[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Foloseste os de sepie pentru aditie de minerale. Se dizolva incet dar intr-o rata data de aciditatea apei. Ieftin si sigur.
Mult prea scumpe pentru ce fac.

Mai bine unul extern second. In aceeasi bani si eficienta mult mai mare.
De preferat cat poti de mult timp. Eu cand am mai facut miscari din astea am ajuns sa le las pe ambele. Cel mai mic il tin numai pentru filtrarea mecanica grosiera. Studiez atent cam cum ii circulatia in bazin si il pozitionez astfel incat sa miste apa prin zona cu circulatie slaba si folosesc in el un burete cu porozitate mare incat sa nu se reduca din debit mult si il spal foarte bine cu apa de la robinet. Partea de filtrare biologica fiind asigurata de filtrul mai mare sau cel extern, dupa caz.
E vorba de circulatie. Nu conteaza ca e pe stanga sau dreapta, teoretic ar fi bine ca ambele sa fie pe aceeasi parte.
Se mai colmateaza si ele cu mizerie si trebuie curatate din cand in cand.
Sunt foarte multi pesti care stau in bancuri, iar legat de compatibiliate ce vrei sa zici.

Da detalii legat de volumul acvariului.
Puteam sa jur ca e circulatie foarte slaba.

Recomandarea mea, cauta un alt filtru mai puternic. Minim 500 l/h asta fiind la limita. Un 700l/h si o sa ai apa curata, fara dejectii pe substrat plus circulatie buna.

Ca exemplu, eu pe un acvariu de 60 litri am un Eheim 2215 de 620 l/h si unul intern Eheim 2008 de 300 l/h si nu prea e cum as dori eu. In acvariu sunt endleri, creveti si doi ancistrusi. Iar la capitolul rahatei acei creveti care se ocupa de moss sunt practic niste mici masini care produc non stop.
Doar ca fapt divers, poate te ajutam mai mult. Ce volum are acvariul ( sau dimensiuni ) si ce tip de filtru ai. In psecial daca poti preciza debitul lui.
Pentru identificare usoara mai adaug, in acel cod ( de ex 865 ) sunt "codati" doi indici. Prima cifra reprezinta indicele de redare al culorii fata de cel de referinta al soarelui, iar ultimele doua, o parte din temperatura de culoare. Mai pe scurt 865 - 8 si 65. 8 reprezinta 80% si peste , poate sa fie si 9 ( peste 90% ) sau 7. Depinde mult si de producator si evident de calitatea tubului sau de domeniul de utilizare. 65 indica cei 6500K. Pentru un randamanet bun sunt de preferat cele cu 9 ca prima cifra din cod. Pentru bazinele plantate se foloseste lumina cu temperatura de culoare intre 4000k si 8000k sau combinatii ale acestora in cazurile in care se doreste o "precizie" mai mare in radiatia luminoasa oferita plantelor. Pentru bazinele doar cu pesti se pot folosi aproape orice tip de tub, evident alegerile sunt facute ca rezultatul final sa incante ochiului acvaristului.

Surubelnita pe el si vezi ce garnitura e defecta.
Cauti un cabinet stomatologic. Intrebi dentistul de vreun cabinet tehnologic dentar. La ei poti gasi sarma de otel foarte subtire. Negociezi pentru o bucata suficienta nevoilor tale.
Nu uita sa precizezi ca indivizi de genul care dau sfaturi cum ca betta sunt crescuti in vase de 100-300 ml nu cunosc alte detalii ca sunt hraniti cu portii mici si schimburile de apa sunt facute chiar si de doua ori pe zi.

Sunt ceva informatii publice despre crescatorii de genul.
Daca te referi la acvariu, da, se poate sa faci sa traga si de jos/nivelul substratului, dar si combinat in procente diferite si de la suprafata. Tine doar de imaginatia constructiva. Atat timp cat se respecta acel sifon autoamorsabil restul e usor.
Si eu zic sa faci un mic efort si sa construiesti un sump. Baga ceva documantare despre acest sistem de filtrare si o sa vezi ca are destule avantaje.
Stie cam ce vrea dar putin ambiguu in schimb exprimarea e ...

Nu a dat detalii despre volumul acvariului, eventual ce si cati pesti o sa tina, ce medii doreste in acel filtru, etc. Cine stie, poate totusi face acum un efort si rasfoieste formul dupa ceva informatii, ca s-au scris destul de multe dar ma mir sa se intample una ca asta.
Il intereseaza o pompa de apa pentru un acvariu extern. Acvariu nebun de casa. Cel putin asta zice el.

Asteptam mai multe detalii.
Ai un singur filtru ... de care? Debit, medii filtrante? Scrie aici ce se poate citi pe el, specificatii.

Dar pe total, pana ne lamurim cu filtrul, la acvariul acela ar fi bine sa tii numai tetrazonele. Poti sa lasi sanitarii, ma rog - nu stiu despre ce sanitari vorbesti si dai neonii cu platy.



Dimesiuni acvariu, filtrare - medii filtrante, eventual ce plante ai si dupa lamurim problema pestilor.

Eventual fa si o introducere la sectiunea corespunzatoare.
A doua planta nu este un Pogostemon helferi. Tot uit mereu sa o salvez in lista cu denumiri. Am avut-o si eu de la un coleg acvarist. E destul de rar intalnita pe piata. Nu este greu de crescut dar la celel mai mici dezechilibre sau daca nu ii convine ceva se topeste imediat.
Nu o sa te ajute manometrele cu absolut nimic.

Nu inteleg o treaba, iesirea din acvariu in sump se face cu overflow sau gaura in acvariu? Ca de aici si nedumerirea mea la ce zici tu referitor cu debitele.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com