[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Micul meu acvariu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

narcis wrote:@alexandru 25 Nu cere nimeni sa ne spui ce varsta ai, nu este o politica a forumului. Doamna sau domnisoara si-a facut prezentarea cum trebuie, in plus nu vad unde sunt intrebarile ?
Si ce este cu replica aceea, adresata lui stefan? Ai dat tu vreun sfat aici si el te-a contrazis, nu inteleg, care-i faza. Te-as invita sa respecti membrii forumului si sa mai citesti o data regulamentul. Cu timpul daca studiezi, poate vei ajunge sa le sti si tu pe toate No offence. Cu stima, Narcis.

Dragul meu si eu am un betta splendens de circa 7 luni din care 6 luni a stat in acel bol iti spun eu ca poate trai foarte bine cu conditia sa i se schimbe apa mai des.Nici la calitatea apei nu are pretentii nu este sensibil ca alte specii.Dar au nevoie de o temperatura de 26-27°,iar pentru reproducere cu 1 sau 2 grade mai mare .Eu il hranesc cu artemia si uneori cu larve cand am ocazia mai ales acuma ca e cald si sunt destui tantari avem de unde .Voi adauga si niste poze .

Deci pe aceasta tema (Betta splendens ca el a fost marul discordiei )am putea discuta mult si bine dar sa fie respectul reciproc ca altfel nu ne vom intelege.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/07/2012 21:11:58

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Laura Bianca wrote:Da stiu , sunt constienta ca imi mai trebuiesc multe dar mai ales mai am mult de invatat in acest domeniu. Betanul l-am tinut intai in bol dar pentru ca mi-am dorit ca el sa fie fericit i-am facut rost de o casuta mai mare.Bine, am si trecut prin multe cu el, mi-a sarit din apa odata si l-am gasit dupa o ora pe covor, era uscat si nu am crezut ca o sa mai traiasca dar si-a revenit. Alta data s-a spart bolul cu tot cu peste in el si la fel am zis ca l-am pierdut...dupa aceea s-a imbolnavit cand l-am mutat in acvariul mare...si tot asa. Il iubesc mult si nu vreau sa pateasca ceva!Am avut neonii bagati cu el in acvariu. La inceput ii fugarea el, dupa care roata s-a intors...se duceau ei la el si il ciupeau de aripioare, si atunci i-am scos de la el nu am mai stat pe ganduri.Nu vreau sa mai bag nimic la beta, vreau sa stea linistit, sa nu-l mai stresez si nici rau la alti pesti nu vreau sa fac...

Laura probabil betta tau a rezistat pe covor datorita faptul ca acest peste mai are un organ respirator suplimentar.

[WWW] aim icon
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Laura Bianca wrote:Da stiu , sunt constienta ca imi mai trebuiesc multe dar mai ales mai am mult de invatat in acest domeniu. Betanul l-am tinut intai in bol dar pentru ca mi-am dorit ca el sa fie fericit i-am facut rost de o casuta mai mare.Bine, am si trecut prin multe cu el, mi-a sarit din apa odata si l-am gasit dupa o ora pe covor, era uscat si nu am crezut ca o sa mai traiasca dar si-a revenit. Alta data s-a spart bolul cu tot cu peste in el si la fel am zis ca l-am pierdut...dupa aceea s-a imbolnavit cand l-am mutat in acvariul mare...si tot asa. Il iubesc mult si nu vreau sa pateasca ceva!Am avut neonii bagati cu el in acvariu. La inceput ii fugarea el, dupa care roata s-a intors...se duceau ei la el si il ciupeau de aripioare, si atunci i-am scos de la el nu am mai stat pe ganduri.Nu vreau sa mai bag nimic la beta, vreau sa stea linistit, sa nu-l mai stresez si nici rau la alti pesti nu vreau sa fac...

Succes cu ai tai pesti

This message was edited 1 time. Last update was at 06/07/2012 21:29:46

[WWW] aim icon
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Imi pare sincer rau ca n-am apucat sa vad ce-a postat stimabilul mai sus. Intre noi e o animozitate mai veche, caci l-am mustruluit la un moment dat pentru ca a dat niste sfaturi aiurea (zic doar aiurea ca sa fiu baiat finut), cum e si cel cu betta in bol, dar dumnealui s-a simtit lezat in loc sa bage la cap. No problem, fiecare face cum stie, de asta l-am si ignorat total pana acum, cand m-am chinuit sa fac un post cat mai putin spre spusele numitului tocmai pt ca mi-am promis sa-l ignor, insa trebuia sa "aruncam" bolul.

Una peste alta, ideea e ca Laura sa invete CORECT niste lucruri si alti incepatori la randul lor.

Hai sanatate sa fie si poate un pic de ploaie, ca de la caldura suntem irascibili.

Omule eu nu am intrat pe forum de ceva timp ca am fost busy nu mi-am permis timpul sa stau 24 din 24 pe forum si sa imi imbogatesc posturile dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe respect chiar daca eu nu mi-am mai facut simtita prezenta din motive obiective nu trebuie sa ne intepam si dupa sa spunem ca am incercat sa il ignor ca nu tine figura .

