Message |
|
dancer4u wrote:da....pesti  in curand mai primesc un acvariu si atunci voi muta din ei in celalalt. sper sa incep cu dreptul celalalt acvariu 
C
Acvariul asta cat va avea?
O sa iti las un PM
|
 |
|
Esti un incepator, dar nu ai spus: cati ani ai, ce acvariu ai asta nu e prezentare .
|
 |
|
Noroc!
Bine ai venit danci,de unde ai cumparat acvariul?
|
 |
|
Atunci sa raman la apa de robinet ?
Sau mi-a mai venit o idee, sa folosesc apa plata.
|
 |
|
Mihai Boldor wrote:de rau nu iti recomand, daca mai sus de tine unu a aruncat te miri ce in apa, nici nu apuci sa stergi stropii din jurul acvariului cum ai pus apa si ii poti avea morti 
Cunosc bine zona, si daca as lua apa aia ar fi din amonte nu din aval plus de asta mihai nu as baga apa chiar asa fara un tratament cu ceva solutii eu m-am referit ca nu e asa de dura ca apa de la robinet asta doream eu sa stiu ph concentratia etc . Daca cumpar ceva teste ce zici si le duc cu mine fac niste teste in ceva pahar sau borcan merge asa ?
|
 |
|
Vreau sa fac reciclarea acvariului pe viitor si vreau sa stiu daca apa de rau sau izvor e mai buna ca apa de robinet ?
|
 |
|
xenon wrote:Am cumparat azi,as dori sa stiu daca a folosit cineva si ce efecte are atat asupra plantelor cat si a pestilor.Multumesc!
Eu am folosit Sera florena, si pot sa zic ca a dat rezultate plantele au rezistat mai mult coloritul lor la fel, iar legat de efectele sale asupra pestilor eu nu am avut probleme,dar trebuie sa pui 5ml la 20 L odata pe saptamana, si dupa fiecare schimb de apa partial.
|
 |
|
ADI_G wrote: In primulrand mii de scuze tuturor membrilor acestui site, pentru postare subiectului: Specie rara de pesti. Sincer imi ramasese ideea doar la aceea specie de peste incat am sarit peste regulile de baza.
Numele meu este Adrian si am un acvariu de 60 de litri cu pesti din specia: xipo- 2, moly-4, gupy- 6, corydoras- 2, ancistrus- 2 si inca doi sanitar, la care nu sstiu denumirea exacta ei fiind de culoare alb/ roz. Acvariu este dotat cu pompa exterioara, incalzitor cu termostat si neon alb si bineinteles cateva plante. Ca si substrat este compus din pietris de granulatie de 5 mm plus nisip cu granulatie foarte fina (mai mult pentru speciile de sanitari am ales un nisip asa de fin).
Mai nou am si doua acvarii de 20 litri in care am luat femela de gupy si xipo care mi-au facut pui. In ceea ce priveste experienta sunt incepator, si am incercat sa ma documentez incet, incet despre speciile care le am asrfel incat sa le asigur conditii optime. In momentrul de fata am curatat tot acvariu si am pus pestii in alt acvariu mei mic deoarece din cauza hranirii excesive apa sa colorat foarte mult. Este vreo problema daca pun o lingurita de sare la 10 litri de apa avand in vedere speciile pe care le am? Si a doua intrebare, daca considerati ca acvariu nu este suprapopulat se mai pot pune 6 neoni?
Va multumesc.
O seara buna.
Nu stiu cu ce sa incep  ai spalat acvariul, cu dero ca sa inalbesti apa colorata  ?
De cate ori, ai dat sau mai dai de mancare pestilor ?Si ce culoare, are apa mai exact ?Pune si tu niste poze.
|
 |
|
Foarte frumosi ii si vinzi dupa ce vor creste pui?
|
 |
|
Nu mai deschid,un alt topic ca nu are rost voi continua aici sa intreb,care a avut succes cu imperecherea ramirezilor ?
Sa imi zica si mie cum a facut pentru ca doresc si eu sa am urmasi  sunt niste pesti foarte frumosi sunt preferati mei,am auzit ca dupa Discusi sunt cel mai greu de intretinut este adevarat?
|
 |
|
Care poate sa imi daca cei doi ramirezi sunt femela si mascul
|
 |
|
Si ce pesti ai inmultit?Probabil de acolo ai 70 de pesti NU?
Totusi e un nr foarte mare in 120L. Nu ai incercat sa mai dai din ei ?
|
 |
|
babanukriss wrote:  Salut ma numesc alex sunt din Brasov si am inceput sa am o pasiune pentru acvaristica in urma cu 3 lunii de zile deocamdata ma tin binisor dar se pare ca mai am de invatat momentam am achizitionat in jur de 70 de pesti am reusit sa ii si inmultesc si am tinut sa fac cont pe acest forum special pentru a invata mai multe despre acvaristica sper sa ma ajutati din ce in ce mai mult va multumesc
Atunci daca ai 70 de pesti, trebuie sa ai un acvariu maricel daca nu foarte mare. Legat de inmultirea pestilor sa ne spui ce specii ai inmultit ?
Dar toate aceste ,informatii de interes acvaristic cum a zis si colegu la topic-ul de prezentare.
|
 |
|
Noroc si ape limpezi
|
 |
|
norby84 wrote:Nu sunt timid,numai m-am grabit,era tarziu.
Sunt din Satu Mare,sunt inginer,am mai multe acvarii,trei plantate pentru decor si un fishroom pentru inmultire,
unde inmultesc si cresc mai multe specii vivipari,gurami,scalari,zebre,tetra,titeya etc.
Incerc sa inmultesc orice specie,pana acum am avut rezultate destul de bune.
Ramirezi ai incercat sa inmultesti?
|
 |
|
mihai2000 wrote:Putem continua cu logica pe care tu ai descris-o mai sus..... hai sa le dam drumul si sa curmam suferinta sclavilor de care ma folosesc.... sa fie liberi .... in fata blocului trece Dambovita  S-ar putea sa iau in calcul si varianta asta !
Am descris o situatie din viata reala pe care uni o inteleg, altii nu. Am inteles unde a fost produsa greseala, imi insusesc criticile si cam atat.In momentul in care scalarii nu vor mai exista, acvariu va fi populat cu neoni sau vivipari asa cum mi-a fost recomandat si cu siguranta vom depasi acest impas.
ps. Plantelor le merge bine, CO2-ul se degaje+mi-am mai comandat plante
Mihai nu baga in seama astfel de comparatii  puierile
|
 |
|
scificuss wrote:Facem o analogie. Bunicul ii dadea nepoatei cativa sclavi, avand in vedere ca s-a abolit sclavia, fiind o situatie mai delicata tu ii tii si te folosesti de ei in continuare.
Buna logica.
Daca ai fi tacut restu il stii ...
Stiu ca sunt, destui fanatici in ale acvaristici dar pana a face comparatii de genu asta ...
|
 |
|
Esti timid norby?
|
 |
|
Mai bine ti-ai lua niste vivipari sau cum a zis colegu mai multii neoni ca sunt draguti iar vivipari sunt usor de intretinut
|
 |
|
Bine ai venit, dupa mine ar trebuie sa te concentrezi pe vivipari sunt mai usor de intretinut
|
 |
|