[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Merge, dar cu putini pesti.
Debitul lui este insuficient pentru acel volum de apa.
Dar exista posibilitatea umplerii lui numai cu mediu biologic si auxiliar se foloseste o pompa/filtru pentru circulatie si filtrare mecanica.
Foarte bun.
Eu folosesc numai apa de osmoza/distilata/dedurizata. Incep din stanga cu dezlipitul suportului pe toata inaltimea, fara sa tai nimic. Cu acelasi pulverizator stropesc si autocolantul cand incep sa dezlipesc pentru a impiedica electrizarea foliei si sa nu atraga scame. Desfac pe o portiune de 10 cm, o aliniez cat de cat fara sa presez foarte tare. Si in timp ce trag pe dedesubt de suportul autocolantului il presez pe exterior cu o carpa mica impaturita. Dupa ce am terminat de scos suportul revin cu o cartela sau orice altceva si presez de la mijloc pe toata lungimea si de pe acea linie in sus si in jos, alternant.

Timp de executie total, pregatirea suprafetei, admirat, montat colant, admirat, laudat, maxim 45 minute.

Rezultat final, de fiecare data lipirea s-a facut exceptional.

scorpionul wrote:... iti lipesc un autocolant de 1m pe 1m in cel mult 5 min...


Mai taie din coada sau pune baterii noi la ceas.
Eu as merge pe o regula mai simpla. Carantina neciclata, mult mai sigura din punctul de vedere al mentenantei. Nu mai stai cu grija deciclarii. Dar, in acest caz ar trebui folosit un sistem de filtrare mecanic cu mult peste media obisnuita. De ce? Pai, sa retina orice impuritate care odata ramasa in acvariu se descompune si produce stiti voi bine ce. Impreuna cu schimburile zilnice de apa sau cele impuse de tratament asa curatati si filtrul, poate si chiar de doua ori. Eu foloseam un power head cu un burete mare fin, ca cele de bolborisitor plus o rezerva. Dimineata scoteam buretele murdar si bagam altul spalat de seara si uscat incat sa nu se formeze bacterii in el. Iar seara aceeasi operatie, buretele de dimineata care fusese spalat foarte bine cu apa calda direct de la retea. Plus schimburile de apa aferente.

Sunt scumpe filtrele diatomice dar ar fi excelente pentru asa ceva, stiinduse ca acestea retin impuritati de ordinul micronilor, adica posibil si oua, larve, protozoare si alte goange nedorite.
Ele sunt aduse printr-un importator. Iar de acolo de unde sunt luate, se dau pachete cu plante pentru acvariu si terariu, paludariu. Se presupune ca ceea ce cumperi, ca pasionat de acvaristica, te-ai informat inainte. Asta in romania, ca in alte parti ti se explica ce si cum mai multe este cu totul altceva.
Planta uriasa?

image


Asa de mare?
Cu google gasite.

http://tropicalfishandaquariums.com/Compatibility/

La numarul 2 bagi cele doua specii si mai jos iti zice care-i pasienta.

http://aquariuminfo.org/compatibility.html

Plus mai multe altele.
De care crevetei? De apa dulce sau sarata?
Ca ai postat la sectorul marine.
Siamese fighting fish have upturned mouths and are primarily carnivorous surface feeders, although some vegetable matter may be eaten. In the wild, they feed on zooplankton, crustaceans, the larvae of mosquitoes and other water bound insect larvae. Typically, commercial betta pellets are a combination of mashed shrimp meal, wheat flour, fish meal, brine shrimp, bloodworms, and vitamins. These fish will also eat live or frozen bloodworms, mosquito larvae, brine shrimp or daphnia.

Hatching brine shrimp is a popular method used by many in the aquarium hobby to obtain live food for their Betta fish. Brine shrimp are the easiest live fish food to procure, hatch and cultivate and are particularly nutritious when they are in their early stages still attached to their yolk sack. Some aquarium fish are reluctant to accept dried or flake foods therefore live food is occasionally necessary.


Crustaceans (Crustacea) They form a very large group of arthropods, usually treated as a subphylum, which includes such familiar animals as crabs, lobsters, crayfish, shrimp, krill and barnacles. The 67,000 described species range in size from Stygotantulus stocki at 0.1 mm (0.004 in), to the Japanese spider crab with a leg span of up to 12.5 ft (3.8 m) and a mass of 44 lb (20 kg). Like other arthropods, crustaceans have an exoskeleton, which they moult to grow. They are distinguished from other groups of arthropods, such as insects, myriapods and chelicerates, by the possession of biramous (two-parted) limbs, and by the nauplius form of the larvae.


Trage tu o concluzie.


Cu mana pe suflet spun, am avut o parere buna despre tine pana acum. Nu ma convinge sa o schimb. Te rog.

Eu zic sa mai studiezi si dupa mai dezbatem subiecte de genul.


Se pare ca cei care tot isi racesc gura de pomana pe aici si prin alte parti, o fac chiar cu spor. Informatiile fiind ingropate in negura timpului, de pe o zi pe alta. Multi incepatori si/sau novici semiavansati refuzand cu indarjire supraumana sa nu dea o pagina inapoi sa citeasca ce sau muncit altii sa sintetizeze in 2-3 cuvinte pentru, evident, acesti incepatori. Iar cand vin si spun asa ceva sau mai mustruluiesc pe cate unul repede sariti sa aruncati cu stiti voi ce.

Particulele respective pot avea diferite compozitii, adicatelea pot fi parti mai mici din hrana administrata pestilor, resturi vegetale, parti din fecalele pestilor, etc. Particule care nu vor fi descompuse de filtrarea biologica. Bacteriile nu sunt niste animalute mici cu dinti care papa cum papa pestii sau melcii, alea proceseaza substante la nivel molecular, amoniacul si restul ce mai sunt pe acolo.

Particulele in apa nu pot disparea imediat. Miscarea apei datorita curentilor produsi de apa este oarecum aleatorie iar particuelele vor avea, marea majoritate, o miscare browniana * ( ca sa zicem asa ) si pana vor fi captate in filtru vor parcurge distante mari prin acvariu, exact ce ii deranjeaza pe unii la extrem. Fiind concentrati pe acest aspect trec cu vederea celelalte aspecte, mult mai esentiale pentru mersul acvariului.

Marea majoritae a filtrelor au un bypass natural si/sau accidental, datorat constructiei lor. SI ca atare o parte mica a apei care intra in filtru in loc sa urmeze calea normala vor fi trase de pompa si bagate la loc in acvariu de unde si mica problema, valabil si pentru filtrele interne.

Spre exemplu, filtrele Eheim care au intrarea in partea de jos, ar fi mai indicate, deoarece nu apare acel bypass, apa fiind fortata sa treaca prin medii intr-un singur sens. Si chiar si asa, personal, am un acvariu de 60 litri cu cateva zeci de endleri, creveti si melci iar cu un eheim 2215 tot am particule in apa, nu multe, dar sunt. Sunt pentru ca se produc constant din activitatea uzuala a masei biologice ( plante si pesti ).


PS. Pun pariu pe ce vreti voi, ca ceea ce am scris aici se va pierde printre alte sute de posturi .... in negura timpului. Stiti voi de ce.

* Sigur am bagat pe unii in ceata si mai rau, dar si mai sigur mare parte din ei, care o sa caute doar for fun sa vada ce inseamna acea miscare tot nu se vor prinde de idee.
Pai daca nu pui burete fin plus perlon inainte de siporax, intra particulele in inelele ceramice si le infunda dar cel putin partea buna e ca nu le mai vezi in apa.

Cam asa s-ar traduce la cate s-au aruncat pe aci de diversi.


Diatome le zice la alea.

Am postat eu de cateva ori si pe alte topice tot cu alga asta. Da o cautare.
Detalii despre acvariu, filtrare, de cand este pornit, cum, ce s-a refolosit, etc, etc, etc...
Ce e aia micropureci imbogatiti cu vitamine?

Facem o analogie. Bunicul ii dadea nepoatei cativa sclavi, avand in vedere ca s-a abolit sclavia, fiind o situatie mai delicata tu ii tii si te folosesti de ei in continuare.

Buna logica.
In postul lui Alber ( adica #81) ai doua linkuri: Ciclul Azotului si Ghidul Incepatorului .

Citestele de cate ori poti.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17861.page
AIKO wrote:
Din contra,v-am spus ca a aparut o graviduta


Irelevant. In mizerie, pe saracie crunta si "inteligenta" asemena tot se ard meltenii de fac puradei pe banda rulanta. Indiferent de etnie.
Daca gasesti iti recomand de la SERA - bettagran. Un pliculet e 3 lei si iti ajunge sa hranesti pestele minim o luna de zile, daca nu mai mult. Exista si alte tipuri de hrana pe piata, poate si mai bune pentru el, dar ce ti-am recomandat este peste medie.

In timp o sa realizezi cam cat este normal sa ii servesti pe zi. Poti alterna, o zi mai mult, a doua mai putin si a treia si mai putin sau ceva asemanator, astfel in ziua care primeste putin sa reuseasca sa isi goleasca intestinele s bineinteles sa i se faca foame incat a odua zi sa manance portia dubla sau tripla. Cu putina atentie si o sa te prinzi repejor care-i mersul.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com