[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Message
Asta faceam deja...

Cred ca ii bag la cura pe dihori, mananca si se .... prea mult.
Poze noi facute cu noua lampa 830, mult mai calda lumina fata de ce era inainte, nu stiu cum sa fac sa nu iasa pozele atat de galbene.

Anyway, am prins 2 pui de creveti la poza, stateau pe moss ca la plaja.

PS: Cum naiba sa fac sa nu se mai umple moss-ul de tot felul de mizerie, in unele parti s-a facut ca un filtru mecanic .

Filtrarea mecanica merge, schimb buretele 1 data, de 2 ori pe saptmana.

Ok, deci partea cu skimarea am rezolvat-o, sunt vreo 2 cm diferenta de nivel.
Partea cu lada de fructe am folosit-o deja, sa stea bioballs-urile pe ea, aveam facute urechi la peretii compartimentelor, cu ocazia re-etansarii am pus si o sita de plastic facuta din perete lateral de lada de fructe.

Mersi de raspuns.
Gata, problema s-a rezolvat.
Am verificat de dimineata, era un por pe unde scapa, dar acum treaba este rezolvata, am pus fix acolo, cu apa in el si vad ca tine.

Urmatorul pas este sa iau / fac un pieptane de 5 cm x 3 cm, sa fiu sigur ca nu scapa nimic si, mai mult, sa faca skimare de suprafata. Asta nu se intampla daca nu ai pieptan?
Am scos tot materialul filtrant din camera 1, am scos toata apa din sump si cu ajutorul unui ansamblu facut din paie de baut am refacut garnitura de silicon de la geamul de fun din camera 2, cred ca pe acolo ar fi buba.

Intrebare: Care este timpul recomandat de uscare al siliconului? 24, 48 ore sau mai mult de atat.
Prima data am lasat 12 ore si mi-e sa nu fi fost asta problema.
Am bagat-o in bazin, sa vedem care ii va fi soarta.
Nu se vede rau, dar nici foarte bine.
In camera de filtrare 1, la suprafata s-a format o pelicula destul de groasa, transparenta, chiar la suprafata.
Este vorba despre skimare?
Din cate stiu, creste destul de inalta, e aia care se agata de carma / elice / cizma atunci cand treci cu barca prin ea.

Se agata de carma caiacului pe vremea cand faceam, era un fel de antrenament extra, trageai ca Berila, de 2 ori mai tare sa mergi la fel de repede.

Dar o gaseam si vara in lac, iar vara sigur era temperatura mai mare de 25 grade.

O bag in acvariu sau nu? Este vreun risc?
Salutare.
Am fost azi pe balta si am gasit la mal, cand am iesito planta la mal.
Se ppate adapta in bazin?

Atasez poze.
Salutare din nou.

Am resuscitat un acvariu vechi de prin pod, 50 x 20 x 30 h, in sensul ca l-am spalat, l-am pieptanat, etc. Era dotat in lateral cu o maternitate in lateral, de 7 x 20 x 30. Am hotarat sa fac acolo un sump cu overflow, cu 3 compartimante:
1. Prefiltrare cu burete si Bio-balls Copex® a la Geani ;
2. Filtrare biologica cu inele ceramice de la JBL. Acum zona este plina pana sus cu inele ceramice;
3. Compartimentul pompei.

Intre compartimentele 1 si 2 am pus si o piatra de aer sa accelereze debitul pe sectiune, dar si sa faca aerarea.

Am masurat dimensinunile, am facut schita (inspirandu-ma din postarile voastre), am taiat bucatile de geam si m-am apucat de lipit. Le-am lipit cum am putut mai bine si cand am pus apa, am bagat de seama ca nu etanseaza bine intre compartimente, mai exact compartimentul 2 curge pe latura lipita de fundul acvariului. Nu curge de tot, dar

Probabil ca si dimensiunea mica a spatiului disponibil (7 cm) a facut sa fie mai greu de lipit.

