indivizi fiecare.
La acest bazin am ca si filtrare un extern de la sera (serafil bioactiv 400+uv) care are debit 1150l/h si care este plin cu un sertar cu bureti + 3 sertare cu 7 litri de siporax si substrat pro .In afara de filtrul extern mai am si filtrul intern de la JUWEL care a venit in dotarea bazinului cu mediile filtrante originale (vreo 3-4 litri de bureti ).
Deci: Ava rog sa ma sfatuiti ce specii sa imi iau si daca se poate ....de la cine pot sa iau acesti pesti. As vrea sa iau tineret sau pui direct de la crescatori .
Deasemenea niste lincuri cu informatii utile despre ciclide africane m-ar ajuta .Am gasit acum citeva zile cu gogu o pagina unde erau multe sfaturi utile inclusiv scheme cu speciile ce merg combinate functie de marimea bazinului dar,..... am uitat adresa si nici nu mai reusesc sa o gasesc din nou.
Discusii pe care ii ai sunt prea mici pentru a reusi sa ii cresti in plantat asa cum trebuie. Sfatul meu este ori sa renunti la ei si sa iti iei altii de minim 10-12 daca nu 12-14 cm ori sa ii scoti intr-un bazin steril unde sa ai 29-30 gC si sa le faci schimburi zilnice de apa pina ajung la dimensiunea de care ti-am spus apoi sa ii bagi in plantat .Faptul ca unii acvaristi reusesc sa creasca pui de discus in plantate este doar o exceptie. Pentru a face asta iti trebuie noroc, multi bani pt echipamente (altfel ori plantele ori discusii nu vor creste cum trebuie), si schimburi dese de apa .
Trebuie sa te gindesti ca discusii sunt niste pesti care traiesc muult timp iar daca in primul an nu ii cresti cum trebuie vei avea apoi multi ani niste rebuturi .
Ca prefiltru poti sa pui un burete mai maricel pe teva de tur.Debitul nu s-a micsorat din cauza ''mizgii'' de pe furtune ci din cauza ca perlonul sau buretii s-au colmatat .
Acea mizga este de fapt formata din :
1. Daca este de culoare alburie (cel mai probabil asa este) - colonii de bacterii anaerobe care neavind suficient loc in materialul filtrant s-au asezat unde au putut .
2.Daca este de culoare verde ,bruna sau ma rog inchisa- Colonii de alge aparute probabil din cauza cumularii unor cauze cum ar fi: ca furtunele sunt luminate ,sunt transparente ,ai compusi ai azotului multisori in bazin ,bazinul nu este ciclat si nu ai plante care sa consume anumiti compusi din apa.....
Oricare ar fi cauza aparitiei mizgii nu cred ca aceasta influenteaza asa mult debitul filtrului.

Fa din filtrul extern doar filtru biologic umplut doar cu materiale gen siporax si cu un burete pe tur si se va colmata mult mai greu. Pt filtrarea mecania e mult mai comod pt tine sa folosesti un intern .
Povesteste putin ce s-a intimplat. Cum s-a pricopsit pestele cu boala .Prima oara ma gindesc la un asazis soc de ph dar daca pestele are problema asta de mai mult de 2 zile este exclus socul de ph .La socurile de ph pestii ori mor in 48 de ore cel mult ori isi revin. Ar putea fi dupa cum arata si o infectie bacteriana sau poate o lovitura, arsura....
Da mai multe detalii .Poza nu spune prea multe in acest caz.
Fratilor, Ichtiophilius trece in 1-2 saptamini la peste 26-27 de grade fara nici un medicament ,sau eventual cu putina sare .... Nu este nevoie sa bagati chimicale in acvariu ....
Daca incepi pt orice rahatis de boala sa bagi medicamente in bazin in curind se va alege praful de pestii tai. Unul dintre stadiile de dezvoltare ale ichtiophilius (grisul cum i se mai spune popula) este intrerupt la peste 26-27 de grade . Adica chistii nu mor de la temperatura dar intr-o anumita perioada vor disparea deoarece nu se mai pot reproduce .Ideea este sa ai tu suficienta rabdare . Deasemenea 5g sare/10 litri ajuta si la eliminarea grisului dar si la eliminarea plantelor daca ai
Vezi ca daca grisul a disparut si scazi prea repede temperatura este posibil sa reapara deoarece chistii cazuti pe substrat nu sunt neaparat morti si se vor putea inmulti din nou.
Nu iti recomand sa faci tratamente in bazine cu substrat si plante.Nu vei sti cit sa dozezi deoarece o parte din medicament se va duce in substratsau va fi absorbit de plante,nu vei omori toti ,,parazitii'' deoarece unii dintre ei vor sta pe durata tratamentului in locuri unde medicamentul nu va ajunge samd. Nu stiu daca afecteaza plantele si nici daca vei reusi sa tratezi cum trebuie pestii. Eu am un principiu cu toate ca sunt sigur ca unii nu sunt de acord cu el: Pestii trebuiesc tratati doar in cazuri exceptionale (exemplare foarte valoroase sau anumite boli foarte contagioase care afecteaza tot grupul si la care nu este de vina sensibilitatea prea mare a sistemului imunitar al pestilor) in rest ....ii scutesc de suferinta cit mai rapid posibil....si asa dupa citeva generatii ramin doar cei puternici si nu va mai fi nevoie sa tii sertaru' plin de medicamente.
 
Forum Index » Profile for dragos » Messages posted by dragos
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com