Message |
|
folosesc eu de vreo 2 ani. cine crezi ca a tinut cont de spectrul lunii? le-am pus ca dau cool si asa mai vedeam si eu pui de scalari in acvariu.
daca sunt influentati pestii de luna sigur nu e de la lumina. o fi ca si la flux si reflux. nici o legatura!
|
 |
|
@molly. cred ca ti-am scris deja de 2 ori ca poti sa-i pui in bagajul din cala.
incearca si o sa vezi ca nu o sa ai probleme.
|
 |
|
tocmai ce am recitit primul post. si acum rad cu lacrimi!
am intalnit un user pe okazii.ro care vindea o piatra banala de rau (balta, cariera etc) dar careia i-a atribuit puteri magice fiind folosita cica de vechii preoti daci acum 2000 de ani si care probabil a fost construita de ceva civilizatie de extraterestii (cerea 1000 de EURO!). si culmea e ca unii oameni chiar au licitat.
ideea e ca trebuie sa apreciem calitatile unui om. eu unul as cumpara cu placere o carte scrisa de GOBIDAE aducandu-mi aminte de stilul lui Vlad Musatescu. spor la scris si te asteptam si cu alte posturi!
|
 |
|
este unul din cele mai frumoase posturi din ultimii ani. mai era un banc cu forumisti si altul cu bilele de argila care m-au tinut in forma cateva zile bune.
fratilor! clementa! si eu am fost cu nevasta la petshop si abia am scapat sa nu cumpar guppi si din "aia rosii frumosi" (carasi).
lasati-l sa citeasca un pic forumul si o sa observe greselile facute.
|
 |
|
eu zic ca merita sa te risti putin. doar nu cumperi pesti de 1000 de euro! in orice transport sunt riscuri! ce rost are sa dai tel la aeroport? sa-ti spuna ca o sa aiba grija speciala de bagajul tau? exista si optiunea sa pui pe bagaj un abtibild cu FRAGIL dar s-ar putea sa coste mai mult decat pestii tai. da-i drumul si nu te mai tot gandi.
|
 |
|
poti sa pui pestii in bagajul din cala. invelesti punga in haine pentru protectie la socuri. eu am adus creveti asa si nu au fost probleme.
|
 |
|
mai e. putem vb pe pm daca te intereseaza.
|
 |
|
ultima strigare! 800 de ron.
|
 |
|
1.poti sa instalezi unul sau doua ventilatoare de PC sa bata direct pe suprafata apei. prin evaporare apa raceste mediul inconjurator. castigi cam 2 pana pa 4 grade.
2. gheata din congelator.
3. chiller de acvariu daca vrei sa nu ai batai de cap.
|
 |
|
deoarece vreau sa redecorez sufrageria si sa fac un upgrade vand acvariul cu dimensiunile exterioare din titlul topicului. este facut din sticla float de import de 10 cu intarituri .
pretul este negociabil si include backgroundul (se vede in semnatura), 2 suporturi de neon philips fiecare de 2x40watti si suportul de acvariu. detalii pe pm.

|
 |
|
sigur e zebra? nu am vazut niciodata una cu asa comportament.
|
 |
|
Benu wrote: Inca lucrez la un restrictor de debit al apei de intrare, asfel incat aceasta problema sa fie eliminata.
cred ca mai potrivit ar fi un plutitor de genul celor folosite la rezervorul de la wc. problema e ca si eu caut dar nu am gasit inca unul suficient de mic.
ca restrictor de debit ai putea folosi un picurator de la gardena.
|
 |
|
o fi? nu o fi?
pana la urma cred ca sunt oua. cam 5 bucati.

|
 |
|
poate e tardiv dar vreau sa zic si eu ceva. le-am scris celor de la TFH si mi-au trimis un numar gratuit (iulie 2005). revista a venit cam dupa o luna dar pot sa zic ca nu m-am asteptat sa fie asa de buna. sunt tot feluri de articole care sunt destinate atat incepatorilor cat si avansatilor.
de exemplu am aflat ca SAE sunt buni si contra planariilor, oscarii isi schimba temperamentul daca modificam temperatura, sau, daca punem o bucata de carne de peste in subtrat, grabim ciclarea intr-un acvariu proaspat fara pesti.
referitor la prezentare calitatea pozelor este foarte buna si numarul acesta are 131 de pagini.
|
 |
|
Tiger am incercat sa aduc anul trecut dar au murit in timpul transportului.
O sa incerc sa-i inmultesc si sa-i impart printre acvaristii din Romania. Am 5 bucati din doua locatii diferite ca sa evit consagvinizarea pe cat se poate.
Cand i-am adus erau aproape transparenti datorita transportului dar, dupa o zi si-au recapatat culoarea. In acvariul respectiv am avut timp de vreo 2 luni un crevete din asta comun ca sa fiu sigur de parametrii apei. De atunci a naparlit ceea ce inseamna ca e OK.
O sa va tin la curent cu evolutia si, daca se inmultesc, o sa incerc sa fac o selectie dupa criteriul cercurilor albe.
|
 |
|
de la nemti.
|
 |
|
am cumparat crevetii astia si sunt curios daca are cineva sfaturi legate de ingrijirea si inmultirea lor. sunt diferente fata de cel red obisnuit?
pozele nu sunt de o calitate prea buna iar acvariul in care stau are cam 30 de litri, filtru intern resun si lumina de la doua becuri economice.

|
 |
|
cacatoides se gasesc in Romania dar restul nu sunt de gasit.
am gasit un viejita ratacit intr-un import de cacatoides si tot ce pot sa spun ca e superb. asteapta un pic sa se aseze treaba asta cu EU si o sa apara importurile masive de pesti. in Germania ii poti gasi fara probleme.
daca te risti iti pot trimite eu din Timisoara cu posta rapida. bucata este cam 5-7 lei.
|
 |
|
poti incerca la magazinul Elba de pe Lidia (langa Padurice). acolo poti sa faci si comanda daca nu au pe stoc. mai e o reprezentanta Osram (langa consulatul italian) unde mai au Osram 830.
|
 |
|
[quote="Acvaristu'"]o intrebare: cum alimentez un ventilator de instalatia neonului???
rog pe cei ce au vent. in capac sa ma ajute[/quote:201e710a18"]
pentru siguranta si functionare silentioasa iti recomand sa folosesti un ventilator de calculator (merge la tensiuni mici). poti sa pui un triplu la priza programabila unde conectezi neoanele si transformatorul care alimenteaza ventilatorul.
|
 |
|