[WWW] aim icon
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

E oarecum gresit sa zici ca betta are un organ respiratoriu suplimentar , poate vrei sa spui un organ respirator adaptat ca sa respire aer atmosferic , atunci ar fi mai corect pentru ca el are doar un singur organ respiratoric nu mai multe.
Iar legat de tinerea pestilor , orice fel de peste , intr-un bol mie unul mi se pare cea mai mare prosti , de ce ? pentru ca unul la mana imaginea este foarte deteriorata din cauza formei sticlei , iar doi la mana deoarece acel peste nu v-a arata niciodata la potentialul maxim , sa nu uitam ca un peste stresat v-a fi mereu un peste bolnav si nu ma luati cu dealea cum ca eu am tinut pestele nusj cate luni intr-un pahar , pentru ca stiu cum e , candva si eu tot intr-un bol am tinut un bettan la inceputuri si stiu ca e gresit , nu de alta dar un bazin de 20-25 litir nu e mai mult de 30-40 ron iar un amarat de filtru ieftin e undeva la 20 - 25 ron si deja ii oferi un trai mai decent.
Alexandru nimeni nu are nimic cu tine doar ca uneori mai bine faci cum zice popa nu ce face popa;).
Laura de ce nu incerci sa umplii acvariile alea pana sus ? ar da mult mai bine.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Andrei a subliniat bine ce era de subliniat.

@Alexandru: Nu stiu cat stai tu pe forum si nici nu-mi pasa, nu tin evidenta in vreo condica. Cat despre respect, sunt moderatori care pot sa verifice daca il ofer sau nu.
Referitor la intepat, da-i pe pagina 1 al acestui topic si mai citeste o data primul meu post. Da, te-am contrazis, pentru ca trebuia sa o faca cineva si uite ca am fost eu online la momentul ala. Cred ca in 2012 am trecut de faza tinutului pestelui in bol. Si as fi contrazis pe oricine ar fi recomandat bolul, nu am tinut sa te contrazic pe tine in mod special. Nu mi-am zambit pe sub mustata dupa ce am apasat pe "submit". Sa te contrazic pe tine nu e chiar printre primele mele obiective, desi ai obiceiul de a da sfaturi "dupa ureche" prin mai multe topicuri. Si da, am incercat sa te ignor si n-am intervenit in niciun topic unde ai inceput sa dai sfaturi, tocmai pentru ca stiam ce va urma (gen ce s-a intamplat aici), desi am citat cat mai putin din postul tau, am zis si eu ca poate nu te aprinzi.

Repet si nu sunt singurul care spune asta, CEA MAI PROASTA FORMA DE A CRESTE UN PESTE ESTE INTR-UN BOL. Si poate ai sa asculti de ceilalti, daca pe mine nu ma crezi. Ori poate tu stii mai bine, ca doar ai crescut 6 luni un betta in bol si n-a murit. E bine ca ai si argumente bune.

Acum, te-as ruga (ca si data trecuta) sa nu imi raspunzi ca sa te pot ignora de-acum inainte. Si daca se va intampla totusi sa te mai contrazic, retine ca nu esti centrul universului meu si nu mi-am facut un scop in a te intepa pe tine, ci doar o voi face pentru ca sa nu imprastii idei gresite...poate altii vor sa invete ceva si nu o tin pe-a lor pentru ca "n-a murit pestele, deci merge si-asa". Sa incercam totusi sa progresam un pic.

Acestea fiind spuse si cu speranta ca nu ne vom intersecta prea curand si nu-mi voi mai toci tastatura repetandu-ma, imi cer scuze Laurei pentru poluarea topicului. De altfel probabil si topicul ar fi bine de inchis, scopul acestuia a fost atins si anume prezentarea autorului.
Te asteptam Laura la coltul incepatorului daca vei mai avea nevoie de sfaturi.

Hai succese!

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

In principiu Laura,tu ai trebui sa faci ceea ce a spus stefan despre filtre,sa adaugi in ambele acvarii plantute naturale si sa mai scazi din populatia acvariului comunitar.Daca o sa le creezi niste conditii bune,cat mai naturale sa fie ca un biotop,ca asta este rolul acvariului,sa reproduca niste conditii naturale,o sa te bucuri de frumusetea acvariului,o sa bucuri pestisorii si o sa vezi spectacolul la cel mai mare potential.In rest te asteptam cu un topic jurnal la coltul incepatorului unde poti prii mai multe sfaturi si sa ne tii la curent cu evolutia acvariilor pentru ca noi suntem mai curiosi asa .

In rest nu vreau sa intru in polemici legate de cresterea unui peste intr-un bol,adevarul este ca e o forma scarboasa de a tine o vietate in astfel de conditii.Alexandru,eu iti spun sincer,ai noroc ca inca il mai ai.Dar fiecare isi creste animalutul cum vrea,eu i-am oferit bettanului meu conditii bune dar tot a murit,si tin sa te contrazic in privinta faptului ca e rezistent.Nu,betta e un peste sensibil,bolnavicios si se streseaza usor.

Laura te asteptam la coltul incepatorului si totul cu rabdare,doar stii vorba,rabdarea este mama acvaristicii.
O zi buna!

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: