[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
Poza?
Rotor blocat, aer in zona rotorului, reansamblare incorecta care a dus la inchiderea camerei rotorului, etc ....





E macar bagat in priza?
Exista aplicatie gratuita in Appstore - IQuaCodex, cu denumirile pestilor si plantelor plus cateva optiuni de sortare in functie de ce aveti nevoie. Aplicatia ruleaza offline dar pentru accesarea pozelor este nevoie de conecatre la internet.
Permite-mi o singura observatie. Caele inele sunt excelente pentru o prefiltrare grosiera si directionare a curentului apei pe toata sectiunea filtrului. Ca filtrare biologica sunt cam 0. Hai un 0,3 % cu indulgenta.

@andrush Dai o cautare pe net, ca sunt sute de poze cu diagrame ale filtrelor externe si o sa vezi care ii structura lor, cum vin mediile in functie de sensul de curgere, etc.
Este filtru extern. Ca e pozitionat in afara acvariului. Cam de aici se ia referinta de nume.
Foarte multa lume o pateste cu acel holender pentru ca strang la blana.

Principiul de etansare al robinetului pe adaptor nu este prin presiune longitudinala. IAr de rupt acea piesa nu o sa se rupa pentru ca eu nu le strang. Infiletez usor pana simt ca a intrat robinetul de tot si dau o jumate de tura de filet inapoi.
Parfum.







Cu 150 - 170 iti iei unul de fabrica care nu cred ca iti va da batai de cap la capitolul mentenanta, plus multe aspecte practice.
Plasticele se rup ca trageti de ele sau strangeti pana iese "zeama". Neatentia in manipulare iar la fel e daunatoare lor.
Nu au chef sau sunt inca puiandri. Conditii de mediu precare, gen amoniac/nitriti multi, apa nepotrivita pentru ei, etc.
Depinde de specia de peste tinuta in acel acvariu.

Amoniacul si nitritul obligatoriu spre sau zero. ( NH3 si NO2 )
Nu mai stiu exact care ii corelarea dintre toxicitatea anumitor compusi ( de ex. amoniac/nitrit ) si organismele acvatice dar pot sa dea anumite sensibilitati la factorii de mediu. Fotosensibilitatea fiind unul dintre rezultate.

Tot ce e probabil, daca zici ca e o luna de la setarea acvariului, cu acel nitrit la 0,5 sa ai inca amoniac la nivele mari sau chiar deloc. Pana nu faci un test si pentru el nu ai de unde sa stii exact.

Pana una alta mai baga un schimb de apa maricel si micsoreaza cantitatea de hrana, eventual mai multe mese pe zi dar foarte mici incat sa poata procesa bacteriile benefice amoniacul si nitritul.
Ajunge JBL-ul.
Da si nu. Depinde de ce si cati pesti bagi. Aici insemnand cata mizerie vor face si daca vor curent mai puternic de apa sau nu.
Arata ca o rama. E un vierme pana la urma urmei.

Io ma stresez cand imi dispar viermisorii din substrat si voi vreti sa-i chilariti. Atata timp cat nu sunt parazitari sau sa se dea la restul vietuitoarelor din acvariu zic ca rolul lor ar fi unul pozitiv. Si mai presus de asta tind sa cred ca sunt mai avantajosi decat melcii de substrat.

Motive ar fi suficiente. Unele dintre ele care ma intereseaza pe mine direct : viermii pot procesa detritusul acumulat mult mai bine decat melcii de susbstrat, nu reduc din sarurile minerale cum fac melcii pentru cresterea cochiliilor, nu ii vezi orbecaind cu sutele prin acvariu, nu modifica relieful dat de mine susbtratului. Plus ca pestii papa din acesti viermi pe cand melciii de substrat nu sunt atacati nici macar de 6-8 melci asasini flamanzi.

Asta este doar opinia mea.
Nu e nici o planarie. aia arata altfel, se misca altfel, nu se duce asa de adanc in nisip, iar cele uzuale intalnite in acvariu nu depasesc 2 cm. Acestea fiind foarte rare cazurile.

Sfatul meu, mai de acvarist rodat, lasi acvariul asa cum este si continui normal cu mentenanta ca pana acum.

Detalii despre vierme mai incolo. Doar ca fapt divers daca vrei sa afli mai multe despre vietuitoare acvatice.

Si ca stai linistit, este complet inofensiv pentru pesti.
Prima ii hydrocotyle sibthorpioides.
Ai raspuns singur mai sus. Fulgi colorati rosu ... maro .... In general mai contin si altceva pe langa ingredientele de baza si acel ceva coloreaza apa. Pana si mancarea de firma "ajuta" nitel la colorarea apei. Conteaza si cata mancare dai, cat de des si in ce cantitate faci schimbul de apa, ai sau nu ai carbune, etc.
Poate sa fie si de la mancare. Ce dai la pestisori?
Da' acvariul de cati litri este? Macar ca fapt divers.

Ca la mine cel de 180 litri brut la saptamana completez 3-4 litri, are capac si se afla intr-o incapere mai rece iar cel deschis de 40 litri net, de pe un alt holisor mai calduros si cu ceva circulatie de aer, se evapora pe saptamana cam 4 litri. Ce de 40 e acvariul bettanului si acolo tin incalzitorul in functiune.
Depinde si de umiditatea aerul din incapere. Cu cat este mai mica cu atat se evapora mai repede din acvariu.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com