[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
De ce sa nu dai comanda direct in State pentru 5 bucati, te ajung vreo 100 lei cu tot cu transport? (25 $ fara transport)
AdrianMar wrote:http://www.obiectiv.info/o-noua-descoperire-a-cercetatorilor-despre-pestele-penis_53828.html

Stirea nu e chiar corecta, in prima parte se vorbeste de un amfibian redescoperit in BVrazilia, in amazon, in partea a doua despre viermele de-l halesc chinezii si coreeni cu mult spor.

LE:

Asta e amfibianul http://en.wikipedia.org/wiki/Atretochoana
Pe site-ul de mai sus exista o sectiune care ataca exact ecosferele astea, unde spune ca crevetii mor de foame acolo, ca nu au conditii, ca la naparlire sunt mai mici, adica se topesc, consumand resurse din propriul corp.
Spune ca in sfere traiesc 2-3 ani, pe cand in acvariu 20.

Pentru un cadou oferit cuiva care nu are nevoie de "treaba", sa-l puna pe un birou si uite de el, fara mentenanta EVER, este o solutie, dar daca ii iei pentru tine, ca hobbyist, sa iei o sera din aia e ca si cum ai avea ROBOFISH.

Parerea mea.

Salutare.
Ma gandesc sa incerc gama VIMI, incepand cu All-in-REd.
Intrebarea mea era daca CO2-ul lor lichid, adica Acceleratorul e la fel de bun ca EasyCarbo.
Nu-mi place sa ma contrazic, dar chiar e vierme.
http://en.wikipedia.org/wiki/Urechis_unicinctus
Mai mult vierme...
Aia rosie de pe nisip nu e o alga, e ciano

Ciano nu este anaeroba? Mie mi s-a format in substrat, la 1-2 cm de la suprafata.

LE: Am mai observat o cherstie foarte interesanta, chiar vorbeam cu cineva si nu ma credea, coralii sunt atat de frumos datorita fluorescentei lor, la lumina cu spectru normal nu sunt impresionanti.

La acvariul din Constanta, au un singur reef, si ala vai mama lui... Tinand cont de ce fonduri si acces la cunostinte (biologi) au acolo.
Ca sa nu mai zic ca bazinul de discusi avea alge Hair cum am eu par in cap (si chiar am) si pe deasupra avea si 30 cm inaltime.
Sunt colegi pe forum care au bazine de n! ori mai frumoase.
Nu, chiar daca sunt foarte frumoase, abia incep sa invat despre dulcicole.
Plus ca, din cate am vazut, un marin "ca lumea", cere mult timp de intretinere, plus verificari periodice, plus investitii destul de mari, iar la momentul actual, altele sunt prioritatile in toate privintele.

Eu nu am tip sa dau drumul celui mare, ma tot mint ca ma apuc de stand "saptamana viitoare"...
Aia rosie de pe nisip e alga, nu?
Daca e alga, nu poti scapa de ea? Sau sa o tii sub control cumva?
Ideea e ca au nevoie de 50 L per peste. Daca tii doar 2, ar fi posibil, dar au nevoie, ca si discusii, de acvarii mai inalte, ei fiind pesti inalti.
Indicat ar fi sa ramana doar Betta, dar daca tot vrei sa il chinui, mai degraba Rainbow.
Parerea mea.
Salutare!
De lene sa nu ma apuc de lipit, cumpar un acvariu intre 30-50 litri, nu conteaza cat este de zariat sau de vechi, singurul lucru important este sa tina apa si sa nu fie ciobit sa ma tai in el, il vreau pentru un test pe care vreau sa-l fac.

Astept ofertele voastre pe PM.

Bineinteles ca preferabil ar fi sa fie din Constanta, dar poate fi si Bucuresti.
Salutare.
Nu arata rau deloc, dar eu as fi grupat cele 3 fire de bambus intr-o singura zona, sa nu arate a gard.
Daca nu ai palnte cu radacina, nu vad rostul aquabasis-ului, poate doar pentru bambus, dar daca vei fertiliza el isi trage de acolo, eu tin de mai bine de jumatate de an niste bambus in carafa cu profito si creste ceva de speriat.
stefanp wrote:Deci te axezi mai mult pe fauna?

In asta, da.
In celalalt, in cub, am facut manastire, am doar masculi.
Aici vreau sa vad daca pot sa mentin o "linie" sau sa ma joc, cel putin pe seama obtinerii unor trasaturi din generatie in generatie.
Stiu ca pentru treaba asta as avea nevoie de mai multe bazine in care sa pot sa fac teste, dar deocamdata incerc.
Femelele actuale le mai tin sa scoata 1-2 ponte si le dau, le bag pe fiice la rand.
Oricum, nu reusesc sa fac o tufa "ca lumea", adica sa fie groasa, deasa... Am incercat plantarea in manunchiuri, dar nu iese. Nici sa plantez firele individuale foarte aproape unele de altele nu reusesc.
O sa incerc si varianta tunderii lor regulat, poate se indesesc din lastarii laterali.

Vreau sa bag coasa in Valisneria, a luat-o de jur imprejurul acvariului, o sa ii gasesc un loc doar al ei, fie intr-un colt, fie pe mijloc. As fi vrut sa fie in spatele uneia dintre tufe, dar nu am suficient spatiu in 20 cm latime.
Update dupa 2 luni:

Invazie de Valisneria si de Hydrophila. Am mai dat din ele, dar se pare ca cresc mai repede decat pot eu sa gasesc persoane carora sa le donez.

Am redus nr. de adulti la 6, 2 trio sa fiu mai exact, masculii selectandu-i pe cei care aduc a Endler. Acum am "separat" (adica in camera pompei de recirculare) vreo 30 juvenili, sa vedem cum si ce cresc. Opresc ce-mi place, restul la donat...

um02122 wrote:Carafa de vin?

Off topic: Ati observat cum toate topicurile create de Andrei devin hot topics?

Exact.
1 litru brut, cred ca mai putin de jumatate de litru net.
Melci care au scos 2 generatii de pui.
Cum zice si titlul, donez 5 fire de Valisneria. Le scot din bazin la cerere.
Salutare.
As gasi pe undeva prin Constanta Otto de vanzare?
La Animax nu au, la Zoomania nu au, la Brick nu are nimeni deocamdata, a zis Razvan ca s-ar putea sa aduca la sfarsitul lunii?

Daca nu aveti idee daca se gasesc in Cta, in Bucuresti unde as gasi?

Mersi anticipat de raspunsuri.
LE: Melci comunitari, la ei ma refeream, mutati din celelalte bazine.
Ba chair i-am si inmultit.
Eu intr-o carafa (2, de fapt) de 1 litru cresc cu succes melci de acvariu.

Intr-un bol de 10 litri, crede ca ar putea sa creasca RCS-i.

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: