[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Am zis, na, se mai intampla, a dat cancerul in el, a luat vreo BTS...
Dar hai sa fac totusi si un test de apa.

Surpriza mare sa vad ca am:

pH 6.4
KH 6.0

Asta in conditiile in care eu am apa foarte dura, am plecat cu un pH de 7.6 si KH 6-10. Nitratii sunt aprox la fel 25-50 ppm.

Fertilizez cu EL Profito 0,1 ppm / zi (0,3 ml la 20 L) si EL EasyCarbo0.02 ppm / zi (0.4 ml la 20 L).

Sa aiba asta vreun rol?

Mersi de raspunsuri.

LE: M-am jucat pe http://calc.petalphile.com/ si imi spune ca ar trebui sa bag mai mult Profito, de 3 ori mai mult ca sa ajung la estimative index. Gresesc eu? Am luat in calcul indicatiile producatorului.
Vazusem undeva pe forum, am cautat cu toate cuvintele cheie posibile, dar nu am gasit ulterior.

El chiar are filtrare acolo, nu gluma.

Pentru acvariul de 400+ litri (1400 x 550 x 550) vreau sa imi fac un filtru extern, nu am cum sa imi fac sump, standul va fi doar din PAL (acum sunt in faza de desen, pana la sfarsitul saptamanii il dau la taiat) si nu vreau sa risc sa nu aiba si 2 sustineri in zona mediana.

Am intrat in posesia a 2 canistre de dedurizare din inox pentru aparate de cafea, au cam 5 litri fiecare, le-as putea inseria si sa creez un filtru extern din ele, avand un prefiltru inaintea lor pentru a evita sa le umplu cu gunoaie.

Vroiam sa va intreb daca se pot folosi, daca s-a mai facut sau incercat aceasta varianta.

O alta intrebare ar fi ce fel de pompa ar trebui sa folosesc si unde sa o leg. Pe IN, pe OUT?

Mersi de raspunsuri.
Descoperit si reparat buba.

Pe langa burete si piatra colmatate, am desfacut totusi pompa de aer (ma deranja la maxim baraitul ei), am mai taiat din firele care erau lungi in ea si vibrau (faceau galagie) si am verificat membranele.

Una dintre ele, cea care actioneaza ca supapa unisens, era usor dezlipita de pe margine si scapa aer. Neavand rabdare sa astept pana luam niste silicon, i-am pus 1/2 picatura de Picatura si am intins respectiva cantitate de jur imprejur.

Nici noua nu baga atat aer cat baga acum.

Asta e ideea, in max 1 luna, 1 luna jumate sa ii bag in acvariul ciclat.
Update:

Am vazut primul pui de crevete. Mic, pricajit, dar este acolo.

Am mai pus, 1 planta, 2. Am mutat anubias-ul...
Mai scot din melcii comunitari la 2 -3 zile...

De zece zile hranesc si 2 pui de Discus, pe langa cei 30 pui de guppy.
Pana acum o duc bine. Sper si de acum incolo.

PS:
Acvariul de la DORU, fratele lui Porcu, a ajuns la mine .

Acum trebuie sa ii fac stand-ul, sa il calculez cu toate nebuniile (usi, intariri, dimensiuni pentru filtre si alte acareturi).

Avansatul wrote:Asa si care ar fi problema ies si ei daca is de substrat nu inseamna ca toata viata si-o petrec in el, pana si cartita de gradina mai iese afara...

cum care e e problema?
cum isi permit niste nesimtiti de melci sa iasa, asta e peoblema.
Propun sa organizam uneeting impotriva activitatii diurne a melcilor de substrat.

Omul intreba daca se intampla ceva rau in bazin. Era ingrijorat, poate.
zic ca sunt multi ca si la mine e invazie, scot cate 10-q5 pe zi cu mana, in schimb am un substrat asa curat

in plus, cred ca dai, la fel ca mine, prea multa mancare
sau sunt prea multi
Am in bazin si un filtru intern de la Hailea RP200, caruia i-am modificat mediile, respectiv am scos carbunele din el, am taiat din burete si acum am, in ordine, dinspre IN: Perlon, Buretele original si siporax mini.

Buretele nu este cu piatra de aer, are niste canale care impart bulele mari de aer care ajung pe fundul lui.

Ideea cu t-ul am folosit-o pentru ca vroiam din aceeasi pompa de aer sa fac aerare si la instalatia de artemia (le fac hrana vie de 2 ori pe saptamana).
Din pompa de aer plec cu un T, 2 furtune, unul la o piatra de aer si unul la un burete BioFoam 1.
La burete am rezolvat, functioneaza, adica bolboroseste, dar piatra nu merge.
Daca suflu eu tare, dar tare in ea, scoate bule mici si multe, cum scotea la inceput, dar pompa nu scoate nicio bula .
Pai si daca o las mergand si nu ies deloc bule?

Cu buretele am rezolvat-o, era infundat canalul de jos, dintre tija prin acre iese aer si cilindrul exterior pe care revine in bazin.
Iau maine alta piatra si verific daca e cazul si de alta pompa.
Salutare.

In ultimul timp, am abservat ca buretele bolborositor nu mai are acelasi debit de aer care iese din el, la fel si piatra pe care o foloseam pentru si pentru a aera recolta de artemia.
Am verificat pompa de aer, inca scoate aer, adica daca este furtunul in bazin fara sa aiba nimic in capat, scoate bule.

De asemenea, mi se pare ca atunci cand suflu in furtun, atat in cel conectat la burete, cat si in cel de la piatra de aer, mi se opune rezistenta destul de mare, rezistenta pe care nu am intalnit-o mai inainte.

De 1 saptamana, bag EL ProFito. Sa aiba vreo legatura?

Maine voi lua alta piatra de aer sa vad daca nu cumva este de la pompa.

Imi pare rau ca pana maine vor muri bacteriile din burete.
Astia "e".

Mersi.

Ce-i drept, nu am aspirat la ultimul schimb de apa, cel de saptamana trecuta
Salutare.

Ieri, la schimbul saptamanal de apa, am vazut pe fundul recipientului unde se decanta detrisul niste organisme filiforme, albe mai subtiri decat firul de par, foarte active, care se agatau de detritus.

Aratau ca niste viermi mici si albi.

Astazui, am vazut unul inotand in masa apei, foarte veseel si activ, pana a ajuns in calea unui pui de guppy, care la randul lui a fost foarte bucuros sa-l manance.

Sunt larve de melci comunitari? Am vazut mai multe pungi cu oua pe plante, pe gemul; acvariului, sunt pusi serios pe treaba melcii mei.

Poze nu am putut sa le fac, sunt prea mici sa ii prind pana si in macro.
Am luat mini Siporax, am decupat jumatate din burete, am pus Siporax in spatiul gol. Astfel, am in ordine, dinspre IN:
Perlon, Burete si Siporax.
Sper sa fie mai bine ca inainte, acum nu pot sa ma pronunt tinand cont ca nu se vor strange prea repede bacteriile pe piatra aia..
Mai bag maine dimineata o tura prin "targ" si daca tot nu gasesc, luni comanda on-line scrie pe mine...
Animax, Zoomania nu au, nici la Brick nu am gasit...
Donez guppy pui, au 1 luna si 1-1,5 cm, am vreo 20.
Mama lor era red neon, tatal, Dumnnezeu stie, femela era cam ....

Astept mesaje pe PM, urmand a va suna eu.

Doar pt Constanta

PS: Eventual, doar eventual, daca primesc 100 ml de material pentru filtrare biologica, nu ma supar (nu de alta, dar nu am gasit sa cumpar mai putin de 1 L si este prea mult pentru nevoile mele).
Plus ca nu am cine stie ce filtrare si nu vreau sa adaug la incarcatura biologica.
Am cautat azi niste suport de bacterii, dar nu am gasit poe nicaieri mai putin de 1 kg, ori 1 kg e foarte mult, nu as avea unde sa il bag in filtrul meu intern, unde intra cam 100 g cred...
Ma gandeam sa bag si in incinta buretelui bolborositor, dar stiu ca astea plutesc mai toate, avand densitatea mai mica decat apa.

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: