[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bilti
Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
prima data am vrut sa zic ca pestele nu e deranjat de zgomotul de la pompa.

daca ai numai un peste in acvariul ala nu are nimic daca opresti pompa peste noapte. cel mai bine ar fi sa dai detalii mai multe legate de filtrare si populatia acvariului.
de aici de pe site cred ca doar mosu si gg te-ar putea ajuta. contacteaza-i pe pm eventual.
daca ai drum prin germania o sa-l gasesti acolo pe la vreo 30 de euro.
este zebra sau brachydanio rerio. sa stii ca pestele tau e modificat genetic. cele normale sunt albastre cu dungi .
sormoane! nu e nici o faza!
sa stii ca movilele de cartita s-au folosit cu succes de catre multi acvaristi de pe forum. eu inclin sa cred ca, cacareaza de cartita este elementul acela minune cautat si de catre alchimistii din antichitate din care se putea face orice leac. chiar am inteles de la un renumit acvarist din germania (nu-i dau numele ca sa nu zica adminul ca fac reclama) ca a tratat cu succes mai toate bolile copilariei la discusi. de fapt, omul, chiar isi deschide acum o firma de import-export (un mic srl) de importat cacareaza din asta care, cica o sa inlocuiasca laterita cand o sa se termine filonul.
eu unul anticipez o criza pe piata si am inceput deja sa fac depozite de cacareaza in beci. acum astept din moment in moment un email cu o cerere de oferta de la Dupla.
andrei_32 wrote: Sunt sigur ca i'as putea oferi conditiile necesare, cu o mica investitie financiara..

mica!? sa stii ca pestele ala nu mananca tubi. chiar daca pui tu hardware performant nu o sa ai cu cel sa-l hranesti. doar mancarea o sa te coste o gramada de bani!
daca tot iti plac pestii marini de ce nu incerci cu celebrul "clown" ocelaris?
ai nimerit foarte bine! aici pe forum sunt sute de acvaristi care au inceput cu acest peste.
eu zic ca daca ai facut scoala pe gupi o sa fie o nimica toata sa cresti si chiar sa inmultesti acest peste. ba mai mult! eu ma abonez la prima ta tura de pui!

atentie! sa stii ca nu mananca decat hrana vie si in special cultura de coropistiritza crescuta in gainat de cartita de campie. deci ar fi bine sa incepi prima data sa incepi o cultura.

succes si sa ne tii la curent.
koala wrote:Am probleme cu temperatura apei ... in apartament este foarte cald, sunt peste 27 grade Celsius ( nevasta-mea e in culmea fericirii ) iar in apa acvariului am aproape 30 grade ... ce 'reaku ma fac cu treij' de grade la africani ? ...

solutia 1.
eu am dat o gaura in perete si am scos o teava afara care pompeaza aerul din capac. asa am redus de la 32 la 26 de grade. am scapat si de umeazeala din casa

solutia 2:

iluminat cu leduri. Sper ca in vreo 2-3 saptamani sa primesc ledurile si atunci o sa vin cu ceva concret. mai ales ca la africani nu trebuie asa multa lumina ca la unul plantat.
si eu am aceeasi problema cu pomacea. alti melci nu au treaba!
ce vreau de fapt sa spun e ca am avut 2 melci pomacea "salbatici" care au trait fara probleme pana s-au prins la sorbul de la filtru.
poti sa pui cativa microrasbora
bemai wrote:
intrebare nu este cam mic acvariul ?

acvariul nu e mic pentu ei! o sa moara mai mult ca sigur inainte de a creste.
eu zic sa-i faci si tu o surpriza cumparand un acvariu mare maaaaaaaaaarrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeee!
aaaaaaaaa! apropo de substrat! la vechiul toate pietrele erau acoperite cu alge. eram disperat (uita-te aici sa vezi in ce hal era http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=4169&highlight=bba ) acum am pus pietris "bob de orez" de la o balastiera din cluj. o bijuterie nu alta! mai am si acum un sac imens pe balcon ca am luat ca hapsanul cand am vazut ce curat si bun era. ce e bine e ca-l mai rascolesc coridorasii si nu se prinde alga.
crede-ma ca si pe buturuga aveam foarte multa alga. am o buturuga imensa in acvariu. sa stii ca si inainte mancau SAE-ii alga dar nu reuseau sa tina pasul cu ea. eu zic sa nu disperi si sa astepti. mie mi-a luat vreo 4 luni sa vad rezultatele. cel mai important cred ca e CO2-ul si apa de calitate care o bagi la schimburile de apa. din cele citite pe net si vazute si la mine prospera la o apa dura.
acu vreo jumatate de an am incercat si eu sa scap de alge dar fara rezultat. intre timp am scos backgroundul de polistiren si ciment si am bagat in plus lumina osram (aveam niste tld-uri 830 obosite de vreo 3 ani)si ceva mai mult co2 + niste plante care cresc mai repede. cam multe lucruri poate la tine o fi cam la fel.

am incercat inclusiv varianta cu clorul dar avea rezultat doar pe termen scurt.
ai mei sunt maturi. o sa incerc sa fac o poza deseara. o sa fie cam greu pt ca sunt cam rapizi.

uite aici un filmuletz pe care l-am facut la mine. se vad acolo in doua secvente SAE in actiune.
http://www.youtube.com/watch?v=l2Y6ApheiFQ
mie nu-mi prea aduc. eu am 5 bucati si sunt sigur ca-s SAE. manca alge intr-o veselie.
frumos! astept si eu detalii despre plante. poate cand o sa faci curatenie (defrisari) ne ajuti si pe noi. ca tot veni vorba de primavara acum e momentul! :-)
Porcu wrote:Imi place mult tufa de Rotala najenshan , chiar daca e un pic netunsa :p .

in weekend promit sa scot echinodorusii, tund gazonul, rotala si o sa umplu si coltul din dreapta cu ceva marar verde si rosu. vad eu ce gasesc.

Val wrote:Scuze de poluarea topicului, dar eu deja caut sapun si franghie...
bilti wrote:am cam scapat de algele BBA ...

Cum?

pai cam astea am facut:
1. instalat un powerhead puternic pentru marirea curentului de apa.
2. schimbat apa saptamanal-vreo 10-15%;
3. am si 5 SAE grasuti si pofticiosi;
4. marit masa vegetala- plante care cresc repede;
5. schimbat si lumina-am adaugat osram flora;
6. injectie de CO2.
am cam scapat de algele BBA asa ca am zis sa pun si eu o poza. dunga aia luminoasa e de la faptul ca s-a evaoprat putin din apa.

urmatorul pas este sa trec pe lumina LED. acum studiez problema! cred ca vor fi vreo 1500 de leduri folosite si la culturile hidroponice. o sa fac un topic separat cand o sa incep

image
ce mai am de facut e sa scot doi echinodorusi din dreapta si sa pun ceva plante lungi (rosii si verzi) ca lumina e destula.

nu este el de concurs dar mie nici nu-mi place si nici n-am timp sa-l bibilesc. cam odata pe luna curat din plante si la vreo 2 saptamani schimb putina apa.
toto wrote:
Deci:
- ce parere aveti de acest proiect?
- este realizabil?

hmmmmmm. nu prea cred ca trebuie chiar sticla de 3 la laterale. asta reiese din fisierul acela excel care s-a discutat si pe forum dar care e gandit pentru acvarii "normale". problema ar fi la sticla din fata nu la laterale sau la fund.

parerea mea e ca nu sa-l poti lipi ca sa fie si sigur si sa arate si estetic lipitura. gandeste-te ce incarcatura va suporta si suportul pe acea suprafata mica.
de ce nu-l faci orizontala si modifici mobila de sufragerie ca sa aiba loc?! o sa iesi mai ieftin decat sa faci acvariul asa cum vrei.

esti sigur ca vrei sa-l faci ca si in desen? adica in S?
daca vrei o butelie mica am eu una de vanzare (aquamedic). are vreo 0,5 litri.
detalii pe pm.
nu te juca cu focul!
cele de co2 merg pana la 250psi constructiv si se incarca in jurul a 50psi
cele de stins focul se verifica practic tot pe la vreo 250 dar una e verificare si alta functionare in regim normal.

oricum nimeni nu se va risca sa-ti umple jucaria!
vezi ca sunt butelii la magazinul online cu care colaboreaza forumul.

Forum Index » Profile for bilti » Messages posted by bilti
Go to: