[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Ciudat ca doar in moss-ul ala, era si foarte aproape de suprafata apei.

Acum nu mai am.

Am redus cu 2 h perioada de iluminare, de la 10 la 8.
Pusesem 10 h cu gandul ca 11w nu e chiar atat de mult oentru vreo 15 l net de apa.
Am incervat sa indepartez mecanic firele alea de alga si surpriza, tot muschiul ala era impanzit.

Asa ca a ieit cu tot cu muschi, au ramas cateva fire din muschiul initial pe creanga aia.

Am atasat inca 2 poze.
Se pare ca dupa schimbul sapotamanal si fertilizarea cu Profito de rigoare, am hranit si niste alge.

Puteti sa ma ajutati cu cateva lucruri?

1. De care sunt?
2. Cat sunt de periculoase pentru bazin?
3. Care ar fi cauza aparitiei lor (lumina prea multa am marit cu 2 h programul de 1 saptramana, acum am 10 h continuu, 11 w la 15 litri net de apa sau fertilizant prea mult, in conditiile in care folosesc indicatiile producatorului)?
4. Cum scap de ea?

Mersi

LE: Din ce am vazut in poze, am de ales intre hair si staghorn.
Daca erau Guppy din Militari, era altceva...
Pai la hydrophila am pus vreo 5-6 fire de 2-3 cm pentru indesire, asa ca pe saptamana viitoare ar trebui sa fie ditai tufa acolo.

Singurele probleme pe care le am sunt inaltimea mica, fapt care ma conditioneaza la plante frumoase si cand sunt mici si faptul ca trebuie sa aspir la 2 zile (suprapopulare si substrat de quartz alb )
Video, scuzati calitatea.

Evident, suprapopulat.

Asa ca donez guppy, in jur de 10-15, in Constanta. Sau oriunde altundeva, fara transport.
Pe degeaba, adica "moca".
Spor la concediu, atunci
Update, poze noi.

Plantare si replantare de plante, hydrophila creste in draci...

Fertilizare cu micro (EasyLife) si EasyCarbo, ambele cf. specificatiilor producatorului.

Am adugat si un corp nou de iluminat, acum dau 9 h / zi cu 1 x 8w 830 si 1 x 8w 865, brut 20 l de apa, coloana are 30 cm.

Plus ca mi-a iesit o ponta si in asta. Cei mai batrani au 3 luni fix. Asa repede devin maturi sexual?
JBL Aquabasis. L-am racait eu, acum ma chinui sa il aspir putin cate putin .
Tenta galbuie o vad in vasele de schimb. Cioata are 5 luni, asa ca nu cred sa fie de la ea.

Referitor la filtrare, am inlocuit acum ceva timp buretele cu minisiporax si inele poroase de la JBL. In fata lor am perlon . Tranzitia am facut-o cand in bazin era si buretele bolborositor.
Intrebari.

1. Tinand cont de asezarea in pagina a plantelor mele (in PDF), unde ar fi bine sa mut crypto?
Ocupa prea mult loc in fata, nu se vede nimic de ea, e prea mare...

2. Moss-ul meu nu vrea neam sa se lege de cioata, creste ca nebunul, dar nu vrea sa se lege.. L-am rasucit de jur imprejurul cioatei, dar si-a revenit la pozitia initaiala. Cum fac sa il tin unde vreau, adica sa adere la cioata de jur imprejur, ca apoi sa il tund?

3. In moss, am pozat ceva ce pare a fi mai subtire decat el. "Alga ii, pamant galben ii?" Ca de scos alge, am scos un " buchet de GBA" de pe cioata, chiar langa moss. A TREIA POZA

4. Dupa ce am facut pe frizerul si am tuns Valisneria la nivelul apei, ca apoi sa aflu ca nu se tund fruzele, ca mor, ci se rareste de la baza, daca vreau sa mai raresc din moss, il tund pur si simplu?

5. La schimbul de apa, observ ca apa nu este complet incolora, ci are o usoara tenta galbuie. Este de la substratul fertil pe care l-am pus? Este daunatoare in vreun fel? Daca da, cu ce elimin acea tenta?

Azi am scos si buretele bolborositor, dupa ce oprisem aerul in bazin de 1 saptamana. Aveam valori mari la nitrati (~50 ppm), indiferent de cat schimbam apa, reveneau imediat, in conditiile in care NO2 = 0.

Mersi de raspunsuri.
Azi am intrat din nou pe topic, am fost curios ca prea statea sus in "recent".
Nu am mai ras cu asa pofta de mult.
Superbe pozele, parca sunt de catalog
Dupa 1 an...
Un fel de Al. Dumas
Am incercat sa ii fac o poza mai de Doamne-Ajuta, dar nu vrea sa tea deloc cuminte dihania.
parca ar mai fi unul la fel, dar mai mic...

Arata super Endler-ii
Intr-una din ponte, am gasit un guppy cu coada decolorata, arata a Endler super-corcit. Si petele de pe el aduc un pic cu Endler.
Endler o fi? E singurul care arata asa din 20 pesti nascuti odata.

Scuzati calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul, iar astia alearga disperati prin bazin.
Intreb ca un nestiutor:
La discusi nu e nevoie de pompa de aer? Ca cel de la care am luat eu puii asa mika recomandat, sa aiba neaparat pompa de aer.
Am scos si crypto si am pus-o mai in fata si pe aia nu puteam sa o tund, dar oricum este un sfat binevenit.
S-a limpezit, in sfarsit.

A mai iesit o ponta de guppy, cred ca au fost deliciosi, nu am mai gasit niciunul dimineata.
Ieri am incercat o replantare. In prima jumatate a zilei imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand am vazut cum s-a tulburat apa de la Aquabasis... S-a mai potolit, am mai schimbat niste perlon, s-a potolit mai mult, am schimbat inca o serie de perlon si acum e aproape ok.
Oricum, muschiul este plin de pamant.
Foarte frumosi, felicitari. Sper doar sa ajung si eu cu plantatul mare la nivelul bazinului tau.

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: