[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
vand doua corpuri de neon philips fiecare cu doua lampi de 36W. ofer ca bonus si 2 neoane aquarelle putin folosite si niste tld830 si sunglo mai obosite. pret 30ron/bucata.
schimb un mascul (cam 6cm) pe o femela.
rezolvat.
rezolvat.
schimb cryptocoryne wendtii green si niste anubiasi (mai obositi) cu neoni/alte plante/ramirezi/etc. detalii pe pm. anunt valabil pt tm.
am pus doua poze. balastul mic este chinezesc pt neoane de 36W iar cel mare este cel care l-am cumparat. are doua iesiri si pentru probe l-am conectat la un neon tld830 (58W si 150cm)
image

image
azi primesc comanda. a venit ieri dar nu am fost acasa. trimite-mi pe pm adresa ta de email si o sa-ti dau documentatia care am primit-o.
numa' cu 830 nu o sa iasa ce vreau. daca nu gasesc nimic o sa bag si neoane de 36w/120cm.
nimeni nimic? o sa incerc sa fac rost de osram flora.
am dat comanda pt 4 bucati cu 2 iesiri de 58W. mai jos atasez si informatiile primite de la fabricant:
• Tensiune nominala de retea (50 Hz) Un: 230 V
• Domeniul de variatie al tensiunii de retea: 185 V – 250 V
• Factorul distorsiunilor armonice ale curentului THD: < 5 %
• Precizia reglajului automat al puterii: + / - 3 %
• Factorul de putere: > 99 %
• Factorul de flux luminos al balastului: 100 %
• Timpul de preincalzire al filamentelor: < 2 sec.
• Factorul de varf al curentului prin lampa (in regim): 1,45
• DimensiuniLxlxI) 320/240*40*40 mm
• Greutatea: 280/380 g

dupa ce le primesc o sa va pot da mai multe informatii. ce e interesant ca producatorul zice ca suporta "dimmingul" si multe alte lucruri care vi le pot atasa la un email celor care doresc.
urmeaza sa refac setupul si ca atare o sa schimb si neoanele cu altele de 58W (150cm). problema e ca la aceasta dimensiune am gasit doar TLD830 (o sa pun vreo 6)si JBL-uri pe urbanpets. care din aceastea ar merge? au acolo JBL Solar Ultra Tropic, JBL Solar Ultra Natur si JBL Solar Color.
ai acolo un anubias. ar fi mai bine daca l-ai prinde de buturuga. nu e indicat sa-l plantezi in nisip.
am gasit o firma www.scei.ro
nu merge acum site-ul dar au la pretul de 13 euro balastul. o sa-i sun luni.
eu as fi. dar in cat timp vine? pe ebay.de nu am gasit nimic
eu zic ca ar fi o chestie faina ca un mascul de gupi sa duca o turma de ancistrusi la pascut in locuri greu accesibile. cum ar fi in colturi sau dupa filtre. asta ar trebui incercat. neonii saracii nu au o gura asa de mare ca a ancistrusilor si zic ca nu sunt eficienti.
fenomenul asta de simbioza intre zebre si neoni e o treaba rar intalnita in acvarii. apare in schimb in natura intre delfini si pescari.
o sa apara si culoarea! mai pune si tu niste poze cu acvariul tau si descrie-ne ce se mai intampla pe acolo.
cred ca o sa-mi cumpar si eu un gupi (sau doi) ca neonii mei nu vor sa iasa afara dintre plante. ai tai s-au mai dat pe brazda?
daca ai oferte sa-mi spui si mie. am gasit doar cu bobina.
cristi-3 wrote:nici nu are de ce sa fie probleme referitoare la intensitatea sursei.consumatorul(led)isi ia cit ii trebuie.cu tensiunea prea mare e problema.

nu e chiar asa. trebuie o rezistenta pentru limitarea curentului. daca-l bagi direct pe traf il arzi.
avand in vedere ca ai asa grija de el (hranire preferentiala, pipeta etc) mai mult ca sigur ca o sa se refaca.
sa stii ca si eu sunt de acord cu tine. adica se poate ca cel cu aripioara lipsa sa fie import din Asia iar restul sa fie din astia de pe la noi, romani neaoshi.
ca urmare e normal sa nu se inteleaga si sa dureze o perioada pana o sa se dea si asta pe brazda. sunt curios daca gupiile tale nu pot sa-l integreze putin acum, avand si experienta reusita cu neonii.
le-am alimentat la 4,5V (exact la cat sunt si in bricheta) si eu am luat un traf de la o imprimanta si am ajustat tesiunea si amperajul cu un potentiometru si rezistente in serie pe led. am facut un calcul ca sa le dimensionez. nu e nici o problema ca scoate 500mA.

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: