[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Sunt buni, umbla prin substrat, il aereaza, sunt si frumosi pe deasupra.
MTS ii cheama, http://en.wikipedia.org/wiki/Red-rimmed_melania
radu_dragan wrote:Dar nu ai scris adresa unde sa ma prezint

Citeste regulamentul

ideea era ca nu se permit cereri de donatii
O sa incetc maine seara, la urmatorul schimb.
Cantitatea nu e foarte mare, dar nici de neglijat. Am inteles ca se formeaxa astfel de pungi de gaze mai ales daca e substrat fertil nefolosit de catre plante in acea zona.
Din ce am citit, fie este Hidrogen sulfurat, fie CO2. Am incercat sa miros gazele respenctive, nu au miros de ou clocit, partea ciudata e ca nici CO2 nu prea are de unde sa se formeze acolo.

Melci am destui, si maidanezi clasici, si M. Tuberculata, asa ca ar trebui sa plimbe respectivul substrat...
Revin cu problema cu gazul acumulat in substrat.
Astazi, la schimbul de apa, am aspirat si am apasat pe substrat cu clopotul de la furtun. Mare mi0-a fost mirarea sa vad ca timp de 10-15 secunde. atat cat am mentinut presiunea, a iesit un sir constant de bule din subtrat, toate prin acelasi loc.
Am facut pauza si am apasat din nou, acelasi lucru, emanatie de gaze.

Aveti idee ce ar putea fi? Mie imi trec mai multe idei prin minte (gaz metan din descompunere, azot, oxigen)...

Alegele Hair le tin sub control, nu am scapat de ele, dar cu schimburi mai dese de apa (2-3 ori pe saptamana cate 6 litri - 30%), nitratii la fel, au scazut si sunt 10-20 ppm.
Au plecat Guppy la Calarasi.

Donatia va fi valabila din nou peste vreo 2 luni, cand imi cresc pontele din 15 iulie.
ocean wrote:Salut , sa nu te miri ca ai avut alge granulatia mare a substratului il face sa devina depozit de detritus

Am observat ca daca umblu prin substrat, ma refer mai mult decat aspirarea obisnuita, ocazional ies bule de gaz (nu stiu ce este).
Probabil ca asta este o problema.
Pe langa asta, mai am si substratul fertil la 2 cm sub inert si probabil a ajutat la colmatare
In primul rand, multumesc mult pentru raspuns.

Pietrisul este de 2-3 mm, era chiar mai mare primul pe care l-am avut. De aspirat, aspir la fiecare schimb de apa, adica de 2 ori pe saptamana, probabil ca e prea putin...

Referitor la numarul de mese zilnice, ai dreptate, nu pot sa ii dau atatea aici (4-6), ar fi un dezastru biologic.

Cel mare are 420 litri, asta trebuia sa fie un apartament de vacanta pentru discus, dar uite ca a facut aproape 2 luni de cand sta in el.

In bazinul asta probabil vor ramane creveti si guppy, mai ales ca voi selecta din celalat exemplarele care arata a endler corcit si de red si yellow neon.

Voi incerca sa schimb zilnic 5 litri de apa (din 15 net), sa vad daca se vede vreo imbunatatire a situatiei. In cazul asta, cred ca si fertilizarea cu Profito o voi face tot zilnic.

Multumesc inca o data pentru raspuns.
Am aruncat eu si mama moss-ului infestat cu alge, dar se pare ca nu am aruncat la timp si intre timp s-a extins.
Acum mi-a aparut si in tufa de Rotala si pe varful unor frunze de Valisneria (ciudat este ca la fel am patit si in celalalt set-up, unde am scapat de Diatome, dar m-am pricopsit cu Hair Algae, in varful frunzelor de Valisneria si pe frunzele plantelor de Hydrophila care au ajuns la suprafata apei si au oprit cresterea). In moss, nu mai spun, e omniprezent.

Crypto si Anubiasul nu dau semne sa fie afectate, ba mai mult, ambele s-au indesit.
La fel, Egeria e ok, creste, doar ca plantele ei sunt mici, nu cresc mari in diametru, au max 0.5 cm. Aceeasi problema este si la Rotala, fruzele sunt mici, fata de planta initiala.

Despre Amania nici nu stiu ce sa zic. Creste, dar foarte incet, iar frunzele nu arata a fi deloc sanatoase. Nu sunt gaurite, dar sunt mici si sfrijite.

Iluminatul este 8 h / zi, 11 W la 15 Litri net, bec pl11w Osram 830.

De melcii comunitari am scapat de cand am bagat un Anemtome, nu am scapat de toti dar situatia este mult mai ok, arata a bazin de pesti, nu de melci comunitari.

Se pare ca de cand am bagat Discus-ii am scapat si de pontele de Guppy si de majoritatea RCS-ilor (cred ca mai am 1 adult si 2 pui din generatii diferite).

Fertilizez Profito cu 1 ML / 10 L / saptamana (100 ppm), cf indicatiilor producatorului (total 2 ml) la schimbul de apa si schimb 30 % de 2 ori pe saptamana si Easycarbo 0.2 ML / L zilnic (200 ppm).

