Update:
De miercuri le dau si artemia vie, am reusit sa recoltez din prima, singura problema este ca atunci candf iau de pe fundul conului cu paiul, iau si putina apa sarata (vreo 10 ml).
Azi dimineata am gasit racul cu burta in sus pe fundul acvariului, tragea un RCS de el. L-am lasat cateva minute sa vad daca mai are vreo farama de viata in el, l-am miscat cu un pai, dar nimic.
Dupa inca 5 minute, l-am pescuit cu navodul si i-am facut slujba de inmormantare la tomberon.

Nu a rezistat decat 5 zile in acvariu.
Dupa masa, ma uit, ca de obicei, (ca la National Geographic) vreo 10 minute in acvariu, sa ma relaxez si vad 2 pui de guppy printre firele de Rotala, mai mici decat cei care deja se dau pe bulevard, prin fata acvariului. Ma gandesc, mai, astia nu or fi prins mancare de ceilalti, sunt mai slab dezvoltati, probabil sunt masculi, etc.
Cand ma uit mai atent, vad ca si in cealalta parte a bazinului erau vreo 6. Cand ma uit la femela, burta "din parti". Probabil ca a nascut azi-noapte sau ieri, puii au vreo 5 mm lungime. Nu stiu cati sunt, dar deja trebuie sa ma pregatesc de donat din prima ponta, cred ca am vreo 25 din prima, x din a doua... Nascuse pe 8 aprilie, deci acum 22 zile.
Ma gandesc acum de ce o fi murit racul?
Imediat dupa ce l-am scos am facut un test de apa, valorile sunt la fel ca in celelalte dati.
Sa se fi speriat cand a vazut femela nascand?