Message |
|
Corect, cantitate foarte mare = probabilitate mica de oscilatii in chimism.
|
 |
|
De ce schimbi 80% la 10 zile?
Filtrul/buretele cum il cureti?
Cati pesti ai si cum/cu ce/cat ii hranesti?
|
 |
|
Poti incerca un Philips, vad ca se gasesc mai peste tot si la pret decent. Pe cea de acum o tii de rezerva.
|
 |
|
Compromisul e tot compromis. Vezi tu mai incolo.
Ce scrie pe lampa? Cifrele alea insirate.
|
 |
|
O alegere cam nefericita din punctul de vedere al modificarii la instalatia de iluminat. Se folosets lampa PL compacta, iar de gasit una identica ca marime si soclu la cerintele unui acvariu plantat e cam dificil daca nu costisitor.
In timp carcasa de plastic, cel putin partea alba de la cadura va deveni foarte casanta pana la punctul unde incepe sa se sparga foarte usor.
De ce nu va informati mai intai despre ceea ce vreti sa cumparati inainte sa fie prea tarziu?

|
 |
|
Pomaceea prezinta ambele organe sexuale, dezvoltate diferentiat. In principiu se poate zice ca sunt hermafroditi dar doi melci oarecare pot da nastere la pui doar daca este unul cu organe feminine dezvoltate si unul cu cele masculine. Exista probabilitatea sa schimbe in timp sexul dar observatiile fiind limitate nu au dat un raspuns concludent in aceasta privinta.
|
 |
|
Frumosi foc, toti dezvoltati uniform cu cochilii foarte bune.
Nu trebuie udat coconul de oua. Melcul a ales el cel mai bun loc din acvariu cu mult timp inainte de a depune. E pe pamant cu mult timp inaintea omului si instinctele se pastreaza mult mai bine decat la om care se pare are dezvoltata mai mult gandirea.
Ca sa iasa pui din acel cocon eu zic sa nu umbli sa modifici ceva la acvariu, cum ar fi perioada de iluminat, capac, inaltimea coloanei de apa. Toate au o legatura destul de stransa. In timp daca vrei sa aprofundezi gasesti tone de informatie.
|
 |
|
Ca sa misti geamurile ai timp pana in 10 minute. Depinde cu + - 3-5 minute de temperatura aerului, umezeala lui si silicon. Totul tine si de aptitudinile tehnice, mana si evident de adaptabiliatea fiecaruia de a lua decizii rapide.
Adica un pic de ninja skill.
Sa lipesti un nano acvariu sau unul de dimensiuni impresionante implica cam aceleasi riscuri. Cat cele de ordin al sigurantei cat si estetic. De obicei invers proportionale.
As recomanda indiferent de dimansiunea acvariu sa fie partea de fund intre laterale. In cazul fundului dublu se pare ca si aici sunt ceva discutii dar castiga varinata cu doua piese de fund egale lipite intre laterale. Rezistenta siliconului este mai amre la intindere/elongare decat la forfecare. Plus ca la asezarea unei fete laterale aceasta sub actiunea greutatii va rezulta un cordon de silicon foarte subtire implicit un grad de libertate foarte mic. Se pot folosi artificii ca pana la polimerizarea siliconului sa raman un cordon de apx 2 mm dar necesita si mai multa indemanare si tehnica.
|
 |
|
Tipic.
Am lipit doar 3 acvarii. De fiecare data au iesit aprope impecabil.
Ce vrei sa explic mai mult ca atunci cand degresezi sa o faci cu atentie si sa nu atingi cu nimic in afara de silicon. Cand pozitionezi sticla sa o faci incet si cu atentie nu cu 10 minute inainte sa prinzi trenul. Sa folosesti o spatula/racleta incat sa intinzi uniform siliconul sau sa-l lasi sa se usuce si sa tai surplusul. Sa folosesti benzi de hartie pentru nu a murdari sticla in jurul lipiturilor.
Daca eu stiu sa lipesc un acvariu nu inseamna ca stiu sa fac operatii pe creier. Fiecare are o inclinatie spre ceva. Cum crezi ca vei invata tu un poet atehnic sa lipeasca un acvariu cand el nu stie sa tina un fierastrau in mana?
|
 |
|
Si atentie plus indemanare.
Cum crezi ca sunt lipite cele din magazine, de firma? Tot de oameni, cu grija, atentie si indemanare.
|
 |
|
Raspunsul la intrebarea ta este : Cu grija.
|
 |
|
Plasticul ala este microtesatura cu porozitatea foarte mica, incat sa creeze o delimitare intre apa si punga de gaz dar sa permita difuzia co2-ului in apa. Ceva de genul foloseste si tetra la difuzoarele alea verzi de la Optimat.
|
 |
|
Atata timp cat nu au legatura cu productia sau marketingul din romania eu zic sa ai mai multa incredere. De fapt, sa ai incredere. Stiind si ca sunt produse de o firma cu ceva renume poti achizitiona linistit.
Eu am folosit o perioada si pe cele din lemn, fiind create pentru aer, au mers bine peste 8 luni si aveau o perlare foarte fina. Partea proasta este ca lemnul fiind moale a fost ros de ancistrusi.
|
 |
|
Polenul (din latina pollen) este o pulbere de obicei galbena, constituita din grauncioare microscopice, ce provin din anterele staminelor.
Logic ar fi daca le zice polen sa aiba legatura ori cu granulatia ceramicii/sticlei folosite la productia pastilei sau la dimensiunea bulelor de gaz dupa ce ies din difuzor. Zic eu.
|
 |
|
Unii au doar 1 cm, alti au si 12 cm. Eu la unul din acvariile plantate am doua zone mari de vreo 35% din suprafata unde substratul are 14 cm, iar cea mai joasa zona are 5-6 cm. Mai contribuie pentru nivelare melcii de substrat si ancistrusii.
In acvariul cu betta am substrat fin de doar 5 mm.
|
 |
|
Stiu asta, din pacate. Tipic romanilor sa arunce cu noroi ca sa se afle in treaba ca au auzit ei la nu stiu cine fara sa aiba nici cea mai mica cunostinta de cauza.
|
 |
|
Marsilea Crenata.
|
 |
|
Tetratec ex 1200, 4 litri siporax, garnitura mare de rezerva, rotor cu ax ceramic de rezerva, furtune originale, tevi de in out, totul la 350 lei.
PS. Merge impecabil, nu picura.
|
 |
|
E ceva putred in Danemarka. Eu zic ca tot nu este numai co2 curat acolo. De la bomba nu o sa ai 99% co2. Niciodata.
|
 |
|
Pai ai zis cu gura ta, ai o sticla de jumate ca numarator. In sticla aia cand o inchizi ai aer. Bomba genereaza co2 si cum se amesteca cu aerul din numarator ajunge in reactor. Co2 se dizolva repede iar aerul nu si ramane acolo. Mai exista varianta, ca pompa baga apa in reactor, apa avand gaze in ea, azot, oxigen, la acea agitatie sa iasa si sa ramana captive in reactor.
|
 |
|