Am umplut cu apa, cu material filtrant si i-am dat drumul.

Zilele urmatoare am construit un spraybar din tub Bergman de 18 si fitting-uri PPR de 20 (reglata problema etanseitatii cu putin band-izoler).

Am construit capacul si rama de sus, l-am colat, l-am lipit, am pus si 2 traverse de care sa leg corpul de iluminat T5 8W, balast electronic, pe capac am pus autocolant argintiu (oglinda) ca sa rezolv problema reflectoarelor.

Am luat nisip de quarz alb 1-2 mm, o bucata de roca verde (cred ca este sist, nu e calcaros), am pus in bazin si am dat drumul la ciclare.

Dupa 3 saptamani, am adus din celalalt bazin 11 pui de Guppy de 2 luni, 4 masculi si 7 femele. Plante am pus Valisneria, Anubians Nana si Hydrophila. Fertilizare cu Profito.

Overflow-ul functioneaza de minune, la inceput cazusera cativa pesti in zona aia (LIPSA PIEPTENULUI), dar au invatat repede ca zona trebuie evitata.


Marea intrebare este daca exista vreo posibilitate sa etansez zona aia, daca pot sa bag silicon pe un furtun ceva, sa ajung acolo. Mentionez ca zona este sub apa, pe acolo trece practic 60-70 % din flow.

Am intrebat astazi aici pentru ca ieri am cautat si nu am gasit articolul pe forum, am gasit asta http://www.acvariidevis.ro/articole/iluminarea-acvariului-tuburile-fluorescente/ pe alt site, sper sa nu fi creat o problema cu link-ul postat.

Dupa ce am citit de 2 ori am venit cu intrebarile. Referitor la intrebarea cu 4-5000 K, am adresat-o pentru ca am vazut foarte multe neoane pe site-uri, neaone care erau dedicate "Tropic sun", etc. si care aveau exact aceasta temperatura. Dar probabil ca nu este mare diferenta intre 4900 si 5000, si de aici confuzia mea.

Ma gandesc ca poate nu am inteles eu...

Acum e clar...

Folosind formula trebuie sa iasa ceva bun.
Adica daca nu as vrea ceva foarte pretentios, as putea sa pun 3, din care 2 de 2700 si unul de 6500.
Daca sunt de 54w, ar insemna 162w. Sau 4, 2 cu 2.
Intreb insa, este neaparat sa fie si din gama 4-5000 k?
Vreau sa schimb becul pe care il am in lampa, din ce citesc mi se pare ca nu e tocmai cel mai potrivit pentru plante.
Eu am asa ceva: http://www.happypets.ro/hailea-bec-neon-acvariu-11w-p-5548.html sau echivalentul cred ca este asta http://www.aquarium-parts.co.uk/aqua-one-pl-11w-li...ne-blue-mix-lighting-tube.html .

Am dat comanda la zoomania de asa ceva http://www.aquarium-parts.co.uk/aqua-one-pl-11w-li...opical-mix-lighting-tube.html, dar cu 4 pini, cu 2 gasisem de la Arcadia, era tot roz, tropical.

Ce parere aveti?

Din ce am citit, nu doar temperatura de culoare conteaza.

Spre exemplu, pentru un plantat, ce neon este recomandat sa fie folosit, 927 sau 965?

De asemenea, am citit pareri cum ca programul de iluminare ar trebui sa imite pe cat posibil natura, respectiv fara pauza de-a lungul intregului program de iluminare, dar si pareri care spun ca fractionarea programului de iluminare si introducerea unei pauze de 1,5 - 3 ore ajuta la limitarea dezvoltarii algelor.

O alta intrebare ar fi legata de iluminarea celuilalt acvariu, care este in stadiul de amenajare.
La 1400 x 550 x 550, ce neoane as avea nevoie si ce temperatura si mai ales, cate? Ma gandisem la un T5-uri, dar nu am gasit mai mari de 21 w (850 mm), dar mi se par prea mici ca lungime. De asemenea, am gasit doar 865. Mai am de umblat prin magazine de specialitate.

Am vazut ca cele dedicate, "tropicale" sunt sub 5000K dpdv al temperaturii de culoare, ex 4700, 4900. Tinand cont de asta, 2700 e prea putin, este lumina prea rosie ca sa faca bine plantelor? Ar trebui sa fie o combinatie intre 850 / 865 si 827?

Ca si program de iluminare, banuiesc ca se pot imita momentele zilei, incepand cu 2700, ajungand la 6500 si scazand inapoi pana la 2700.
johnny wrote: Da poate sa puna bureti la intrare,eu nu am de peste 2 ani si merge super ok si nu mi sa colmatat deloc .


Singura diferenta este ca la tine asta nu este singura filtrare.

Daca as pune burete pe intake, nu e acelasi lucru cu filtrul de care ziceam mai devreme?
Ordinea ar fi asa:
Teava de in din acvariu, filtrul pentru filtrarea mecanica, cele 2 canistre, pompa si furtunul care duce inapoi in acvariu cu spraybar.

O alta chestie, mi s-a zis ca pompa trebuie sa stea in apa, altfel nu isi face racirea.
Am cautat pompe, am gasit ceva de 1800 l/h, o chinezarie la un pret mai mult decat decent, vreo 110 lei AquaZonic SUMO 3.
Vanzatorul se jura ca e buna .

Referitor la prefiltrare, ma gandeam sa folosesc o carcasa de filtru de calcar ca cel pentru centrale, am gasit ceva cu un filtru de 5 microni, ma gandesc ca e prea mic se va colmata imediat.
O alta varianta ar fi sa umplu respectivul filtru cu burete si bioballs.
Am testat din nou apa, atat cea din bazin cat si cea de la robinet.
Test Bazin Robinet
GH 6 12
KH 6 15
pH 6.4 7.2

Chiar nu imi dau seama de la ce este.
Practic, de cand cu caldurile si cu evaporarea, ar trebui sa imi creasca KH.
Teoretic, mai vedem Asta ca sa il citez pe concurentul de la MasterChef
Vreau sa schimb becul pe care il am in lampa, din ce citesc mi se pare ca nu e tocmai cel ami potrivit pentru plante.
Eu am asa ceva: http://www.happypets.ro/hailea-bec-neon-acvariu-11w-p-5548.html sau echivalentul cred ca este asta http://www.aquarium-parts.co.uk/aqua-one-pl-11w-lighting-tubes/aqua-one-pl11-sunlight-marine-blue-mix-lighting-tube.html .

Am dat comanda la zoomania de asa ceva http://www.aquarium-parts.co.uk/aqua-one-pl-11w-lighting-tubes/aqua-one-pl11-sunlight-tropical-mix-lighting-tube.html, dar cu 4 pini, cu 2 gasisem de la Arcadia, era tot roz, tropical.

Ce parere aveti?

Din ce am citit, nu doar temperatura de culoare conteaza.

Spre exemplu, pentru un plantat, ce neon este recomandat sa fie folosit, 927 sau 965?

De asemenea, am citit pareri cum ca programul de iluminare ar trebui sa imite pe cat posibil natura, respectiv fara pauza de-a lungul intregului program de iluminare, dar si pareri care spun ca fractionarea programului de iluminare si introducerea unei pauze de 1,5 - 3 ore ajuta la limitarea dezvoltarii algelor.
Porcu wrote:
Alex.REX wrote:Pesti am 20 neoni 10 sanitari de talie mica si 2 silver shark

In citi litri?


Gand la gand
stefanp wrote:Testeaza si apa de robinet...poate s-a modificat kh-ul acolo.
Nu mai stiu ce substrat ai; sunt unele care scad duritatea apei.


O sa verific si apa de pe retea.

JBL Aquabasis si pieris mort.

Ma gandesc ca respectivul crevete sa nu fi intins copita de la pH-ul scazut si de la nivelul mic de KH
 
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com