[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Canistre de dedurizare => Filtru extern ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Lemon
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 1078
Location: Constanta
IP:
Offline

Pentru acvariul de 400+ litri (1400 x 550 x 550) vreau sa imi fac un filtru extern, nu am cum sa imi fac sump, standul va fi doar din PAL (acum sunt in faza de desen, pana la sfarsitul saptamanii il dau la taiat) si nu vreau sa risc sa nu aiba si 2 sustineri in zona mediana.

Am intrat in posesia a 2 canistre de dedurizare din inox pentru aparate de cafea, au cam 5 litri fiecare, le-as putea inseria si sa creez un filtru extern din ele, avand un prefiltru inaintea lor pentru a evita sa le umplu cu gunoaie.

Vroiam sa va intreb daca se pot folosi, daca s-a mai facut sau incercat aceasta varianta.

O alta intrebare ar fi ce fel de pompa ar trebui sa folosesc si unde sa o leg. Pe IN, pe OUT?

Mersi de raspunsuri.
[Thumb - IMG_20140527_202013.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2014 21:50:01


Cryptic Cherries - West-Africa river
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23557
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Da, a folosit Johnny niste canistre de-astea... uite aici, amanunte:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/23471.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29042.page

- iti trebuie o pompa puternica (2-3000 l/h) montata pe iesirea din canistre... ca sa impinga apa in bazin!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lemon
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 1078
Location: Constanta
IP:
Offline

Vazusem undeva pe forum, am cautat cu toate cuvintele cheie posibile, dar nu am gasit ulterior.

El chiar are filtrare acolo, nu gluma.


Cryptic Cherries - West-Africa river
Lemon
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 1078
Location: Constanta
IP:
Offline

Am cautat pompe, am gasit ceva de 1800 l/h, o chinezarie la un pret mai mult decat decent, vreo 110 lei AquaZonic SUMO 3.
Vanzatorul se jura ca e buna .

Referitor la prefiltrare, ma gandeam sa folosesc o carcasa de filtru de calcar ca cel pentru centrale, am gasit ceva cu un filtru de 5 microni, ma gandesc ca e prea mic se va colmata imediat.
O alta varianta ar fi sa umplu respectivul filtru cu burete si bioballs.

Cryptic Cherries - West-Africa river
johnny
Senior member
[Avatar]

Joined: 04/03/2012 14:39:28
Messages: 665
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mai bine umpli un rezervor cu bureti si bioboll,iti spun ceva eu am renuntat la filtrarea mecanica si nu sunt colmatate materialele si am si pesti mizerabili.
[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

E pacat sa umpli una din canistre cu bioballsuri si burete, irosesti spatiul degeaba. Mai
bine umpli cele doua canistre cu medii biologice de calitate si pui un burete pe intakeul
pompei, burete pe care il speli la robinet o data sau de doua ori pe saptamana functie
de necesitati. Si eventual adaugi un filtru intern plin cu burete si perlon doar pentru
filtrare mecanica.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
johnny
Senior member
[Avatar]

Joined: 04/03/2012 14:39:28
Messages: 665
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Da poate sa puna bureti la intrare,eu nu am de peste 2 ani si merge super ok si nu mi sa colmatat deloc .
[Email]
Lemon
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/03/2014 21:58:13
Messages: 1078
Location: Constanta
IP:
Offline

johnny wrote: Da poate sa puna bureti la intrare,eu nu am de peste 2 ani si merge super ok si nu mi sa colmatat deloc .


Singura diferenta este ca la tine asta nu este singura filtrare.

Daca as pune burete pe intake, nu e acelasi lucru cu filtrul de care ziceam mai devreme?
Ordinea ar fi asa:
Teava de in din acvariu, filtrul pentru filtrarea mecanica, cele 2 canistre, pompa si furtunul care duce inapoi in acvariu cu spraybar.

O alta chestie, mi s-a zis ca pompa trebuie sa stea in apa, altfel nu isi face racirea.
johnny
Senior member
[Avatar]

Joined: 04/03/2012 14:39:28
Messages: 665
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Pai vezi daca este pompa care merge la exterior ,unele isi fac racire in apa altele nu. Eu am mers cu cele de exterior ca sa nu imi ocupe loc in bazin. .Si cu sump nu am vrut.
[Email]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com