Acum vin intrebarile:
1. Cum scap de alga asta si cum m-am pricopsit cu ea in ambele bazine in conditiile in care singura legatura intre bazine este furtunul cu care fac sifoarea? (Este nevoie de schimb mai des de apa?)

2. Este ok schema de fertilizare sau trebuie sa adaug Profito zilnic, si nu o cantitate mai mare la schimbul de apa?

3. Inaltimea relativ mica a bazinului poate afecta (limita) dimensiunea frunzelor plantelor?

4. Disparitia RCS-ilor am pus-o bine pe seama Discus-ului? ASta in conditiile in care e satul, mananca artemia congelata de 2 ori pe zi si a crescut in 1 luna si jumatate cam 0.5-1 cm in diametru.

5. Nitratii sunt mari, chiar daca am redus numarul pestilor (5 guppy si 1 Discus pe care il tot pacalesc ca voi face bazinul mare) si fac 2 schimburi de apa pe saptamana, sa incerc sa maresc frecventa lor? In filtrul intern am 200 ml siporax si Perlon la inceput pe care il schimb saptamanal.

6. Apropo de bazinul mare, exista compatibilitate intre RCS si Discus, sau acestia sunt hrana prin excelenta?

Mersi de raspunsuri si spre sa nu va fi plictisit cu postarea prea lunga.

Intrucat nu au plecat nicaieri, donez in continuare 15 guppy, masculi si femele.
Ancamarketing wrote:Standul este de 130x50x66 si este din cornier.
Luis a ales cornier deoarece spune el ca se poate suda in mai multe puncte si este mai stabil.

Teava patrata, in teorie, este compusa din 2 bucati de cornier, ceea ce, tot in teorie, ar trebui sa aiba dublul rezistentei pe sectiune fata de cea a cornierului.
Practic...
opincarul wrote:daca ai pus aquabasis nu ai de ce sa-ti mai pui filtru de substrat. iti va arunca in apa tot aquabasisul. poti pune si pietris de quartz fara probleme, important e sa ai minim 5 cm peste el ca sa poti umbla mai linistit la plante. oricum ai nevoie de o mana de chirurg pentru a planta sau scoate plante.

Daca stiam eu cat de mult tulbira cand umbli la plante, cat de greu se ia ulterior de pe substrat... Si mai ales ca trebuie sa pun un 5 cm de substrat deasupra, dracu mai punea Aquabasis.
In al doilea bazin am doar nisip de quartz si este extraordinat, pot sa intru si eu ca nu se tulbura apa...
Vezi ca vindea cineva blue moscow, cauta in sectiunea vanzari, nu sunt mai mult de 7 zile...
Asta pana trec cele 7 zile ale tale si bagi alt anunt...

Regula cred ca se doreste a fi anti-spam. Acest lucru poate aparea si la cumparari.
Umiditatea cum o pastrezi?
Inchizi capacele?
La volum asa mic de apa nu cred ca e posibila separarea straturilor.
Orice curent mai puternic va deranja echilibrul.

Daca se doreste a fi un experiment "in conditii de laborator", se poate, dar nu cred ca este viabil pe termen lung.

Oricum, vorba lui Shubi, vorbim pe seama unui "misto".

Seara buna.
Fiind vorba de guppy, iti dai seama ca trio-ul ala este doar pentru 1 luna... Sunt vivipari si in scurt timp vei avea mai multi decat crezi, nu te vei indura sa ii arunci, de donat nu ii ia nimeni, de cumparat nici atat, la chiuveta nu cred ca ai suflet sa ii arunci...
Intelegi povestea.

Oricum, spor.

La ce vrei tu sa faci, mai recomandat ar fi un trio Gay, adica 3 M, in felul asta esti sigur ca nu se vor inmulti.
gabicon wrote:
Problema cea mai mare este ca informatii se gasesc cu carul pe net (ma inclin in fata colegului alex08 si munca depusa! ) dar cand este vorba de ceva concret din experientele propii se lasa linistea. Inca este considerat un subiect tabu.....

Nu am dat quote la tot postul ca nu era cazul sa ocup atat spatiu vizual,. dar pentru sfaturile la obiect, mai in amanunt decat multe articole.

Au inceput sa apara algele brune pe geamuri si e pietre. Pietrele arata super, s-au colorat mai mult pe fateta expusa spre lumina.
Singurul lucru care imi displace e ca a inceput sa se coloreze si anubias-ul, cam la fel ca piatra.
"ai" trimit.
Dati-mi va rog adresa pe PM.

Luni pleaca de la mine cu curierul
Donez 15 guppy, corciti si rascorciti, dar care au trasaturi specifice anticilor Guppy din anii 90 din Militari.
Personal in Constanta, eventualul curier il suporta donatul.

Astept mesaje pe PM.

Pestii se dau din motiv ca se ""xxx" ca chiorii si suprapopuleaza un amarat de bazin, cel de aici.

Nu se vad in filmulet, dar sunt inca vreo 10-15 alevini de 1 saptamana acolo, care vor creste.. Or sa stea ca cei de la hypermarket, de la raionul Peste.

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: