[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexandru25
Forum Index » Profile for Alexandru25 » Messages posted by Alexandru25
Ai incercat pe forum la sectiunea vanzari ?

Daca nu mai bine il dai la cineva care are timp si se poate descurca mai bine .
60L e f putin pt discusi.Ori iti iei un acvariu mai mare ori renunti la ei.
salut
Cine e din Oradea si ma poate ajuta cu niste plante ?

Platesc.
De unde aicumparat pestele?

Probabil imi dau si eu cu parerea femela a fost deja cu icre in ea gata sa depuna.Ca alta explicatie nu am.
Dupa mine si un betta merge dar e prea pustiu poti incerca si cu guppy si moly daca le dai de mancare odata pe zi sau max de doua ori nu vor creste asa repede.Iar cand vor creste ii poti da mai departe iar legat ca fac pui poti sa ii lasi in acvariu iar selectia naturala isi va spune cuvantul.
mi.tudor wrote:Dupa cum spuneam, am primit cadou de la fratele meu un acvariu de 25L marca Pet Company. Pe langa acesta mi-a mai dat si o pompa de aer.
Un prieten bun era in stadiul de a scapa de un acvariu micut si de filtrul intern din poze care mi l-a donat mie Impreuna cu acesta am mostenit si singurul locuitor al acvariului,un Hoplosternum thoracatum, veteran adevarat dat fiind faptul ca il are de foarte mult timp si a trecut printre cele mai crancene medii
Deci pana acum pomana la putere

Intre timp am cumparat tub pentru pompa de aer si piatra si un robinet pentru a controla cantitate de oxigen ce invadeaza acvariul, si un burete nou pentru filtru.
De cateva zile aparatura funtioneaza non-stop pentru ciclarea acvariului. Si stiu ca nu e voie sa fie bagat nici un peste pana cand procesul nu e cat de cat facut insa chiar nu aveam unde sa il tin pe veteran, si avand in vedere ca a infruntat acvarii multa mai rele decat cele neciclate ma bazez ca nu o sa aiba nici un fel de probleme. Bine, am si citit ca ar fi destul de rezistent, deci e ok

Astazi am cumparat si un ghivezi de Egeria densa cu 6 fire.Momentan inca o tin in ghiveciul cu, care a venit pentru a se acomoda cu noul acvariu urmand ca zilele urmatoare sa o plantez.
In timpul transportului unul din fire s-a rupt in jumatate, iar jumatatea rupta am plantat-o deja in speranta ca se va prinde

Si pun si cateva poze cu inceputul acvariului si cum arata in aceasta seara:

image image

image image

Cateva intrebari: Un program de mancare dimineata si seara este bun?
Apoi lumina, cat ar trebui sa o tin deschisa? De luat in calcul ca acvariul sta pe un hol, fix langa usa camerei mele si lumina zilei ajunge ceva mai consitent abia mai pe dupa-amiaza.
Dupa ciclarea corespunzatoare a apei, ma gandeam ca viitori pesti: Black Molly,neoni,xipho,guppy si zebre. Care dintre acestia recomandati?

Multumesc mult daca v-ati batut capul sa cititi toata povestioara de mai sus si intrebarile!

Toate cele bune!

Pai daca le dai in exces mancare pesti risca sa se intoxice cu amoniac si tot de intoxicatia cu amoniac tine si suprapopularea acvariilor deci ai grija in acvariul tau de 25 de l sa nu bagi multi pesti de exemplu poti baga 2-3 femele de guppy si un mascul sau daca nu poti baga si neoni dar aia sunt pesti de banc (vor fi minim 5-6 indivizi) fara alte specii care sa ii streseze cum ar fi guppy .Iar acvariul sa fie bine plantat,cu plante usor de intretinut care nu au nevoie de o atentie speciala.Legat de lumina daca tu zici ca ai acvariul langa o sursa de lumina naturala eu ti-as zice sa nu tii lampa mai mult de 6 ore pe zi pt ca risti sa iti apara algele .

Sper ca te-am ajutat mai las si pe altu sa iti mai dea sfaturi.
Dupa cele scrise de tine se pare ca ar fi oxidate clemele si ai contactul imperfect acolo.Incearca sa curati clemele si bornele tubului cu un pic de hartie abraziva din aceea fina pentru tinichigerie auto.
Mie imi place ca baiatul e curios si incearca sa acumuleze informatii din mai multe surse.
Bine ai venit ceva poze cu al tau acvariu
Ce solutie ai bagati in apa ?
Gazon - Eleocharis parvula - 10 lei potul
Gazon - Echinodorus tenellus - 1 pot disponibil - 10 lei
Muschi - Fissidens fontanus (Phoenix Moss) - 10 lei un pot MIC (aproximativ 3x3 cm)
Muschi - Christmas Moss - 10 lei potul

din care mai ai?
Robert Marcas wrote:Se adauga urmatorul pachet de plante:

1 Pui Nymphaea Lotus Red - 15 lei
4 Blyxa Japonica - 2 lei/planta matura - 8 lei
7 Ammania Bonsai - 4 lei/fir - 28 lei
1 pui Cryptocoryne Wendtii Brown - 3 lei
1 Ludwigia Repens Rubin - 3 lei

Total: 57 lei. Pentru tot pachetul, pretul devine 45 lei.

Plantele nu au alge si nu au fost inca scoase din acvariu.

As avea nevoie de ludwigia repens blyxa japonica si de pui cryptocoryne
Cred din poza nu stiu daca ai putea pune niste poze mai clare sunt Viermi planarii,daca gresesc sa fiu contrazis
eskape wrote:Salut,

Avem o problema in acvariul principal, un acvariu comunitar de 60 l cu ancistrusi, cory aurii, molly, neoni si guppy, inclusiv pui de guppy, de aproximativ doua saptamani (lasati liberi, nu prinsi in maternitate, pentru ca sunt rapizi si se simt in largul lor asa) - plus, de vreo doua luni si niste melcisori maro, care uneori se confunda cu nisipul, rotunzi, cu diametrul cam de 3 mm, "primiti" "bonus" la achizitionarea unei plante anubias dintr-un petshop (mai mari nu cresc, in schimb se inmultesc, dar pestii nu par sa ii bage in seama, mai curata geamurile, asa ca i-am acceptat, vrand, nevrand..).

De cateva zile am observat in acvariu ceva deloc placut: un vierme in nisip, vizibil pe langa geam.

Prima reactie a fost "E de rau, e foarte rau si trebuie scos imediat!", dar la prima incercare de a baga un bat in nisip, de fapt numai la prima miscare a nisipului, a disparut instant coborand in nisip acolo unde nu l-am mai putut vedea.
Cateva zile nu am mai vazut niciun vierme.
Apoi, am vazut din nou, doi viermi sau unul mai lung care se vedea cu intrerupere - tot in nisip pe langa geam (ca altfel nu s-ar vedea), tot cu acelasi aspect si tot cu acelasi comportament ca si atunci cand am incercat sa il scoatem prima data, dar acum era intr-o alta parte a acvariului: daca prima data era pe langa filtru, acum era cam in partea opusa... fie circula mult, fie sunt mai multi...

Pentru ca scosul din acvariu nu a functionat, am incercat sa il analizam: lung (cam de 5 cm cel din poza atasata sau mai mult, ca nu se vede tot in poza), albicios si cu zone rosu-visiniu ca un vas de sange parca, statea pe loc sau se misca foarte lent, ca o rama, intortotcheandu-se prin pietris.

Are cineva idee despre ce vierme este vorba?

Este daunator pentru pesti sau plante? (..am auzit si de viermi "buni", care sunt inofensivi pentru pesti si plante si care afana nisipul, fiind eventual hrana pentru pesti daca ies din nisip..)

Daca face rau, ce tratament putem aplica astfel incat sa curatam acvariul de un astfel de vierme?

Va multumim!

solutia cea mai buna, reset urmat cu o dezinfectare total si temeinica..
am mai auzit si varianta cu temperatura crescuta cateva zile pana la 36 de grade si tinuta acolo vreo 5 zile, dar putine incalzitoare urca atat..
.
p.s. ii hranesti cu mancare congelata?

SAU..
mai poti incerca

cu schimburi mai masive de apa
si cu o mai buna aspirare a substratul

poti bricola o ustensila, furtun cu diametru de genu celor de aerare cu o tija metalica mai lunga cu 2 ..3 cm(pina la adincimea pe care vrei sa o aspiri) cu care agiti pietrisul usor

Colisa lalia :temperatura apei 20-25 grade C,PH-ul sa fi intre 5-6 masculi se deosebesc de femele prin coloritul mai puternic dar si prin marime ,masculul poate ajunge undeva pe la 6cm iar femela 5 cm .

In general este un peste pasnic si poate fi tinut in orice tip de acvariu care este bine plantat .

stefanp wrote:Imi pare sincer rau ca n-am apucat sa vad ce-a postat stimabilul mai sus. Intre noi e o animozitate mai veche, caci l-am mustruluit la un moment dat pentru ca a dat niste sfaturi aiurea (zic doar aiurea ca sa fiu baiat finut), cum e si cel cu betta in bol, dar dumnealui s-a simtit lezat in loc sa bage la cap. No problem, fiecare face cum stie, de asta l-am si ignorat total pana acum, cand m-am chinuit sa fac un post cat mai putin spre spusele numitului tocmai pt ca mi-am promis sa-l ignor, insa trebuia sa "aruncam" bolul.

Una peste alta, ideea e ca Laura sa invete CORECT niste lucruri si alti incepatori la randul lor.

Hai sanatate sa fie si poate un pic de ploaie, ca de la caldura suntem irascibili.

Omule eu nu am intrat pe forum de ceva timp ca am fost busy nu mi-am permis timpul sa stau 24 din 24 pe forum si sa imi imbogatesc posturile dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe respect chiar daca eu nu mi-am mai facut simtita prezenta din motive obiective nu trebuie sa ne intepam si dupa sa spunem ca am incercat sa il ignor ca nu tine figura .
Laura Bianca wrote:Da stiu , sunt constienta ca imi mai trebuiesc multe dar mai ales mai am mult de invatat in acest domeniu. Betanul l-am tinut intai in bol dar pentru ca mi-am dorit ca el sa fie fericit i-am facut rost de o casuta mai mare.Bine, am si trecut prin multe cu el, mi-a sarit din apa odata si l-am gasit dupa o ora pe covor, era uscat si nu am crezut ca o sa mai traiasca dar si-a revenit. Alta data s-a spart bolul cu tot cu peste in el si la fel am zis ca l-am pierdut...dupa aceea s-a imbolnavit cand l-am mutat in acvariul mare...si tot asa. Il iubesc mult si nu vreau sa pateasca ceva!Am avut neonii bagati cu el in acvariu. La inceput ii fugarea el, dupa care roata s-a intors...se duceau ei la el si il ciupeau de aripioare, si atunci i-am scos de la el nu am mai stat pe ganduri.Nu vreau sa mai bag nimic la beta, vreau sa stea linistit, sa nu-l mai stresez si nici rau la alti pesti nu vreau sa fac...

Succes cu ai tai pesti
Laura Bianca wrote:Da stiu , sunt constienta ca imi mai trebuiesc multe dar mai ales mai am mult de invatat in acest domeniu. Betanul l-am tinut intai in bol dar pentru ca mi-am dorit ca el sa fie fericit i-am facut rost de o casuta mai mare.Bine, am si trecut prin multe cu el, mi-a sarit din apa odata si l-am gasit dupa o ora pe covor, era uscat si nu am crezut ca o sa mai traiasca dar si-a revenit. Alta data s-a spart bolul cu tot cu peste in el si la fel am zis ca l-am pierdut...dupa aceea s-a imbolnavit cand l-am mutat in acvariul mare...si tot asa. Il iubesc mult si nu vreau sa pateasca ceva!Am avut neonii bagati cu el in acvariu. La inceput ii fugarea el, dupa care roata s-a intors...se duceau ei la el si il ciupeau de aripioare, si atunci i-am scos de la el nu am mai stat pe ganduri.Nu vreau sa mai bag nimic la beta, vreau sa stea linistit, sa nu-l mai stresez si nici rau la alti pesti nu vreau sa fac...

Laura probabil betta tau a rezistat pe covor datorita faptul ca acest peste mai are un organ respirator suplimentar.

Forum Index » Profile for Alexandru25 » Messages posted by Alexandru25
Go to: