Message |
|
un capac de sticla nu strica. sa lasi totusi o gaura pentru aerisire si hranirea pestilor.
mare atentie cu sinele alea! daca intr-adevar sunt sine dupa un timp nu o sa mai culiseze sticla prin ele din cauza mizeriei care se aduna si nu poate fi curatata.
referitor la neoane nu se intampla nimic din cauza umezelii. problema e la balastul electronic (daca e in capac) care poate fi atacat de umezeala.
|
 |
|
in weekend vine cineva si-mi da o gaura chiar langa acvariu. dupa aia mai evaluez si daca trebue o sa caut un ventilator de 90cfm.
|
 |
|
ma bag si eu asa putin! acum nu prea o sa conteze pozitia lemnului in bazinul cu africani (daca-i musai) dar sa fii atent la contrastul de culoare cu decorul de ciment. lemnul ala pare deschis si nu ar da bine daca si fundalul va fi pe aceeasi nuanta. cred ca ar trebui sa-l faci mai inchis putin.
ce-i drept e ca arata bine craca aia.
|
 |
|
update:
dupa cateva zile am vazut ca nu mai tragea "hota". m-am uitat si am vazut ca s-a adunat apa pe la coturi (cam 300g) si s-a infundat.
in weekend o sa dau o gaura in perete chiar langa acvariu pentru a scurta lungimea tubului (acum e cam 9 metri) si sa fie posibilitatea ca apa sa se scurga afara, nu sa ramana in coturi.
ma gandesc sa pun si alt ventilator deoarece nu sunt multumit de actualul (unul de 120mm asemanator cu cel de la sursa de pc).
aveti voi alte recomandari pt ventilator? ceva de tensiune mica, silentios si puternic? cele de hdd cum sunt?
|
 |
|
dupa atata timp cred ca e deja bunica molia aia! 
|
 |
|
@koala: am 8 tuburi de 56w/150cm. 4 tld830 si 4 osram flora. de fapt 464w in total. se simte diferenta la covor. inainte aveam 4x36w.
ieri am luat un ventilator nou pe perii. cel vechi e pe rulmenti si face un pic de zgomot. o sa pun si niste poze la final.
|
 |
|
multam! asa e mai usor de cautat si gasit ceva prin el.
|
 |
|
@zola
mai man! la mine e setata temperatura pe 23C ca am copil mic si am si un acvariu zic eu destul de mare. datorita incalzirii neoanelor (480W) imi ajungea temperatura in apa la 32 de grade fara incalzitor! si treaba aia cu plexiglasul exista deja. doar ca e sticla . partea proasta e ca nu poti inchide ermetic acvariul (cine stie cunoaste de ce) si asa ca inevitabil apare evaporarea.
o fi valabil la tine, depinde ce acvariu si conditiile de la tine.
mai era ceva ce am uitat! fiind o sufragerie mare si luminoasa (iar eu pasionat) am si ceva plante pe acolo. deci alte conditii!
@iulian:
nu e evaporare fortata. eu doar scot aerul umed si-l arunc afara. daca te referi la evaporarea datorita caldurii nu se simte ochiometric de la un schimb la altul.
voi nu aveti probleme cu condesul pe termopane in camera unde tineti acvariul?
|
 |
|
datorita unor evenimente placute am fost nevoit sa dorm in camera cu acvariul cateva zile. ce vreau sa va spun ca dupa o perioada am inceput sa stranut si sa ma simt inconfortabil in timpul noptii datorita umezelii. asta ca sa nu zic de caldura care se facea in sufragerie datorita neoanelor! si mirosul ala de "electricitate" (daca intelegeti ce vreau sa zic) si apa de acvariu evaporata ma enervau la culme. trebuia sa deschid non-stop geamul!
ca urmare mi-a trecut prin cap sa fac o evacuare fortata a aerului din capacul acvariului si, pt asta, am folosit un ventilator de sursa si aproximativ 9 metri de teava de 2 cm grosime. capatul l-am scos afara prin peretele de la balcon care a fost mai usor de gaurit.
vreau sa va spun ca de atunci nu mai e nici o problema cu aerul in sufragerie, temperatura apei si a camerei a scazut si nici nu mai trebuie sa stau dimineata sa sterg termopanele de condens.
o sa pun niste poze daca sunt persoane interesate.
|
 |
|
nu merita! mai bine stai la televizor cu o bere in mana sau colinzi toata noaptea puburile in cautare de femei.
|
 |
|
daca tot face careva aceasta operatiune sa-l si puna pe un server.
|
 |
|
nu se poate face in regim DIY. da si tu o raita prin magazinele online unde o sa gasesti la preturi intre 100 si 300 de euro. dar prima data verifica ce presiune ai la apa de retea. daca ai ca si mine (1,4bari) nu prea o sa scoti multa apa.
|
 |
|
am renuntat. imi manca din spatiu si ceva se intampla in acvariu cu parametrii apei. cred ca ridica duritatea apei prea mult.
|
 |
|
pai am 4 balasturi fiecare cu doua neoane. ideea e ca as vrea sa simulez putin ciclul lumini naturale si sa le aprind secvential. pentru asta am 4 prize programabile.
ps: aquarelle nu am gasit de 58w,
|
 |
|
dupa cum ziceam in unul din posturile anterioare am refacut tot setupul si acum am o intrebare referitoare la lumina.
ca idee am 4 neoane tld830 si 4 osram flora (58w/150cm) si as vrea sa stiu care e cea mai buna secventa de aprindere avand in vedere ca am 4 balasturi.
mai jos e o poza si un film pe youtube. stiu ca inca mai am probleme cu algele si ca lipseste ceva rosu acolo dar momentan nu am gasit nimic.
http://www.youtube.com/watch?v=l2Y6ApheiFQ
(daca poate face un admin ca linkul de la film sa apara ca si thumbnail ar fi perfect, eu nu am reusit)

|
 |
|
nu stiu ce sa zic de neritine. aproape 3 ani am avut doar asa ceva in acvariu, restul melcilor -inclusiv pomacea- murind la scurt timp dupa introducere.
|
 |
|
eu unul mi-am pregatit acvariul deja! 
|
 |
|
le dau si eu. cei drept acum am doar doi pui in acvariul comunitar dar vad ca o accepta. mai am acolo neoni si scalari care o inghit cu cea mai mare placere.
|
 |
|
daca stau impreuna si si-au intensificat culorile inseamna ca sunt pereche si vor sa depuna. chiar acum am o pereche care a facut icre.
cel din dreapta pare femela (are burta rosie)
|
 |
|
am incercat eu cu silkill-ul ala. nu e prea bun. merge doar la pete care nu sunt prea mari (ca si "inaltime"). prima data cureti cu o lama si apoi cu silkill-ul
|
 |
|