Message |
|
StarFish wrote:Binenteles ca m-ai ajutat, orice sfat, orice opinie sunt mai mult decat binevenite. Eu ma gandeam sa folosesc pentru spate Ceratopteris si Egeria ( chiar e o idee buna, ma gandesc ca o sa fie contrast de culoare intre ele) , pentru mijloc Rotala macandra (daca voi reusi s-o acomodez si sa ramana rosie) , rotala rotundifolia si Mayaca fluvialitis. Iar la suprafata Hidrocotile. Mai astept sa mai creasca si apoi o sa le aranjez corespunzator.
Daca mai ai nevoie de ajutor sau sfaturi si pot sa te ajut cat stiu si eu lasa un PM sau scrie la coltul incepatorului si cere sa se inchida aici ca nu e bine sa ne lungim  ca e tutusi un topic de prezentare intelegi ce vreau sa zic?
|
 |
|
StarFish wrote:Ramirezul e deja promis  Saptamana viitoare il voi dona, cum ai spus si tu nu are rost sa-l tin singur. E cam greu sa fac schimb 2masculi pe 2 femele de terazona... Nu cunosc pe nimeni care are tetrazona, iar daca reusesc sa donez 2 dintre ei si imi cumpar inca 2 pui nu stiu ce rezolv pt ca nu se pot diferentia daca sunt masculi sau femele cand sunt mici. In legatura cu aspectul acvariului multumes pt aprecieri dar acum nu arata nici pe departe cum as vrea eu sa fie rezultatul final (  pana acolo e drum lung, si stii cum se spune, mai visez cu ochii deschisi) Eu il vreau plantat, nu masiv, dar atat cat sa fie acoperita toata partea din spate de plante ( asezate in tufe) si niste plante medii ca lungime in partea mijlocie. Nu visez la gazon si vreau sa le las spatiu de inot tetrazonelor in partea din fata. Buturuga e mare pentru acvariul meu, acum merge pt ca plantele sunt mici dar pe viitor intentionez s-o schimb cu una mult mai mica ( ocupa si mult spatiu si o sa-mi umbreasca plantele ma gandesc)
Nu stiu ce sa fac cu fertilizarea totusi, mi-e cam teama s-o incep sa nu-mi apara alge. Si nici nu stiu pe ce schema sa merg inca.... Ma mai gandesc
Pai hai sa iti zic si eu ceva legat de plante si cum se planteaza ele din cate am citit si am retinut sper sa te poata ajuta in viitorul apropiat .
Cand plantezi pui asa pe categorii:-plante de fundal
-plante de planul mijlociu
-plante de prim plan
Iti voi da niste exemple ca sa zic asa de plante si voi incepe cu Plantele de suprafata:-Eleocharis,Echinodorus,Cryptocoryne etc
Cele 3 plante au nevoie de o lumina medie si o temperatura care sa varieze intre 22-27 de grade Celsius,aceste plante nu vor impiedica vederea in acvariu.
Plante pentru adancime medie:Ceratopteris,Ludiwigia,Alternanthera etc.
Cele 3 plante au nevoie de o lumina medie si o temperatura cuprinsa intre 23-28 de grade Celsius,aceste plante sunt mai inalte si se impart in asa-numitele plante solitare si plante de grup .
Plante de adancime a:aceste plante trebuie plantate in adancime si pe lateral.Plantele care cresc repede cum ar fi Ceratophyllum si Egaria sunt excelente generatoare de oxigen si elimina nitratii din apa.Ele nu permit dezvoltarea algelor acestea au nevoie de o temperatura de 15-28 de grade.
Sper ca te-am ajutat
|
 |
|
arabella wrote:
Alexandru25 wrote:Mai ai de pus plante mai ales in fata unde ti-as recomada sa pui ceva plante de mici dimensiuni in rest bafta
Merci de sfat. Voi incerca sa pun mai multe plante.
Nu ai pentru ce cand mai ai probleme poti sa le asterni pe forum la coltul incepatorului sau sa lasi un PM si te voi mai ajuta cat stiu si eu legat de acvarisitca
|
 |
|
Daca iti plac asa mult tetrazonele de ce nu le pastrezi?Am inteles ca ai 4 masculi si 2 femele pai ai doua variante dai 2 masculi sau mai iei inca 2 femele sa fie pace si armonie si le poti pastra eventual dai din restul pestilor cum e de exemplu Ramirez-ul daca e tot singur,nu stiu ce sa zic arata dragut acvariul
|
 |
|
Mai ai de pus plante mai ales in fata unde ti-as recomada sa pui ceva plante de mici dimensiuni in rest bafta
|
 |
|
Mai baga plante mie cel putin din cate poze ai pus mi se pare putin .
Poti scoate din acvariul tau daca vrei o opera de arta un tablou viu mai ales la cei 120 de L ai tai,plantele mari se pun in fundul acvariului ,altfel vor obstructiona vederea.In partea din fata vei putea planta niste plante mai mici si care creaza impresia de gazon .
Poti pune astfel plantele :-plante de fundal
-plante de planul mijlociu
-plante de prim plan
|
 |
|
backus wrote:alexandru25 mersi foarte ult de sfaturi am sa tin cont de ce mi-ai spus sa stii ca si eu sunt oradean o seara faina
Nu ai pentru ce. Cand ai, probleme si pot eu personal cu un sfat sa te ajut cu aia mai mare placere
|
 |
|
backus wrote:Buna ma numesc Cristian sunt din Cluj Napoca si am 26 ani,am inceput acest hoby in urma cu o luna am primit un acvariu de 60L cu un filtru intern si incalzitor de 75W cu termostat.Am luat niste piatris marunt din fata blocului le-am spalat bine si le-am pus in acvariu apoi apa de la retea.Am lasat aproximativ 4 zile temperatura apei de 23Grade.si am adus 3 guppy 1m si 2f si 6 xipho 3m si 3f.dupa 3 zile am primit un acvariu de 160L cu rama si capac ,doua neoane,filtru extern ehim profesional si incalzitor.am luat frumos pestisori si-a mutat cu totul.Mai am un acvariu de 24L in care am tinut un hmster pe care l-am mutat in cel de 60L si pe ala de 24L l-am spalat bine si il fac fatatoare.In fine ce vreau sa stiu e ca ce tip de pesti mai pot pune in acvariu cu guppy si xipho care sa fie compatibili si ce imi recomadati sa mi inbunatatesc la acvariu.Va multumesc anticipat.[img]
Pai poti baga, in acvariul de 160l pe langa guppy si xipho:molly,platy si ceva sanitari(corydoras dar acestea sunt pesti de card si nu trebuie tinuti nicioadata singuri macar sa ai 3-4).
Perioada de iluminare ar trebui sa fie de maxim 12ore,aceasta este in medie durata unei zile tropicale dar ca sa nu ai probleme pe viitor cu algele,poti reduce perioada de iluminare la 8ore poti sa controla timpul de iluminare cu un temporizator automat .
Daca nu ai facut ciclarea de care vorbea colegul atunci ar trebui sa verifici parametrii apei o data pe saptamana prin verificarea:ph-ului,a duritatii carbonice (KH),a clorului,a amoniului/amoniacului(NH3 si NH4),a nitritilor, a fosfatului si a cuprului.Foloseste Sera aqua-test box sau JBL test 6in1.
Sper ca te-am ajutat cat de cat
|
 |
|
bogdan1107 wrote:Dintr-un motiv relativ simplu... Nu posed un control foarte bun asupra timpului, nu am un program de munca fix, plus alte probleme inopinate.
D-ale carnavalului...
Si nu mi-ar placea sa incurc pe nimeni pt ca nu pot ajunge la microbuz, autocar, etc. Ar fi fost alta treaba cu firmele de curierat, dar, in primul rand stiu foarte bine cu cata "grija" manipuleaza coletele, iar in al doilea... ridica multicel pretul plantelor costurile de transport...
Ai mare dreptate si eu m-am ars odata cu aceste firme de curierat rapid nu se merita e si riscant pe vremea asta plus de asta costul transportului de multe ori poate echivala cu produsul comandat sau chiar mai scump in cazul nostru iti iei niste plante de le cineva in jur de 30 de ron dupa mai dai pe curier inca odata sau jumate din pretul plantelor .
Daca ai un petshop, in oras mai bine dai 2-3 lei in plus, si iti iei planta de acolo si sa fim seriosi daca suntem experti in acvaristica ne putem da seama cat e de buna planta pe care o dorim sa o achizitionam, se poate observa daca e plina de alge daca nu prea are radacina,deci dupa parerea mea nu e foarte greu sa iti dai seama de aceste aspecte .
Si inca ceva, nimeni nu cred ca ti-ar baga planta pe gat, sau daca nu te pricepi mergi cu cineva care stie si iti alegi o planta buna si tot nu iesi mai scump decat daca ti-ar trimite cineva prin curierat si nu ai risca asa mult mai ales pe vremea asta
|
 |
|
Eu mi-am cumparat, plante din petshop, si pot sa spun ca nu au fost pline de alge sau ofilite sau ceva de genul, scumpe si normal ca sunt ca isi pun si oamenii adaos comercial sa le iasa si lor ceva nu vreau sa tin partea petshopuri-lor dar eu unul nu am avut probleme si am cumparat nu odata .
Iar pe vremea, asta nu m-as incumeta sa comand plante fie ele si prin curierat rapid sau prin rute directe cu autocar,microbus mai bine dau cu 2 3 lei in plus decat sa risc.
|
 |
|
Si eu am avut 3 ramirezi 2 femele si un mascul o femela mi-a murit si alta am decis sa o scot afara din acvariu pt ca era destul de agresiva cu masculul il urmarea si ciupea nu stiu din ce cauze poate ne ajuta cineva cu problema asta nu o fi din cauza imperechieri ?
|
 |
|
Pai tu nici, macar nu te-ai prezentat ,ai trecut direct la subiect esti om hotarat bag eu de seama.
|
 |
|
Inaintea mopanulu, cred ca ar fi fost mai dragut sa pui mai multe plante micute .
|
 |
|
Frumos acvariul ce pesti mai ai ?
|
 |
|
Robert_I wrote:Ma numesc Robert, 43 ani si sunt din Bucuresti. In noiembrie 2010 am startat primul nostru acvariu, un Aquatlantis 60 (Biobox 1) si am creeat un mic "colt" de natura pentru familia noastra si nu in ultimul rand si prietenilor nostrii. Multumesc pe aceasta cale postarilor voastre si pentru primii pasi care mi-au calauzit si batatorit pana in prezent (cu siguranta si in continuare) aceasta minunata lume a acvaristicii. Este o bucurie si o reala incantare atat pt mine, sotie si mai ales pentru pustioaca noastra de 8 ani.
In cateva cuvinte acvariul este de 54 L, filtrare Biobox 1 alcatuit din 3 compartimente destul de generoase prevazute cu, pompa originala, incalzitor original, medii filtrante (vata perlon, burete grosier, inele ceramice si aquaclay), instalatia de lumina 1 x T8 15W prevazut cu reflector reglabil, substrat Deko Line Fertisoil, maro, roca vulcanica, radacina. Plante, Valisneria (are deja destui pui), un Anubias si inca cateva dar la care din pacate le-am uitat numele. Vietuitoarele multumite sunt 2 guppy, 5 zebre roz, 4 cardinali, 3 neoni, 2 galaxy, 2 melci neritina, 2 asasini si o turma de creveti cherry.
Deja avem in plan startarea unui acvariu marin.
Va doresc tuturor, ape limpezi!
Frumos discrus, dar nu ai zis nimic de cilcare ?Pune niste poze
|
 |
|
Ca si in viata,si in mediul acvatic fiecare specie de peste are anumite caracteristici si cerinte care nu sunt in perfecta armonie cu ale celorlalti.
|
 |
|
Emimag wrote:Sunt zeci de forumuri dedicate pescuitului sportiv sub toate aspectele sale (stationar, crap, rapitor...etc).
Cred ca ar fi buna si parerea unui moderator vis a vis de aceasta propunere, pentru a nu incurca borcanele!
Daca imi spui ce fel de pescuit te intereseaza, iti pot recomanda mai multe forumuri in acest sens!
Numai bine!
Eu am propus ,nu am dat in cap si normal ca trebuie intrebat, un moderator sau un admin ar fi frumos sa fie si o astfel de sectiune aici .
Stiu si eu, astfel de forumuri si nu cred ca se vor incurca borcanele ca tot despre pesti este vorba, am mai zis cred ca sunt destui pasionati in ale pescuitului pe acest forum si de ce sa nu se faca un topic in care sunt dispus sa contribui si sa ajut .
O zi buna
|
 |
|
Daca ai, cu ce te lauda si se va face un astfel de topic  de ce nu ,numa stii mai sunt si povesti pescaresti
|
 |
|
vereb wrote:nu stiu daca e o idee buna pentru noi acvaristii care tinem la acest mici cu fiinte, se poate discuta dar cu conditia dupa ce-i prindem lasam in bastina lor si nu pe gratar 
Nu iti place carnea de peste ? Oricum era doar o propunere .
Sunt ma gandesc eu destui si pe acest forum la care le place pescuitul si ar avea cu ce sa se mandreasca  si sa ne arate si poze,cu capturile lor.
Aici m-am referit, mai mult la pescuitul sportiv. de relaxare unde prinzi peste si dupa ce faci poza ,eventual il cantaresti ii da drumul .
|
 |
|
As propune si un topic pentru pescuitul sportiv sau pescuitul in general ar fi frumos.
|
 |
|