[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexandru25
Forum Index » Profile for Alexandru25 » Messages posted by Alexandru25
bobo_florinel wrote:Daca o femela Xipho trebuie sa depuna icre ar fi bine sa o scot intr-un vas, separat de ceilalti pesti ? Si dupe ce depune icrele o scot si pe ea de acolo ?

Xiphophorus Helleri sunt pesti ovovivipari, ceea ce inseamna ca fecundarea se produce in interiorul corpului femelelor, care nu depun icre ci "nasc" pui vii, dupa 6 saptamani de la fecundare. Ca orice peste vivipar insa, femelele, dar si ceilalti xipho din acvariu, au tendinta de a manca puii de indata ce se nasc, asadar este necesar ca acvaristul sa ia cateva masuri speciale cand asteapta pui de la o femela xipho. Femela care urmeaza sa nasca se instaleaza asadar intr-un acvariu special amenajat, avand in partea superioara un bazinet prevazut cu orificii in partea inferioara, suficient de mari pentru a permite trecerea puilor catre nivelul inferior, unde se afla in siguranta. In momentul expulziei puii sunt "ghemuiti", avand aspectul unor mici sfere, si sunt mai grei decat apa, cazand imediat catre fundul acvariului prin orificiile bazinetului; ajunsi la fundul apei isi pierd aspectul sferoid, se "intind" si incep imediat sa inoate si sa caute hrana. In acvariile plantate, in cazul in care plantele sunt dese, naturale si ocupa o suprafata suficienta si daca acvaristul nu intentioneaza sa salveze toti puii, nou-nascutii au sanse de supravietuire si fara aceste masuri speciale, pentru ca se pot ascunde intre plante, unde pestii adulti nu pot ajunge, si se hranesc cu praful fin rezultat din granulele de mancare cu care sunt in mod normal hraniti adultii, precum si cu algele microscopice care cresc pe plante. Puii de xipho nou-nascuti sunt mici dar vizibili cu ochiul liber (6-9 mm), au corpul si coada translucide, capul este vizibil mai mare decat corpul si se poate observa imediat datorita prezentei ochilor punctiformi de culoare inchisa.
Schimb 1 bucata de xipho de 6-7 de la cap la coada si 1 bucata de scalar de 5-6 cm de la cap la coada vs ceva plante sau mancare anuntul acesta vizeaza doar persoanele care sunt din Oradea sau din zona .
Buna am primit 2 pesti de acvariu sunt draguti dar pentru acvariul meu sunt destul de mari si nu ar avea loc pentru o dezvoltare cat mai armonioasa si vreau sa ii vand sunt :
1 Xifo de 6-7 cm 3,5ron
2 Scalar de 5-6 cm 4 ron
Mentionez ca acest anunt este valabil doar celor care sunt din Oradea sau din zona.
bobo_florinel wrote:Temperatura apei pe care am avut-o in acvariu ianinte de apune incalzitorul era de 21 de grade, acum este de 25 de grade, asa am citit ca ar fi temperatura optima pentru pestii pe care-i am eu.

Din cate am vazut din pozele postate de tine care nu se vad foarte clar ai ceva vivipari, si da este temperatura optima chiar e buna pentru a se inmulti asa ca bafta . .
kirucd wrote:Depinde de incalzitor. Regula cu 1w/l nu e valabila tot timpul. Daca delta t (diferenta de temperatura) la care
incalzitorul este proiectat sa lucreze este sa zicem de 5 grade si in incapere delta t este mai mare de 5 grade
atunci iti trebuie un incalzitor cu o putere mai mare.
In principiu ar trebui sa fie suficient daca diferenta de temperatura pe care o ai intre temperatura din camera
si cea la care vrei sa aduci apa este mai mica de 5 grade.

O seara placuta,
Dragos

Eu m-am referit la incalzitoarele cu termostat care se comercializeaza in pet shop-uri.

bobo_florinel wrote:Am mai cumparat 2 femele xipho, doar ca acum sunt cam micute pentru mascul, sper sa creasca repede sa o mai lase in pace pe cea de acum ca a inebunit-o cat o alearga, iar in ceea ce priveste melcisorul nu-l mai gasesc. Mi-am cumparat si un incalzitor de 50w, la recomandarea vanzatorului de la magazin, eu am vrut sa-mi iau de 100w, sper ca la capacitatea acvariului pe care-l am eu (30l) si asta de 50w sa fie bun.

In acvaristica 1litru=1watt, deci in functie de volumul de apa achizitionam si incalzitorul. In situatiile in care acvariul este pozitionat intr-o incapere mai rece, putem amplasa un incalzitor de o putere mai mare, urmarind temperatura apei in primele 48 de ore. Incalzitorul va sta langa filtrul de apa, aproape de zona de absorbtie a apei de catre filtru, astfel vom asigura aceeasi temperatura a apei indiferent de zona unde o masuram. Partea de sticla a acestuia trebuie introdusa integral in apa, reglajul se realizeaza din termostat fara a-l tine pe minim. La conectarea incalzitorului la sursa de curent (daca apa este sub temperatura dorita), culoarea rosie a ledului ne va indica functionarea acestuia.
bobo_florinel wrote:La un Xifo cam cate femele ar fi bine sa fie ? Pentru ca eu am una si toata ziua o hartuieste.

Masculii sunt foarte dornici sa se imperecheze cu femelele si le urmaresc peste tot in acvariu, asadar este recomandabil ca la un mascul sa existe cel putin 5, 6 femele; in caz contrar, femelele aflate in numar insuficient sunt de-a dreptul "hartuite" de mascul, devin stresate, nu se hranesc si nu se odihnesc corespunzator si se pot imbolnavi.
lmita wrote:acvariu am deja (e pe drum)... am nevoie de imbunatatiri

Si ce capacitate va avea acvariul tau ?
bobo_florinel wrote:La acvariul pe care il am eu de 25l cu 15 pesti cam la cat timp trebuie schimbata apa (partial) ?

Interesant acvariul vazut in poze doar, pare mai mare de 25 l dar cum zic colegi acvaristi e prea mic pentru 16 pesti sau cati ai tu eu am doar 5 pesti la un acvariu de 30 l maxim in viitorul apropiat poate nu stiu o sa il mai populez cu inca o preche .
Pentru ca intentiile mele sunt de a cumpara un acvariu de 60 l iar cu actualul sa il tin pentru viitori pui daca vor fi sau plante cum am mai spus, in rest bafta si acvaristica placuta .
Adrian Ionut wrote:
Alexandru25 wrote:Daca O2 s-a facut alba probabil ca a fost problema cu clorul daca O2 provine de la robinet .

Cam ce ar trebui sa fie O2 ? Daca tin eu bine minte O2 era ceva cu forma moleculara a oxigenului (si daca m-am exprimat corect).

Daca e apa, zi-i apa. E mai simplu!

H20 am vrut sa zic dar m-am grabit
Gaspar Alin wrote:Ghidul incepatorului l am citit acum cateva zile .si eu am inceput cu un acvariu de 50 l cum scrie acolo da mai mare de 100 l nu am unde sal pun momentan

Gaspar tu faci ce vrei nu te poate opri nimeni ce sa faci, sunt bani tai si timpul tau aici se dau doar sfaturi, tu daca vrei le urmezi daca nu iar este k. Si nu esti nevoit sa iti ceri scuze iar daca te-ai documentat in prealabil foarte bine si eu am facut la fel dar m-am inscris pe acest forum pentru schimburi de opinii fie ele pro sau contra ca doar e democratie si eu sunt dispus sa primesc sfaturi dar cand stiu ca am dreptate nu ma las mai ales ca ... am facut si ceva scoala, iar legat de articole e plin internetul de ele sau revistele sunt zeci sau sute dar, daca vei rasfoi mai multe articole iti vei da seama ca sunt tot atatea pareri daca ma intelegi ce vreau sa zic .

Succes si an nou fericit
bobo_florinel wrote:Salut ma numesc Florin si sunt din Timisoara si mi-am cumparat si eu un acvariu de 30l. Am pus in el cam 30 de pesti iar dupa un timp apa a inceput sa se albeasca asa ca am facut gresala sa scot pestii din acvariu si sa-l curat, iar dupa ce l-am spalat dupa vreo 2 zile au inceput sa-mi moara pestii, acum am mai ramas cu 14. am citi la sactiunea "apa" ca daca incep sa schimb cam un sfert din cantitatea de apa a acvariului in fiecare zi timp de o luna apa se va curata. ma poate ajuta si pe mine cineva sa-mi spuna daca procedez bine sau nu. Va multumesc.

Daca O2 s-a facut alba probabil ca a fost problema cu clorul daca O2 provine de la robinet .

Bafta si an nou fericit
Cumpar plante la preturi bune sunt din Oradea
stefanp wrote:Bine ai venit.
Dar sa stii ca nu l-ai ciclat in cele 72 de ore cat l-ai lasat tu. Citeste link-urile din stanga sus "Link-uri utile"

Am citit si m-am edificat mersi o sa stiu pe viitor,acvaristica placuta la fel si un an nou fericit
naitsirc wrote:Bine ai venit, oradeanule!

Mersi si sarbatori fericite concitadinule
Ma cheama Sergiu sunt din Oradea am 25 de ani si sunt absolvent al Facultati de Biologie in 2010, in prezent urmez un master tot in domeniu si m-am alaturat pe acest forum pentru ca iubesc animalele printre care si pesti.Pe parcursul anilor am avut de 2 ori acvariu dar din motive de timp si spatiu am fost nevoit sa renunt la ele.
Dar de ceva timp am revenit ca sa spun asa la pasiunea,copilariei mele si mi-am achizitonat un acvariu de 30 L care a fost lasat cu apa in el pentru acomodare timp de 72 de ore iar dupa ciclare l-am populat cum urmeaza:- 2 Pterophyllum|(Scalari)
- 2 Poecilia reticulata (Guppy)
- 2 Poecilia sphenops (Molly)
-1 Corydoras paleatus (Sanitar)
Am si plante era sa uit de ele acestea sunt :-Alternanthera sessilis,Anubias barteri .

Acvariul este echipat cu un filtru intern Red Crane Model RC-FI 200,pentru iluminat folosesc o lampa tip LED cu cap flexibil care se poate roti la 180 de grade si prevazuta cu un clip care se prinde pe sticla acvariului iar, ca si substrat pentru plante am cumparat o punga de Filtrus Floran la 4 L .

PS: Pe viitor vreau sa imi cumpar un acvariu de 60 L iar acvariul de 30 L sa il folosesc pentru cresterea plantelor sau ca si cresa pentru puiet

M-am inscris pe acest forum pentru a schimba unele pareri, opinii pe subiecte de acvaristica, primesc si dau sfaturi in limita bunului simt si cat stiu si eu .

Forum Index » Profile for Alexandru25 » Messages posted by Alexandru25
Go to: