[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scificuss
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Message
LA tipul ala de filtru nu ai cum sa ii pui teava, gura de iesire e cu sectiune paralipipedica. Plus ca filtrul dispune de adjustare a debitului. Si nu, nu este mare pentru acvariul tau.
Departe de a trece acel peste sa astupe rizomul si sa piarda anubiasul.

Iar legatura stransa cu substratul o au toate plantele, cu radacini. Ca traiesc si libere in masa apei este doar un rezultat al adaptarii lor la mediul acvatic, pe langa altele. Chestii de biologie. Altfel la ce rata de desprindere/smulgere din sol in urma diverselor accidente putea sa duca la extinctia multor specii de plante acvatice.

Eu am anubiasii plantati cu rizomul la 2-3-4 cm deasupra solului iar in timp s-au prins ei singurei in subtrat. O sa revin cu o poza cand timp si dispozitia necesara.


Daca citesti/studiezi vei sti, daca nu, doar iti dai cu presupusul. E vorba din batrani.

Chestii de principiu biologic. Ma repet, cautati informatii legate de acea planta, observatii facute de biologi asupra palntei acolo la mama ei unde factorl aleatoriu este mult mai mare decat suma celor din acvariile noastre. Acea planta creste in zone cu ape care scad in perioada secetoasa si, evident, cresc pe perioada ploioasa. Creste anubiasul si in coloana de apa dar si cu radacinile in substrat. Ii am in ambele variante. Iar cel mai aspectuos este cel cu radacinile plantate. De fapt tot asa a fost si el prins in prima faza de o buturuga dar si-a intins radacinile pana in substrat. Adanc. Scoate mai repede frunze ca cei "aerieni". Eu cel putin in acel acvariu am substrat fertilizant dar fertilizez putin in masa apei.

So.... Isi iau nutrientii si din apa si din substrat. In schimb, ca orice planta, se va dezvolta mai bine cu radacinile in ceva fix.

Poate am scapat eu un porumbel vreodata, dar nu aveti scuza sa va informati si singuri. Depinde doar de voi ce si cat va intereseaza.
tudosie eugen wrote:
Un substrat prea fin sufoca plantele cu radacini ingropate, un substrat "rar" adica pietricele cum ai tu favorizeaza ascunderea mizeriei in el (curatare greoaie).
Anubiasul nu areo problema cu substratul, el incearca sa se "agate".


E o discutie lunga cu substratul foarte fin. Plantele pot trai foarte bine in el. Se "sufoca" din alte motive.

Iar anubiasul are o legatura destul de stransa cu substratul. Ca de acolo isi ia nutrientii. SI aici discutia e lunga. In principiu ar trebui cautate informatii despre el si sigur se va lamuri treaba. Ca dealtfel miturile se arunca destul de usor si sunt luate ca atare fara a le trece prin filtrul gandirii.
Gaselnita comerciala. Va da ieftin acvariul da va rupe la consumabile. Invatare de minte pe viitor. Nu ai decat sa faci sapaturi pe forum si net cum sa modifici pe acolo si sa-ti fie usor pe viitor sa schimbi doar tubul.

S-a ars din cauza instalatiei sau a proastei montari.

PS. Ce acvariu aquarelle zici ca ai? Un link ceva acolo.
Mascarea intariturilor se poate face din linia apei. Sticla fiind ultraclara va avea aproape acelasi indice de refractie ca apa si daca nivelul apei este putin peste intaritoare, cu ajutorul unui silicon transparent, acestea vor fi aproep invizivile. Ideea unui open-top este de a nu folosi nici un fel de muchii/canturi sau coltare care sa "taie" din planurile de vizualizare. Totul sa fie cat mai transparent si neobstructionat, apa si sticla.

Diferenta de pret intre acvariul executat in intregime din sticla de 10 mm si cel cu lateralele mici de 8 mm este destul de mica si ca rezistenta nu se merita. Acei 2 mm din diferenta sunt 2 mm de contact in plus. Plus ca permite executia unui cordon de silicon curat, fara adaos pe unghiul interior.
Cianobacterie, Blue Green Algae, BGA. Spor la cautat info.
E destul de ok asa. Baga co2, fertilizeaza, fa schimburi de apa corecte odata cu sifonare de substrat si mentenanta uzuala a filtrului si va fi bine.
Iti recomand sa lipesti fetele langa fund, adica fundul incastrat intre fete. Lucreaza mult mai bine la acel volum de apa si e mai toleranta la greseli operatiunea decat in varianta ta.
[quote=aLLLx]...vei disparea la fel de furtunos cum ai aparut.[/quote]

Nici pe departe. Va disparea instant, ca ness-u'. Dar pana isi face magia un administrator sau moderator ne mai destindem si noi nitel, ca de fiecare data cand reapare cate un exemplar mai "deosebit".

Paste Fericit voua.
Cel mai bine rasfoiesti topicurile dedicate discusilor. Acolo sigur s-a discutat si rasdiscutat de aceste probleme.
Spre zero chiar, ceea ce este de dorit in 100% din cazuri.

Cu putin noroc si daca ecosistemul din acvariu ete mentinut in cote normal poti sa ai parte si de reducerea nitratilor. Repet, in anumite cazuri.


De curiozitate ai intrat pe linkul pus mai sus?

Daca zici tu ca e planarie, vino cu argumente, macar un link ceva acolo.

Uite, pun eu un link cu o lipitoare alb galbuie si tine cont ca de obicei puii/larvele/alevinii nu prezinta caracteristicile coloritului adultilor.

http://content.lib.washington.edu/cdm4/item_viewer.php?CISOROOT=/fishimages&CISOPTR=39605&CISOBOX=1&REC=5

LE.

http://www.youtube.com/watch?v=Asb0gbJ4ol4
http://www.youtube.com/watch?v=6wpCjdmz1wQ&feature=related
http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2004/08/images/leech.jpg
Nici pe departe sa fie o planarie.
Este un pui de lipitoare. Grija mare la sursa hranei folosite si vezi cum faci sa scapi de ele ca pestii vor fi victime sigure dupa ce se maresc lighioanele.

Da o citeala aici. http://www.flycraftangling.com/index.asp?p=121
Intern, extern, debit, marime?
Sunt organele ei. Cauti pe net si gasesti ceva informatii legat de biologia ei. O sa fii suprins ca nu sunt chiar asa de simple treburile. Si chiar daca ar fi "icre" cu ce crezi ca te-ar ajuta?
Ai postat la sectiunea acvarii marine.

Ce ai acolo este un corp de midie. A murit si carnea cand incepe sa se descompuna se dezlipeste de valve. Se vede stomacul, ala mare e muschiul cu care inchide valvele si ala lunguiet e piciorul ei.
Nu ai nevoie de filtrare chimica la un acvariu normal, plantat.

Studiezi in particular acest aspect. Exista tone de informatii pe internet, chiar cele explicite le gasesti pe paginile producatorilor de asa ceva. Dupa care rafinezi informatiile complementar. 99,99% dintre noi asa au facut.
Pui un burete pe sorbul de la Minikani, il umpli pe acesta cu mediu bio pana la refuz si mai folosesti doar un filtru intern pentru curenti si filtrarea mecanica.
 
Forum Index » Profile for scificuss » Messages posted by scificuss
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com